自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你地自己睇啦。
Re: 咪搞人地d Topic......啦 zoeywong 08-11-18 16:29
高收入人士........ zoeywong 08-11-18 00:24
咪搞人地d Topic......啦 zoeywong 08-11-18 00:06
乖啦 zoeywong 08-11-17 23:09
唔好搞人地d Topic啦 zoeywong 08-11-17 22:57
重未放工呀辛苦囉 zoeywong 08-11-17 18:59
Re: 覆咗你啦.......... zoeywong 08-11-17 18:15
Re: 覆咗你啦.......... zoeywong 08-11-17 18:09
Re: 覆咗你啦.......... zoeywong 08-11-17 17:41
Re: 覆咗你啦.......... zoeywong 08-11-17 01:00
Re: 覆咗你啦.......... zoeywong 08-11-17 00:04
Re: 覆咗你啦.......... zoeywong 08-11-16 23:56
覆咗你啦.......... zoeywong 08-11-16 23:50

男爵府

1st PM:

覆咗你啦.......... zoeywong 08-11-16 23:50

Hi 回覆 - 轉發 - 標記未讀 - 下載 - 刪除 - 關閉

男爵府

2nd PM.

Re: 覆咗你啦.......... zoeywong 08-11-16 23:56

原始私人傳訊: 覆咗你啦..........

QUOTE:
你好無聊!

學你呀,你同我傾咗咁多計,你教我 回覆 - 轉發 - 標記未讀 - 下載 - 刪除 - 關閉

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 bbdou 於 08-11-18 17:16 發表
你地自己睇啦。
Re: 咪搞人地d Topic......啦 zoeywong 08-11-18 16:29高收入人士........ zoeywong 08-11-18 00:24咪搞人地d Topic......啦 zoeywong 08-11-18 00:06乖啦 zoeywong 08-11-17 23:09唔好搞人地d Topic ...

睇唔到!

男爵府

3rd PM.

Re: 覆咗你啦.......... zoeywong 08-11-17 00:04

QUOTE:
你好無聊!

你唔理我,我會悶 ,你busy D乜呀,等你好耐啦 ........ 回覆 - 轉發 - 標記未讀 - 下載 - 刪除 - 關閉

男爵府

4th PM.

Re: 覆咗你啦.......... zoeywong 08-11-17 01:00

做咩事唔覆呀,你唔係好叻追人唔放咩,而家人地有興趣同你交個朋友你又唔理我,just to say hi 回覆 - 轉發 - 標記未讀 - 下載 - 刪除 - 關閉

男爵府

5th PM.

Re: 覆咗你啦.......... zoeywong 08-11-17 17:41

回覆 - 轉發 - 標記未讀 - 下載 - 刪除 - 關閉

男爵府

6th PM.

Re: 覆咗你啦.......... zoeywong 08-11-17 18:09

回覆 - 轉發 - 標記未讀 - 下載 - 刪除 - 關閉

男爵府

7th PM.

Re: 覆咗你啦.......... zoeywong 08-11-17 18:15

因為你幫忙,我招生幾好,多謝你,重有我逢星期日都家長嚟見識你所說的導師,還好大家都感覺到你是 ,便立即join,thank you! 回覆 - 轉發 - 標記未讀 - 下載 - 刪除 - 關閉

大宅

睇唔明
可唔可以講得詳細d?

[ 本文章最後由 darkforest 於 08-11-18 17:23 編輯 ]

男爵府

8th PM.

重未放工呀辛苦囉 zoeywong 08-11-17 18:59

重未放工呀辛苦囉 ,你要小心身體呀,雖然你唔鍾意我,但無所謂啦,記得食嘢,不要太操勞啦....... 回覆 - 轉發 - 標記未讀 - 下載 - 刪除 - 關閉

男爵府

9th PM.

唔好搞人地d Topic啦 zoeywong 08-11-17 22:57

你要傻,我陪你,但搞亂人地d Topic就唔係好好品囉........ 回覆 - 轉發 - 標記未讀 - 下載 - 刪除 - 關閉

男爵府

10th PM.

乖啦 zoeywong 08-11-17 23:09

唔好打擾人啦,正常d啦,我off line啦,好唔好........ 回覆 - 轉發 - 標記未讀 - 下載 - 刪除 - 關閉

男爵府

11th PM.

咪搞人地d Topic......啦 zoeywong 08-11-18 00:06

你要傻,我陪你,但搞亂人地d Topic就唔係好好品 回覆 - 轉發 - 標記未讀 - 下載 - 刪除 - 關閉

男爵府

12th PM.

高收入人士........ zoeywong 08-11-18 00:24

答咗你啦........ 回覆 - 轉發 - 標記未讀 - 下載 - 刪除 - 關閉

男爵府

我回覆佢的PM.

Re: 咪搞人地d Topic......啦 zoeywong 08-11-18 10:35

人與畜牲的分別,是人有自知,會自省,自己做過的事要承認,不要說成別人誣賴你,這樣做是連畜牲也不如。如果你還是個人,請你自己反省一下做過的事,說過的話,細心想一想自己有甚麼問題,要認清自己的問題,才能找到改善的方法。還有,bk是大家交流的親子平台,不是讓你免費做廣告的地方,你要做廣告,請你聯絡大臣,世上沒有免費的午餐,做廣告是要付錢的。
我希望你是真心想教好小朋友,希望你的課程和我朋友去試堂時有所不同,有所改善。我會建議你多讀一些幼兒/兒童的心理學書,看看專家研究的結果,認識多點人體的結構,知道不同年齡的小朋友的生理心理發展,對你作為導師會有很大的幫助,小朋友真的不是說多罵就可以教得好的。我朋友兒子摔到地上,屁股青紫了一塊,歪一點就會傷到尾龍骨,她真的很心痛,很擔心。我希望你可以汲取經驗,在安全方面做好一點,對大家都好。
很多事情不是你想的這麼簡單,例如有人討論為何現今這麼多發展遲緩的個案,你回答說很簡單,是因為父母太保護小朋友,只要讓小朋友自己做多點事就可以改善。你真是太膚淺,想得太表面、太簡單。人腦是非常複雜的,至今醫學研究只能瞭解很少的部分。如果真是這樣簡單該小朋友做做家務,自己做做事就能解決問題,就不需要研究,不需要有專家。
我姐姐和姐夫事實是在大陸做義工教小朋友,那些小朋友的生活條件比香港的小朋友差很多,如果你真的有不要的舊衣服舊玩具,你又不介意的話,我真的希望你可以給我,讓我姐姐和姐夫帶去給他們,他們會非常感激你。
我的簽名是寫給你看的,我相信你也知道。希望你真的可以細心思考一下,我真心希望小朋友日後越到挫折時不會尋死,是他們可以積極面對,尋求解決問題的辦法,而不是因為給你罵得面皮厚,不知羞恥,這樣對小朋友的身心發展是會有長遠的影響,對整體社會也不是一件好事。如果你甚麼時候想通了,思想行為有所改變,隨時通知我,我會改掉我的簽名。
最後,我祝你身體健康,生活愉快,事事順利,生命中充滿和平同喜樂。

原始私人傳訊: 咪搞人地d Topic......啦

QUOTE:
你要傻,我陪你,但搞亂人地d Topic就唔係好好品

轉發 - 標記未讀 - 下載 - 刪除 - 關閉

男爵府

13th PM.

Re: 咪搞人地d Topic......啦 zoeywong 08-11-18 16:29

QUOTE:
人與畜牲的分別,是人有自知,會自省,自己做過的事要承認,不要說成別人誣賴你,這樣做是連畜牲也不如。如果你還是個人,請你自己反省一下做過的事,說過的話,細心想一想自己有甚麼問題,要認清自己的問題,才能找到改善的方法。還有,bk是大家交流的親子平台,不是讓你免費做廣告的地方,你要做廣告,請你聯絡大臣,世上沒有免費的午餐,做廣告是要付錢的。
我希望你是真心想教好小朋友,希望你的課程和我朋友去試堂時有所不同,有所改善。我會建議你多讀一些幼兒/兒童的心理學書,看看專家研究的結果,認識多點人體的結構,知道不同年齡的小朋友的生理心理發展,對你作為導師會有很大的幫助,小朋友真的不是說多罵就可以教得好的。我朋友兒子摔到地上,屁股青紫了一塊,歪一點就會傷到尾龍骨,她真的很心痛,很擔心。我希望你可以汲取經驗,在安全方面做好一點,對大家都好。
很多事情不是你想的這麼簡單,例如有人討論為何現今這麼多發展遲緩的個案,你回答說很簡單,是因為父母太保護小朋友,只要讓小朋友自己做多點事就可以改善。你真是太,想得太表面、太簡單。人腦是非常複雜的,至今醫學研究只能瞭解很少的部分。如果真是這樣簡單該小朋友做做家務,自己做做事就能解決問題,就不需要研究,不需要有專家。
我姐姐和姐夫事實是在大陸做義工教小朋友,那些小朋友的生活條件比香港的小朋友差很多,如果你真的有不要的舊衣服舊玩具,你又不介意的話,我真的希望你可以給我,讓我姐姐和姐夫帶去給他們,他們會非常感激你。
我的簽名是寫給你看的,我相信你也知道。希望你真的可以細心思考一下,我真心希望小朋友日後越到挫折時不會尋死,是他們可以積極面對,尋求解決問題的辦法,而不是因為給你罵得面皮厚,不知羞恥,這樣對小朋友的身心發展是會有長遠的影響,對整體社會也不是一件好事。如果你甚麼時候想通了,思想行為有所改變,隨時通知我,我會改掉我的簽名。
最後,我祝你身體健康,生活愉快,事事順利,生命中充滿和平同喜樂。

多謝你的建議,小題大作是你不是我,而遲緩小朋友,我一直有教,而且改善進度很好,膚淺唔係我而係你,就連健康院亦有介紹有需要小朋友比我去改善,係你對人唔對事,如果你還是個人,請你自己反省一下做過的事,你人身攻擊d家長,你又係d乜嘢好人,而我亦因為上次件事感到很內疚,亦同你朋友說過對不起,無論口同起bk都做過,亦因為這原故亦改善不少,這個是可以肯定的,而你口口聲聲又話幫人又話自己好人,你最多捐乜捐物,你有沒有實質幫過有需要d人,你有沒有真正義務幫小朋友或老人家改善佢需要社交、進度、關懷,你什麼都不知道就同人說道理,而我捐錢,係因為我相信施比受更有福,而唔係你做人方式,我知你是一個有心人,但請你對事唔好對人,更加唔好人身攻擊其他家長,咁你只會更加無品,我唔怕你搞事,因為有好多家長知有你這個人存在,莫說對我有影響,我可以話你知我將會開多班幫單親及有需要家庭,你覺得你可以阻止,你不妨一試,不過唔得就唔好話d家長發洩........其實我無任何意思,多一個朋友始終是好,我很願意和你結交朋友,正所謂不打不相識,但你仍然係以前一樣,我亦無所謂,謝謝你的祝福,願你和你家人快快樂樂......... 回覆 - 轉發 - 標記未讀 - 下載 - 刪除 - 關閉

男爵府

我的最後回應。

Re: 咪搞人地d Topic......啦 zoeywong 08-11-18 17:06

你有冇心幫人,與我無關,但係你口口聲聲話你有親口同我朋友講過對唔住,我同我朋友同佢老公都冇聽過,當日試堂亦都完全唔覺你有任何歉意,而且我地全部都可以當天發誓,當日你有講過對唔住,我地全部都不得好死!算啦,過去左的野已經過去,你死口唔認我亦都冇辦法,只希望你能有改進,唔好再有其他小朋友受傷。
我做過d乜野事,幫過d乜野人,捐過幾多錢,我唔需要同你交待,亦唔需要好似你咁樣周圍講俾人聽,驚死人唔知你有做善事,我自己知道對得住天地良心就夠,唔知係你膚淺D定係我膚淺D呢?
我對事亦對人,因為件事就係因為你呢個人而起,不肯認錯,態度囂張,自以為是,狂妄自大,以為天底下只有你是對的,你對所有野都一清二楚?就連醫學研究都未能夠解決的問題,經你教下就可以解決?細路女,世界之大,無奇不有,天外有天,人上有人,你仲細,呢個世界有好多野你唔清楚。
"人身攻擊" 呢四個字你究竟知唔知點解?唔知就去查下字典,唔知點解就唔好亂用,係你人身攻擊我,唔係我人身攻擊你,你每次都倒轉d野來講o既?
我再講一次,一個人有冇品有冇修養唔係自己講的,從你在家長面前用手指指住小朋友破口大罵,從你四圍宣揚自己一年捐幾多錢,做幾多善事,從你追住我d post 來挑釁我,四處搞亂人地的topic,講埋D九唔搭八的野,從你鬼鬼崇崇send PM來挑釁我,以及其他種種的行為,相信大家已經睇到你的人品。
你開班幫低收入家庭,好事來喎,我點解要阻止?你又做緊善事啦嘛,又全bk的人都知道你又做善事啦嘛,做善事好,我唔會阻止的,我都有問你資料架,我朋友話計下數諗下。不過我多咀都要再提下你,真係唔好成日鬧小朋友,你自己激氣時小朋友又唔開心,點解唔試下正面d用讚呢?效果比用鬧的好得多,快得多。
有好多家長知道我的存在?咁咪好囉,提高知名度呀嘛,對你收生好有幫助架。但係我要話俾你知,BK是唔可以賣廣告的,你要賣廣告唔該你聯絡大臣,俾錢賣廣告。

QUOTE:

多謝你的建議,小題大作是你不是我,而遲緩小朋友,我一直有教,而且改善進度很好,膚淺唔係我而係你,就連健康院亦有介紹有需要小朋友比我去改善,係你對人唔對事,如果你還是個人,請你自己反省一下做過的事,你人身攻擊d家長,你又係d乜嘢好人,而我亦因為上次件事感到很內疚,亦同你朋友說過對不起,無論口同起bk都做過,亦因為這原故亦改善不少,這個是可以肯定的,而你口口聲聲又話幫人又話自己好人,你最多捐乜捐物,你有沒有實質幫過有需要d人,你有沒有真正義務幫小朋友或老人家改善佢需要社交、進度、關懷,你什麼都不知道就同人說道理,而我捐錢,係因為我相信施比受更有福,而唔係你做人方式,我知你是一個有心人,但請你對事唔好對人,更加唔好人身攻擊其他家長,咁你只會更加無品,我唔怕你搞事,因為有好多家長知有你這個人存在,莫說對我有影響,我可以話你知我將會開多班幫單親及有需要家庭,你覺得你可以阻止,你不妨一試,不過唔得就唔好話d家長發洩........其實我無任何意思,多一個朋友始終是好,我很願意和你結交朋友,正所謂不打不相識,但你仍然係以前一樣,我亦無所謂,謝謝你的祝福,願你和你家人快快樂樂.........

轉發 - 標記未讀 - 下載 - 刪除 - 關閉

珍珠宮

樓主想爆大won嗎???

珊瑚宮

環保接龍勳章

點解佢成日pm你架? 佢真係有點煩. 你有冇又咁煩過佢呀?? 反而我覺得佢好得閒, 係咁pm你

即係大家有誤會. 但你唔信佢, 佢又話你都唔方係好人嗎?? 我估得啱唔啱呀?

[ 本文章最後由 alphabetagamma 於 08-11-18 17:33 編輯 ]
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

首頁

尾頁

跳至