時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

某程度上人係好似動物咁,有本事喺大自然生存,揾到食物同自己起個竇先有本事求偶繁殖下一代,冇本事咪冇囉。家陣d人真大想頭,以為50年大學畢業一出嚟變天之驕子,份份工爭住請高薪厚職咩?以前係精英制嘅,依家呀水都話大學生。

真好奇呢個游議員除語不驚人誓不休外,唔知來屆會有咩政職嘞

公爵府

回覆樓主:

我都唔係一個咁保守既人 ,但一個女仔大庭廣眾咁講我覺得好失禮

子爵府

sunha 發表於 16-10-5 10:53
其實佢可以講: "我地想約出嚟傾偈談心都冇地方...". 人地都明啦. 枉受咁多年教育, 喺公開場合措辭竟然如此 ...

係咯,有啲人話粗口係文化,但係我哋都唔會教自己子女講啦,同埋佢宜家身份係立法會議員啊,就算反應事實都唔應該講呢啲字眼

琥珀宮

畀面勳章

如果佢咁樣暗示,話今日青年人個處境如同畜牲咁樣生活,我都唔會唔同意嘅。

如果真係咁既暗示,真係令人嘆為觀止,畜牲

男爵府

點解唔值接講"性交"或者"做愛"呢?
佢想型啲?

男爵府

其實佢可以講: "我地想約出嚟傾偈談心都冇地方...". 人地都明啦. 枉受咁多年教育, 喺公開場合措辭竟然如此 ...
洗手間 VS 屎坑
小便 VS 阿尿

用字可切實反映個人學養高低

子爵府

開心吸收勳章

我係游蕙禎的話, 一定即刻公開多謝陶傑嘅指教

伯爵府

好媽媽勳章

佢只係實踐左:
"我手寫我口"
佢係咩人,從佢講野已清楚!

選民的選擇!

水晶宮

回覆 leung2888 的帖子

寫得好.

子爵府

回覆樓主:

世界變

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

冇D女孩子應有矝持

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章

屎坑就响佢口中
Minniemouse:-P

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我諗緊佢啲父母來緊依幾十年都會比D親戚笑到面黃
結婚時, 男家啲親友一定好記得人哋果個老婆/人哋果個心抱好中意"扑嘢"

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

先有狼狗, 再有 X 野
2個都係所謂既 高學歷靚女

跟住會係乜呢

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

selinako^^ 發表於 16-10-5 12:22
先有狼狗, 再有 X 野
2個都係所謂既 高學歷靚女

可能開會仲好笑

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

之峰仔仔下午返香港啦,
游姐姐記得安慰下之峰仔仔。
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

阿游小姐提出個問題好易解決遮,要解決年青人想咩野但無地方咩,甘只要鼓勵下d時鐘酒店比d大學生有happy hour優惠/半價,學生優惠時段等等,只系想咩遮,唔使要一間屋甘多。
話時話,唔怪得之前佔咩既時候,d學生死守帳篷,原來怕無左方便咩野既地方。

侯爵府

leung2888 發表於 16-10-5 10:17
理工大學噚日舉行論壇,立法會議員劉小麗、游蕙禎、譚文豪同鄭松泰受邀出席。對於年青人不斷被縮窄嘅生存空 ...

我以前住幾呎安置區,咪1樣有街坊大肚,加上我更疑惑覺得:

乜啲仔妹真係會因為冇地方而唔亂嚟? 如果係咁就唔會有咁多未婚mama啦!或者去揾家計會啦!

侯爵府

露比EE 發表於 16-10-5 17:03
我以前住幾呎安置區,咪1樣有街坊大肚,加上我更疑惑覺得:

乜啲仔妹真係會因為冇地方而唔亂嚟? 如果 ...

係幾十呎先啱

首頁

尾頁

跳至