自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

鬧完之後大家第二日番工係咪面左左?

以前電視劇情節成日出現,好奇想知現實有無發生過啫。

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

畀面勳章

我同我老闆鬧過一次 因為果陣老闆同個account同事唔岩既, 之後有次account入去問佢追單, 佢瀨埋我, 話我咩入左數比某公司我唔keep單, 我話關我咩事.....(因為我完全唔掂數) , 之後瀨我話whatsapp send左比我, 我冇print出黎, 實情係佢真有send埋比我, 但唔關我事既野, 同埋完全冇講過係咩黎, 我whatsapp當時有問佢係咩黎, 佢冇應我。
之後佢話咁我whatsapp搵啦...(當時佢公司whatsapp號碼個手機壞Q左, 我好心借住我私人個手機出黎擺佢公司張電話卡, 我話佢買倒新電話就換返, 之後佢仲要我借左出黎就冇左件事, 完全冇諗過買返部新電話, 正發瘟, 之後我手機壞埋冇哂Record), 佢叫我whatsapp搵果時我嬲到我講埋, 果個手機壞左喇, 係我私人借出黎用到壞埋呀, 咩record都冇哂架喇...(我係嬲到講埋自己借出黎既電話都壞埋), 之後佢都可以繼續瀨我, 之後佢一尾話"咁依加我send左比你, 你冇print出黎, 我冇左張正本單架, 咁依加點丫" ...... 之後account果個同事都話埋佢一份"咁你send佢冇左姐, 你部機有record架嘛"..之後佢先死死地氣再send出黎。
其實事源係, 佢send錯左原本比account既單, send左落我度, 我唔知咩事我就問佢, 佢冇應。到後尾Audit要搵單, 就唔知係邊度搵返出黎....果次就同我鬧交, 之後我原本都冇理佢, 佢下午叫我照做野, 都冇面阻阻既

熱狗媽    發表於 16-10-7 13:14
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

除非放工前鬧, 如果唔係, 唔好話第2日, 鬧交完都要繼續做野..
冇咩面阻阻既, 但個心實有唔舒服..
都要繼續做戲架啦, 但唔係有公事咪少D講野..

琥珀宮

畀面勳章

熱狗媽 發表於 16-10-7 11:44

以前電視劇情節成日出現,好奇想知現實有無發生過啫。 ...

有,當時閂埋門鬧,因為佢做咁件大嘢,唔覺有問題,鬧完,我叫佢反醒

點知佢唔順氣,無反醒,仲走去同老細申冤,自己爆件事出嚟,比老細出警告信

當然會面左左,但我話之佢

侯爵府

從來工作上無試過鬧人,老闆鬧我就有。對下屬寸過他就有。鬧人解決唔到問題我會好calm咁講返自己既道理。

珍珠宮

水晶宮

同上司嗌交- 自招滅亡........未試過

同同事嗌交- 試過幾次, 衝埋去大聲小爆佢, 對付卑鄙賤格嘅PK唔可以仁慈, 我忍佢佢得寸進尺

佢在老細面前作野屈我, DELETE我啲野仲反轉話我DELETE佢啲野.............不能盡錄

面阻阻- 點止呀, 想餵C比佢食

侯爵府

回覆:有無試過係工作時同同事-上司鬧交?

無,我個人好隨和,最多係黑面

熱狗媽    發表於 16-10-7 13:16

水晶宮

我會,因為d人懶到嘔,之後咪面和心不和囉!不過我唔mind,我對事唔對人!

熱狗媽    發表於 16-10-7 13:16

男爵府

兩樣都有 以前公司

同同事 佢用錯左方法 攪到大家比人鬧或孭鑊

同上司 有時佢太固執 唔肯用新方法解決 大家嘈完一輪解決問題就無野啦

鬧完交 都要繼續做野 總之解決左問題就無野 當再有事大家可能又鬧交 鬧完又無野 可能我性格就係咁

公爵府

miffyumiffy 發表於 16-10-7 12:46
同上司嗌交- 自招滅亡........未試過

同同事嗌交- 試過幾次, 衝埋去大聲小爆佢, 對付卑鄙賤格嘅PK唔可以 ...
衝埋去大聲小爆佢

好勇

伯爵府

無, 因為嘈都無用, 老細大細超

伯爵府

唔係話冇,不過用另一種形式多d, 玩乒乓波~單打。

水晶宮

我認我果人鵪鶉, 唔識鬧人

水晶宮

熱狗媽 發表於 16-10-7 13:15
衝埋去大聲小爆佢

好勇
忍咗佢一段時間, 佢仲不停不停攪我同我同事

有啲人精神有問題, 成日被害妄想症, 在老細面前講到自己點辛苦, 點含冤受屈.....其實所有衰野都係佢一個人做, 其他人受緊佢氣, 佢將所有野反轉晒黎講

珍珠宮

我成日跟上司嘈咬

昨日先嘈足三粒鐘,同事睇我表演

公爵府

2024年龍年勳章

只係試過我發老細脾氣..

大宅

我試過. 佢企係我個位度無理取鬧, 我解釋左件事佢都仲鬧, 解釋到第三次佢就好似癲左咁不停鬧, 之後我忍唔住鬧返佢, 成層樓都聽到, 當時冇人敢出聲之後我地零對話, 所有工作都經EMAIL

瑪瑙宮

有, 駁佢咀, 我知駁完無路行, 因為知佢實吞唔落啖氣, 實日日玩針對, 之後辭埋職.

首頁

尾頁

跳至