論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問要投訴agent, 除了消委會, 仲有咩途經及方法?

多謝大家幫忙.

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

我而家正在預備去小額錢債審裁處到追討番我已付了全數的agency fee, 但呢間agent並沒有提供任何服務給我, 因我發覺受騙, 佢哋竟然介紹個未完約的女傭比我, 之後比我發現了又叫我choose another one, 你話試問一間咁agent 我仲點會幫襯, 佢哋連contract都未打, 就要我比晒錢, 但就不肯退錢, 所以我而家會去小額到追討番. 想知邊間賤agent , pm我

原文章由 yonniemarn 於 08-11-20 09:36 發表

多謝大家幫忙.

大宅

re: agent

Which one ?

原文章由 snoopy888 於 08-11-20 09:52 發表
我而家正在預備去小額錢債審裁處到追討番我已付了全數的agency fee, 但呢間agent並沒有提供任何服務給我, 因我發覺受騙, 佢哋竟然介紹個未完約的女傭比我, 之後比我發現了又叫我choose another one, 你話試問一間咁 ...

複式洋房

Pls advsie agent name, I want to look for a new maid
Tks a lot

男爵府

pls check pm

原文章由 gobbys 於 08-11-20 11:43 發表
Which one ?

別墅

原文章由 snoopy888 於 08-11-20 09:52 發表
我而家正在預備去小額錢債審裁處到追討番我已付了全數的agency fee, 但呢間agent並沒有提供任何服務給我, 因我發覺受騙, 佢哋竟然介紹個未完約的女傭比我, 之後比我發現了又叫我choose another one, 你話試問一間咁 ...

我想知呀,pls pm!

男爵府

原文章由 貴花田媽咪 於 08-11-20 13:16 發表
Pls advsie agent name, I want to look for a new maid
Tks a lot

男爵府

原文章由 iloveher 於 08-11-20 13:23 發表

我想知呀,pls pm!

大宅

Please pm me..thx..

原文章由 snoopy888 於 08-11-20 13:27 發表

大宅

我個case同你有d似, 我pm左你, please check.

而家係米吾可以係bk disclose 間agent 名 同個case 架?

男爵府

原文章由 snoopy888 於 08-11-20 13:27 發表

男爵府

原文章由 kchiu168 於 08-11-20 14:39 發表

男爵府

pls check pm.

I'm not sure whether we should disclose the name of bad agent or not, is anyone know?

[quote]原文章由 yonniemarn 於 08-11-20 14:42 發表
我個case同你有d似, 我pm左你, please check.

而家係米吾可以係bk disclose 間agent 名 同個case 架?

複式洋房

我間agent 都和你間一樣..個工人現在只做cleaning and cooking,叫佢俾心机學cooking, 佢7個月都唔得.又唔係九大"鬼".同 agent 講, agent 叫我俾個舒服D環境佢去學,Bun Bun 會"叉"D, 再唔得就只做cleaning.佢話cooking 講天份.cooking 又係我,baby-sitting 又係我, 要工人做咩.同 agent 講要抄,佢叫我比一個月通知個工人,一個月後自己在家同工人計數和叫工人出門口,唔好帶工人返公司 死"咪"

複式洋房

原文章由 yonniemarn 於 08-11-20 09:36 發表

多謝大家幫忙.

Which one agent ? I want to know. Would you pm to me.

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都想知邊間, 請pm我! 因我都搵緊agent!!
thanks!!

複式洋房

pls pm me!thanks!!

原文章由 kennistang 於 08-11-20 17:49 發表
我都想知邊間, 請pm我! 因我都搵緊agent!!
thanks!!

男爵府

畀面勳章

which agent?? pls PM me....thanks.

複式洋房

我都想知係邊問,唔咳pm埋我呀.

洋房

首頁

尾頁

跳至