跳至

首頁

尾頁

大宅

好多k1幼稚園已出收生名單了.

你地d小朋友入到心儀學校嗎 ?

我報6間, 有3間都唔收個仔呀. 因佢interview無出聲.
你地小朋友又點呀, 分享下啦.

大宅

IN左5間, 有兩間收左, 不過都唔係第一心水, 而另外3間要12月頭至知呀。
細佬會唔會入返家姐讀果間呀?
~~

大宅

回覆 #1 halui 的文章

In咗3間,有2間收咗,有1間12月頭先知,有2間末In,依家15/16!

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

心儀果間2月頭先派表.

大宅

家姐果間唔收細佬呀. 氣水我了. 不過呢間都唔係我心儀.

仲知有3reject, 2in, 未有消息, 仲有一間1in, 3月有result.
仲好迷網.
原文章由 halui 於 08-11-22 22:59 發表
IN左5間, 有兩間收左, 不過都唔係第一心水, 而另外3間要12月頭至知呀。
細佬會唔會入返家姐讀果間呀?

複式洋房

itbc,
希望你儘快收到好消息,阿仔入到心儀那間學校啦...
anyway,你有無問下你大女果間為什麼唔收你細仔

原文章由 itbc 於 08-12-1 17:12 發表
家姐果間唔收細佬呀. 氣水我了. 不過呢間都唔係我心儀.

仲知有3間reject, 有2間in左, 未有消息, 仲有一間1月in, 3月有result.
仲好迷網.

[ 本文章最後由 tybb 於 08-12-2 18:08 編輯 ]

大宅

多謝祝福.

因細佬interview又無出聲答問題, 可能學校方面有其他小朋友比較, 所以唔收.

2006小朋友好多, 所以收生較緊張. 我都有向學校反影, 對於佢地唔收細佬, 我有點失望.

點呀, 你仔仔有學校收了他嗎 ??
原文章由 tybb 於 08-12-2 18:05 發表
itbc,
希望你儘快收到好消息,阿仔入到心儀那間學校啦...
anyway,你有無問下你大女果間為什麼唔收你細仔

複式洋房

itbc,
我個仔現在讀N1個間可自動升K1,但我另幫佢報左一間大d嘅幼稚園,剛知道收左佢入全日班(之前在waiting list),我地已俾左留位費。但那間就要搭校巴,老公話遲些再決定轉唔轉校。

大宅

我囡囡in咗2間,2間都收咗,一間收佢上午,一間收佢下午,唔知上午好些定下午好些呢?

大宅

原帖由 三個白白豬 於 08-11-29 23:48 發表
心儀果間2月頭先派表.

2月先派表?邊間咁遲呀

子爵府

DEL

複式洋房

又一村同禮賢都收左仔仔,唔知邊間好啲呢!又一村啲老師好nice架同埋後生啲,禮賢就傳統啲,老師睇落好似有經驗啲.大家可唔可以俾啲意見呀!

大宅

你地好呀~~好內冇黎
K1 根德園同聖羅撤最後決定, 都唔知簡邊間
因為大女+07年9月細佬, 聖羅撤家姐好, 細佬又唔知點好

考6間K, 9龍塘加南waiting 外, 又一村, 聖安當, 民生, kv同聖羅撤, 而家煩緊kv定聖羅撤, 2選一

2間都好學校, 一間有學劵, 一間冇, 如果唔睇錢, 邊間好呢???

複式洋房

jas602,

我會選聖羅撒,因為for女仔會好d,同埋聽講根德園的細仔even家姐哥哥係度讀都未必一定收喎!所以,我覺得對細佬都未必有利!我細b08年12月,更加無希望,所以我也放棄了它!

大宅

咁你女決定讀邊間???

原帖由 bebegirl 於 09-4-7 00:24 發表
jas602,

我會選聖羅撒,因為for女仔會好d,同埋聽講根德園的細仔even家姐哥哥係度讀都未必一定收喎!所以,我覺得對細佬都未必有利!我細b08年12月,更加無希望,所以我也放棄了它! ...

複式洋房

我會俾大囝讀st.cat囉!唉,男仔真係無乜好揀!

大宅

st.cat係咪好難考???我冇考到

原帖由 bebegirl 於 09-4-15 11:51 發表

洋房

Dear Parents don't worry. KGs will call up waiting list children soon because it's time for parents to finalize their decision.

My son was put on waiting list by KV in the first batch. Yesterday KV called me offering my son a place in the AM session.
CKBINGO :-P :-D

大宅

My son will also attend SC K1 am class.

原帖由 bebegirl 於 09-4-15 11:51 發表

大宅

Why do you think St.Cat is more suitable for boys? Pls share. Thank you.

首頁

尾頁

跳至