家庭理財

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題

大宅

原文章由 車.人. 於 08-11-20 14:33 發表
如題

YEN 維持95水平,
高息貨幣暫勿沾手.
強烈推薦中國人壽~

別墅

我今日重林住入貨, 咁等下先啦, 應該幾錢入她呢?

大宅

哎呀! 之前set咗目標買4.9後, 冇delete到咁就剛剛自動買入. 點算好呀?

別墅

原文章由 bon06bon 於 08-11-20 16:41 發表
哎呀! 之前set咗目標買4.9後, 冇delete到咁就剛剛自動買入. 點算好呀?

可能錯有錯著, 聽日5.00, 即賣. 希望在明天.

伯爵府

請問你地係邊度做買賣? 請問股票戶口可做到嗎?

別墅

原文章由 lazypig 於 08-11-20 17:10 發表
請問你地係邊度做買賣? 請問股票戶口可做到嗎?

買賣外幣, 我係銀行個外幣户口做買賣.

男爵府

4.9個位唔錯啦,唔使 喎,進可攻退可守。
我攬住d7蚊貨都冇

原文章由 bon06bon 於 08-11-20 16:41 發表

禁止訪問

畀面勳章

伯爵府

Don't worry la, I bought some at 5.1 and a lot of NZD at 4.38. Hold for longer term, Yen will not always be strong. Exchange rate are volatile, you can't expect buy today and sell tmr with gains.

This is actually a chance to buy NZD and AUD at a low price, be patient and wait for a rebound.

大宅

多謝各位!!

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

I got some at 4.776 today, hope it back up to 5 soon la, but I think under 5 is safe....

伯爵府

Yen is super strong!!! Hope it drop to below 8 soon la.

禁止訪問

畀面勳章

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

not is 5.82X, don't know get some profit first or not

大宅

I will wait until $5.1X

男爵府

我有個問題想請教:因我完全唔識,我在 4.906買了3萬元澳幣,即有6114元澳紙,咁如果明天有5.0既話,我應該有幾錢賺?可否教我計?(列埋條方式),另外想問yahoo既財經外幣利率,點解5同bank既?我看到係4.8, bank話4.9?到底睇買定賣個既數? thankyou

民房

回覆 #1 wahwah725 的文章

(5 - 4.906) x 6,114 = HKD574.716

大宅

short time內會否咁easy上番$5.1x呢
我覺得如果係短炒執一轉o既
趁$5.0x可能都要走啦
long term收息另計.......

原文章由 karenchan99 於 08-11-22 10:06 發表
I will wait until $5.1X

男爵府

原文章由 CS28 於 08-11-23 22:58 發表
(5 - 4.906) x 6,114 = HKD574.716

thankyou,原來係咁計,嘩!昇0.1毛已經有5百幾蚊咁好架,如果由得佢放係度5賣,係咪有息收架?要5要同 bank 講做定期先有息架?定係就咁放係度都有?謝謝解答!!

首頁

尾頁

跳至