網購天地

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我將會在淘寶買大型傢具,4間店,我已搵左金牌何生幫我收貨,亦同各賣家聯絡左,知道送去集運中心要幾多運費,而家爭俾錢呢步,我搞好耐都唔明點俾錢,亦試過開支付寶賬號,但開唔到,所以打算搵代購,佢計匯率1.3,我希望我可以自己搞得掂,慳返d。
有無人可以教教我,我岩岩爬文先知,原來PPS係要收手續費,我買三千人仔貨,可以點樣最化算?

大宅

[email protected] 發表於 16-10-13 04:37
我將會在淘寶買大型傢具,4間店,我已搵左金牌何生幫我收貨,亦同各賣家聯絡左,知道送去集運中心要幾多運 ...

我之前用支付寶透過visa付款都要扣手續費,應該喺4%左右!八達通亦試過,當然有支付寶會比較方便,但要實名註冊,我經常淘寶買嘢,所以開咗大陸銀行戶口綁定支付寶,擺定人仔喺度,咁樣最抵。但註冊支付寶又開銀行卡都幾煩下!

公爵府

YOUYOU1103 發表於 16-10-13 04:48
我之前用支付寶透過visa付款都要扣手續費,應該喺4%左右!八達通亦試過,當然有支付寶會比較方便,但要實 ...

咩叫實名註冊?我唔會開大陸銀行戶口啦,我見有jm話去7仔增值,這又是什麼呢?

大宅

[email protected] 發表於 16-10-13 06:21
咩叫實名註冊?我唔會開大陸銀行戶口啦,我見有jm話去7仔增值,這又是什麼呢?
...

7仔喺買點卡增值到支付寶,實名註冊即喺要用身份證登記申請支付寶,如果冇實名登記,萬一遇到賣家需要退款 ,會退唔到入你戶口囉!

公爵府

YOUYOU1103 發表於 16-10-13 06:30
7仔喺買點卡增值到支付寶,實名註冊即喺要用身份證登記申請支付寶,如果冇實名登記,萬一遇到賣家需要退款 ...

即係7仔增值既人一定係開左實名支付寶?
連身份證號碼都要入哂嗎?
咁7仔增值有無手續費呢?pps都有,八達通都有,不過我唔知幾多。

大宅

[email protected] 發表於 16-10-13 06:34
即係7仔增值既人一定係開左實名支付寶?
連身份證號碼都要入哂嗎?
咁7仔增值有無手續費呢?pps都有,八達 ...

七仔增值我未試過,只知道喺點卡,可以唔用身份證登記都可以開到支付寶,但好多功能用唔到(網上見人討論)!因為我已經開咗支付寶有五年,兼用身份證實名登記,現在全部用大陸銀行卡俾人仔,每年都買萬幾蚊物品 咁樣慳返好多,唔使手續費!
具體申請程序,手續費幾多…唔系好記得!只能答你,開支付寶,開大陸銀行卡俾錢,最慳錢就喺咁!

公爵府

YOUYOU1103 發表於 16-10-13 06:46
七仔增值我未試過,只知道喺點卡,可以唔用身份證登記都可以開到支付寶,但好多功能用唔到(網上見人討論 ...

唔該你先

首頁

尾頁

跳至