自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

呢套幾好睇架,女主做得好放個樣似周麗淇,佢未整容前個樣都唔差,而家整到個鼻好怪咁。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

貓頭雀 發表於 16-10-14 00:34
其實呢, 我覺得《又》 不似《雲畫》 般讓人一開始就著迷。
每一集細細看,又自己諗下,就覺內心戲刻劃得 ...
明白,雲畫和W這些,的確一睇就欲罷不能;另外睇88,都覺得絲絲入扣。睇左幾套好戲,可能要求高左。

吳海英可以要睇多幾集才睇到戲味。

珍珠宮

tester5 發表於 16-10-14 04:10
明白,雲畫和W這些,的確一睇就欲罷不能;另外睇88,都覺得絲絲入扣。睇左幾套好戲,可能要求高左。

吳海 ...

W, 好睇嗎 下套開佢先
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

公爵府

2024年龍年勳章

回覆 貓頭雀 的帖子

你睇到12集左右,可能未必覺得咁好,太拖了,不過首歌真係好聽

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

男角幾好樣
睇咗幾集覺悶,冇睇

象牙宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

貓頭雀 發表於 16-10-14 12:19
我睇緊w, 覺得好睇, 本來睇緊雲晝都停左等出晒先至睇

象牙宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

貓頭雀 發表於 16-10-13 14:46
本來跟播雲畫,為了打發時間開了《又》來看。
好好睇 有滿載幸福的感覺
...
吳好睇, 但最尾夾硬拖多幾集係敗筆

象牙宮

tester5 發表於 16-10-14 04:10

吳海 ...
1988已經入左我心目中神劇了

翡翠宮

貓頭雀 發表於 16-10-14 12:19
我覺得可以和雲畫比, 一開始已經好吸引, 題裁好特別, 要睇呀, 李鍾碩選劇本我好有信心.... 但13集後開始我lost左, 因為節奏太慢, 差不多半集係女主幻想的情節... 我頂唔住, 加上唔知編劇想點.... 所以....就放棄左, 唸住等佢結局才一次過睇.

其實我係等W時才開雲畫, 果時朴寶劍係邊個都未識. 但因為W後段唔得, 我就shift左去雲畫.....結果竟然因為寶劍Magic而喜歡上寶劍....

現在都未有閒情睇返W既結局....

翡翠宮

bylobb 發表於 16-10-14 12:26
1988已經入左我心目中神劇了
太神, 其他戲睇唔上眼....
我現在都間歇地番煲中.... 今次主要睇正八和爸爸媽媽們....個個都好戲.
上次我係飛住阿澤同德善黎睇.

翡翠宮

bylobb 發表於 16-10-14 12:24
我睇緊w, 覺得好睇, 本來睇緊雲晝都停左等出晒先至睇
我同你相反, 我放棄W, 睇雲畫.

唔知你睇到W那一集.... 我13集開始停...

前段非常精彩, 編劇好得, 但後段Lost左.

象牙宮

tester5 發表於 16-10-14 13:13
我同你相反, 我放棄W, 睇雲畫.

唔知你睇到W那一集.... 我13集開始停...
我睇到14集

反正雲畫未出晒, 咪睇完 w 先 lor

睇埋就會返轉頭睇返雲畫, 雲畫我都睇到12集了

雲畫開頭真係好好睇, 但知道你女仔之後開始拖

想拍粉紅但又拍到唔拖唔水咁, 我令願佢唔拍好過,

大宅

Koala_Chu 發表於 16-10-13 16:27
但我覺得悶,睇到第8集停咗,冇動力去追
Me too......

翡翠宮

bylobb 發表於 16-10-14 14:09
我睇到14集

反正雲畫未出晒, 咪睇完 w 先 lor
不如你睇晒W話我聽, 值唔值得煲埋佢呀, 我宜家都唔知開唔開返W好, 怕浪費我時間.

雲畫最後2集, 我會死守埋佢. 粉紅的確唔深刻, 好似推砌出黎, 可能左抄右抄書中情節.

近15-16好返D, 劇情推進多左, 但就虐到死..... 樂瑥又冇晒神彩....

2位演員都瘦晒.... 心痛佢地咁辛苦.

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

吳海英有D爛尾,不過真係幾好笑
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

首頁

尾頁

跳至