論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

黎緊想搬....可能安排唔到房比姐姐....而家佢自己有房既...但搬左之後比唔到房佢..因阿仔大左想佢自己訓..但唔想工人同房....訓廳係咪可以架?
thanks!

複式洋房

JANNASIN 發表於 16-10-13 17:31
黎緊想搬....可能安排唔到房比姐姐....而家佢自己有房既...但搬左之後比唔到房佢..因阿仔大左想佢自己訓.. ...

要有野圍住,做返一個私人空間,好似有人系屋企露宿咁

男爵府

畀面勳章

回覆:工人訓廳可以嗎

咁你姐姐可能會遲職都唔定,因由有變無!

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

可以既話同姐姐協商下,睇下佢介唔介意,否則遲早炒你魷魚。肯既就整趟簾梳化床,瞓覺時有私人空間。唔肯既,而你想繼續請佢,你就要諗上下格床/L型床/分兩張單人床再加簾。

子爵府

黎緊想搬....可能安排唔到房比姐姐....而家佢自己有房既...但搬左之後比唔到房佢..因阿仔大左想佢自己訓.. ...
男仔大咗又真係唔想同姐姐同房
你要先同姐姐溝通好,佢可能唔like架

我俾工人獨立房,套厠,海外印都嫌细,同agent 投訴!

男爵府

如果姐姐而家有房瞓開, 搬咗之後要瞓廳, 我估大部份工人都會唔like.

最好搬前大家溝通下, 當然我唔因為工人而唔搬.

我都試過搬屋, 工人原本自己一房的, 所以好緊張問我新屋大啲定細啲 (佢唔敢直接問我佢有冇房), 我話細啲但所有房間安排不變, 工人仍然自己一房, 我兩個女一房. 工人即時開心晒.

翡翠宮

回覆樓主:

盡早通知,佢吾do 你就即刻揾人。
而家工多過人,佢地的確會簡工

大宅

細姐姐 發表於 16-10-14 09:10
你話比佢知~你個套房尺寸係香港已經係你搵幾十年都人工喇~
可能你做到死果日你都未必買得起呀..仲嫌~

大宅

細姐姐 發表於 16-10-14 09:10
誇張到咁????

大宅

Thanks all.....要詳細諗諗....始終想比個仔有私人空間..唔想要同姐姐SHARE..

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

如當初簽合約上寫有房,你係要有房比佢的,有d串起上黎去 consulate complain 都有

男爵府

我工人未到, 但係agent話同佢講明就可以, 不過都唔可以長期
遲早都要比返個空間佢!

別墅

我11月到職既印傭都係瞓廳,仲要同我媽媽瞓,瞓子母床,佢話唔介意,希望做落真係唔介意啦

別墅

我11月到職既印尼姐姐都話唔介意瞓廳,希望到時真係唔介意啦

男爵府

要同姐姐講定, 因為佢地慣左有房, 突然無房未必肯繼續做, 早啲有準備好啲...

子爵府

歌莉泡泡 發表於 16-10-14 09:26
你話比佢知~你個套房尺寸係香港已經係你搵幾十年都人工喇~
可能你做到死果日你都未必買得起呀..仲嫌~
Agent 話佢有自己一個地方已經好好
Agent 講佢知有個工人服待一個婆婆,婆婆聽覺唔好,開電視好大声,工人由朝到晚,聽噪音,又同婆婆一間房,一晚起幾次身,扶婆婆痾尿,冇覺好瞓,人地都係忍耐,因窮要揾錢

但我嗰個豬頭炳,無腦㗎!

首頁

尾頁

跳至