自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

brindlewin 發表於 16-10-14 12:15
我唔係指佢呢個CASE。

只係自己仔女都返過幼園, 明白幼稚園對學生嘅照顧比較貼身, 身體接觸係比較多。聽過 ...
我明白正常身體係無可避免, 只係錫咀係咪必需, 但小朋友如已表示唔鍾意, 老師係咪應該停止, 如樓主所講佢係目擊老師錫咀, 而校長又偏幫老師, 樓主覺得有問題而報警我覺得係正常做法, 至於告唔告得入就唔知, 但起碼做左媽媽應有既責任

男爵府

無際星塵 發表於 16-10-14 14:26
既然以報警,警方已查過又找不到證據,那為何仍要堅持糾纏下去,那只會對孩子造成二次傷害啊!明白未啊:wah ...
明呀!

但你而加話係小事, 話係樓主過敏, 就唔合理啦係咪?

禁止訪問

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

樓主,去聯絡護苗基金,佢地有義務律師
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

侯爵府

引用:Quote:littlecake+發表於+16-10-14+14:20+

原帖由 無際星塵 於 16-10-14 發表
既然以報警,警方已查過又找不到證據,那為何仍要堅持糾纏下去,那只會對孩子造成二次傷害啊!明白未啊:wah ...
你咁嘅言論都會對樓主做成傷害你又繼續?
唔好話你有你自由 當自由侵犯左他人 就係唔岩

講完

大宅

回覆樓主:

點解大人識保護自己而唔願意比人錫可以告非禮呢?
但未識保護自己既小朋友唔願意比人錫,作為父母幫子女去告非禮係小事化大呢!
都唔好話摸唔摸下體啦!見你小朋友可愛就錫下,有日見你靚錫下你又得唔得呢?
但媽媽應該為子女作出最大保護,同避免其他小朋友再有同類事情發生

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實成件事好難搞

1. 律政署唔能夠單憑一個 k1 小朋友的口供而肯定老師有摸其下體和性侵犯

2. 而如果老師真係無做過, 亦唔能夠單憑小朋友所講, 而定罪

而家最重要係有無人證 (旁證), 物證

跟據有時睇報紙所講, 如果上到 court, 法官係會睇下個被告或原告, 係咪誠實的人, 即講既野, 可唔可信

如果樓主搵到有學生都係被呢位老師有性侵行為

我唸呢個疑點, 可以有點說服力, 覺得個老師本身有問題, 咁律政署亦會考慮呢個因素

否則無有力證據, 呢件事的確很難再搞

或者好似有 jm 提議, 搵下有關保護兒童機構, 咨詢下意見

另一方面, 主要係請專業人士, 了解下囝囝有無陰影, 如有, 要處理, 否則會一直影響囝囝

而樓主, 我亦建議妳可以搵專業人士, 幫助妳面對和處理妳的個人情緒

如照妳原 post 所述, 妳亦等咗一年, 攞唔到心目中的公平, 平反, 幫阿囝取回公道

我知妳亦好難受, 妳不是第一身受害者, 但妳亦是其中一位受害者, 唔處理好個人情緒, 亦一直會影響妳

舉個例子, 如果一個人坐咗冤獄, 亦無任何野可以補償的時候, 佢亦要搵方法處理好自己情緒, 否則只會繼續影響佢一生

子爵府

Joant 發表於 16-10-14 14:33
你咁嘅言論都會對樓主做成傷害你又繼續?
唔好話你有你自由 當自由侵犯左他人 就係唔岩
不單止成日話人小事為大, 講完仲要加d, 好討厭.

男爵府

無際星塵 發表於 16-10-14 14:29
我都話警方已查過,既然查不出就無謂再摘大件事,那只會再傷害自己孩子啊,咁都仲唔明 ...
你終於都唔再講呢件係小事, 唔再話樓主過敏喇...... Congratulations! 我唸你終放都明白我講咩喇..

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

推上報
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

珍珠宮

回覆 roxyrider 的帖子

push

侯爵府

引用:Quote:Joant+發表於+16-10-14+14:33+你咁嘅

原帖由 無際星塵 於 16-10-14 發表
樓主唔係小朋友,樓主post係這裡就要預左有不同意見,咁唔鍾意聽唔啱聽意見就唔好post一出來。
你是非不分 ...
唉都話估到你會講呢樣
咁你繼續傷害 原來大人就一定無感覺
好 比個好字你
當你知道亦比提醒你傷害緊人仍然咁做
得一個原因,你想傷害人
覺得無問題就繼續

樓主唔好嬲
我地唔好同人計較或干犯他人傷害人嘅自由
我地自己無視跳過就得了

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

無際星塵 發表於 16-10-14 14:48
其實我由頭到尾都認為只錫咀係小事
至於有冇摸下體,樓主未報警前應努力去求証,我都話若有摸下體 ...
相信你都應該放下

禁止訪問

子爵府

開心吸收勳章

無際星塵 發表於 16-10-14 14:26

你對樓主夠進行緊二次傷害,夠guts講嘢=/=有point

首頁

尾頁

跳至