親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

背景,同太太,兩老及兩小孩(2及5歲,不計床位)黎緊出年3月16出發去九州六天。
諗住第二日或第三日住一晚由布院,其它四晚都住在博多,不自駕。

睇酒店,就算好平的分開頭尾四晚都要約九千蚊(兩間房)。。
於是就睇airbnb搵左間民宿由博多站行九分鐘,有兩大床可住四人的(小孩不計),約五千,但就係連續五晚,好處係邊日去由布院都唔使check out執少少拎個背囊就去得住一晚。。但個人最擔心係得一個廁所。。

酒店就就算去完由布院番黎住同一間都要搞執野check out再check in,但就有兩廁,方便好多。。

唔知大家點睇呢?

男爵府

回覆:九州博多住民宿

請問有人住過博多既民宿嗎?
因睇中嗰間就算提早取消都要比50%錢。。
真係十五十六。。
可以幫我分析下嗎?

大宅

ronaldlcm 發表於 16-10-14 12:33
請問有人住過博多既民宿嗎?
因睇中嗰間就算提早取消都要比50%錢。。
真係十五十六。。

最平4晚兩間房要9千蚊?東橫inn最多咪9000yen一晚一間,你look for 咩酒店先?

男爵府

引用:Quote:ronaldlcm 發表於 16-10-14 12:33 請

原帖由 frogbobo 於 16-10-14 發表
最平4晚兩間房要9千蚊?東橫inn最多咪9000yen一晚一間,你look for 咩酒店先?
...
東橫inn係咪要去官網同會員先訂到哩?
我去agoda同官網入日期(3月16,18至21)都話冇晒房。。

大宅

ronaldlcm 發表於 16-10-15 13:37
我去agoda同官網入日期(3月16,18至21)都話冇晒房。。

東横inn可以先book, 去到即場做會員,都可以做到會員價。

如果東横冇房,可以試下用 jalan 搵房

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

福岡天神Mystays 都係四百幾一晚,你住咩酒店咁貴?我過年去,經Axxda訂博多Excel 最貴千一蚊晚,之後訂三晚每晚係七百幾,去六日五夜,連別府一晚酒店都係四千三左右,你再搵下,或者分開每一日訂,會平多少少
I 大蚊豬   

男爵府

引用:Quote:ronaldlcm 發表於 16-10-15 13:37 東

原帖由 frogbobo 於 16-10-15 發表
東横inn可以先book, 去到即場做會員,都可以做到會員價。

如果東横冇房,可以試下用 jalan 搵房
jalan仲難搞,我點選都話只可三個月內。。

男爵府

引用:福岡天神Mystays 都係四百幾一晚,你住咩酒

原帖由 fionlei88 於 16-10-15 發表
福岡天神Mystays 都係四百幾一晚,你住咩酒店咁貴?我過年去,經Axxda訂博多Excel 最貴千一蚊晚,之後訂三 ...
係?
我見多人講既bloosom,green都要千一蚊晚。
計埋手續費等要五千蚊四晚。。
我宜家暫定左一間叫wing既酒店,不過冇乜人講,好似兩星級,博多站行五分鐘。。
雙人雙床房,計埋用hsbc既discount,agoda訂四晚係四千一。。但只係其中一間房。。

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

ronaldlcm 發表於 16-10-15 13:37
東橫 inn 非會員只可以訂三個月內既房,做左會員就可以訂半年內

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

ronaldlcm 發表於 16-10-13 23:06
背景,同太太,兩老及兩小孩(2及5歲,不計床位)黎緊出年3月16出發去九州六天。
諗住第二日或第三日住一晚由 ...
即係你而家平均每晚博多要千一蚊上下?
咁又真係貴左D,
我之前係暑假用樂天訂「ハカタビジネスホテル」,
平均八百幾一晚, twin 連早餐,近車站。
你試下去 jalan 或日本樂天睇下,有D日子係特別貴同搶手

珍珠宮

ronaldlcm 發表於 16-10-15 15:19
係?
其實唔駛睇有無人講,呢到好多 jm 住既酒店都好貴,
可能因為有小朋友又要有D星咁,
自己去 jalan 或樂天搵其實好OK

琥珀宮

ronaldlcm 發表於 16-10-15 15:19
係?
hotel wing 我都 book 咗 12月1 (total 3 晚) 3人房, Total 40000 yen

男爵府

Cheuk2012 發表於 16-10-17 13:27
hotel wing 我都 book 咗 12月1 (total 3 晚) 3人房, Total 40000 yen
我最後去agoda訂wing用hsbc計晒, 都係4萬yen多少少3晚...但係普通twins房咋..
見佢日本樂天話佢得2星, 所以都覺得幾貴..

至於其它的, 更貴..

男爵府

要求唔高住東橫INN 係唔錯選擇,
離車站不遠,2個小孩免費入住 (4大人)
去由布院當日可寄存行李,
可以經屬東橫INN會員朋友代訂,到時再申請做會員

琥珀宮

ronaldlcm 發表於 16-10-17 14:33
我最後去agoda訂wing用hsbc計晒, 都係4萬yen多少少3晚...但係普通twins房咋..
見佢日本樂天話佢得2星, 所以 ...
你試下去官網(日文版) Check 會平D,因為我都係官網book, 我訂3人房3晚,都係40000yen, 價錢算平(當中有一晚係星期六),所以加埋40000yen, 算好抵!另外,hotel wing 我都係第一次住,但我見評價都ok, 不過我返嚟再可以話你知好唔好。

伯爵府

ronaldlcm 發表於 16-10-17 14:33
見佢日本樂天話佢得2星, 所以 ...

東横Inn九州都有好幾間,我看了袛園那間仲有位喎,你再細仔看下。

首頁

尾頁

跳至