自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

有老人家, 跟團啦, 有咩唔岩心水都係旅行社安排, 好過到時話你.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

你要問晒邊日去同返...

有老有嫩就最好跟團。再打去AGENT問下仲有冇位, 問下幾錢左右.成咗團未?

你要預下BUDGET。

(如果得2日,近近地去澳門,但價錢都唔平。)

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:第一次一家老老嫰嫰外遊,目標想近近地,今

原帖由 bblook2 於 16-10-14 發表
第一次一家老老嫰嫰外遊,目標想近近地,今個聖誕假,有好提議嗎?book機票酒店是否太遲?一行6人,二老,二 ...
又老又嫩,建議跟團,唔麻煩~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bblook2 發表於 16-10-14 01:46
第一次一家老老嫰嫰外遊,目標想近近地,今個聖誕假,有好提議嗎?book機票酒店是否太遲?一行6人,二老,二 ...

如果去澳門咁近,咩都唔洗plan喇同香港差唔多,帶多d錢就得喇。

即興想去都仲得,租間酒店hea一日就返黎喇

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

唔會!我都係上星期心思思想去旅行,立即上網訂package

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

bblook2 發表於 16-10-14 12:03
我自己未試過跟團去旅行,兩老十年前跟團去泰國幾日,回來狂數跟團晨早起身好辛苦,無胃口吃早餐,樣樣趕鴨 ...

要平機票酒店有時睇時機同彩數, 有時早買會平d, 有時可以唔駛咁早去買.

跟團係唔駛煩,不過有時點對點落左車都要行, 你屋企既老人家會唔會又呻?? 如果團友連早起身都呻, 又可能自由行好d. 我同意有jm 建議, 搵d package, 之後自由行.

我覺得去澳門過夜冇問題, 雖然 total 駛費同去其他地方差唔多, 但起碼慳到時間唔駛即日來回咁趕. 就算你俾人鬧感覺冇咁"蝕"冇咁苦. 同埋去得遠, 你地就番老人家冇得去玩又會好冇癮, 去澳門今次唔去某個景點, 是但搵日自己再去都得.

問清楚老人家想唔想出門, 同埋去邊先. 因為聽起黎好似得你同你老公一廂情願想兩老出門, 但老人家意願都好緊要. 我阿媽咪係咁...我唯有順佢意.

大宅

回覆:bblook2 的帖子

聖誕自遊行就遲啦,愈遲愈貴,機位仲會無靚時間,跟團好d , 有老有幼。

子爵府

回覆樓主:

題外話, 個仔同新抱難得帶佢哋兩老出去玩, 知情識趣嘅就唔好咁多聲氣, 樓主我建議你跟團, 煩少好多好多

伯爵府

回覆:現在先plan聖誕外遊,是否太遲?

台灣平過澳門

沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

侯爵府

bblook2 發表於 16-10-14 01:46

妳budget大約係幾多?

別墅

回覆樓主:

跟團啦,你地唔熟路帶住老老嫩嫩揾路、揾酒店、揾食、揾景點、揾啱老人家定細佬景點,諗到都替妳頭痛。

別墅

有心唔怕遲

珍珠宮

有老有嫩,兩個照顧4個,跟團最隱陣,攰可以隨時上車休息,建議去台灣,搵D北投/宜蘭嗰D溫泉團,早少少12月1X日出發,會平D(剛剛見某大旅行社12月17出發4天$2899,已成團)

子爵府

回覆樓主:

兩老怕辛苦,我讚成馬交2日1夜自由行,book氹仔嘅酒店(例如銀河),一出馬頭即上shuttle bus去酒店,跟住全程stay喺酒店活動,酒店有賭場,又有手信店,食飯都可酒店內解決,如果想出去行,近近地附近有官也街,葡人博物館,攰可即回酒店休息。

伯爵府

bosch 發表於 16-10-14 17:23
要平機票酒店有時睇時機同彩數, 有時早買會平d, 有時可以唔駛咁早去買.

跟團係唔駛煩,不過有時點對點落 ...

有細路唔太建議去澳門,賭場唔比細路去,好多時要皃路行。

首頁

尾頁

跳至