時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

公爵府

hashtag影視迷勳章

jojo1234 發表於 16-10-14 18:57

同意

大宅

回覆樓主:

泛民不嬲都有標準,係唔要道歉要下台,唔可以有雙重標準,民主派請發聲,要求做錯嘢嘅議員即刻引咎辭職下台

子爵府

樂富 發表於 16-10-14 19:27
泛民不嬲都有標準,係唔要道歉要下台,唔可以有雙重標準,民主派請發聲,要求做錯嘢嘅議員即刻引咎辭職下台 ...
民主派一粒聲都唔敢出, 比人牽住鼻子走, 無鬼用~

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:泛民不嬲都有標準,係唔要道歉要下台,唔可

原帖由 樂富 於 16-10-14 發表
泛民不嬲都有標準,係唔要道歉要下台,唔可以有雙重標準,民主派請發聲,要求做錯嘢嘅議員即刻引咎辭職下台 ...
民主派唔係撐嗰3個咩?

男爵府

係,如果特首的家人講的,他們會點做?做人要對事不對人先得,這樣先可以令人尊重,話人偏私的同時,自已更偏私?點會得到大眾的信任??

子爵府

Totally agreed.
Out!

子爵府

[size=16.003px]你睇下民主派議員幾咁忙碌, 侮辱全球華人呢D野對佢地黎講好少事, 邊得閒理, 可能佢地乞美國狗糧時都比人侮辱慣, 唔明你地做乜咁大反應.

[size=16.003px]"民建聯李慧琼第一次主持立法會內委會會議,便遇上混亂情況。[size=16.003px]民主黨許智峯指與劉小麗[size=16.003px]已去信要求討論周三宣誓事宜,李慧琼會議初期指會在其他事項的環節處理。但會議完結前作出裁決以內會並非處理過往會議為由未有允許議員就此作出討論。多名非建制派不滿李慧琼的裁決,完會後到主席台和李慧琼理論。

"民主黨涂謹申指對李慧琼主持內會手法徹底失望,並指她比前內會主席梁君彥更差,並聲言會考慮對李慧琼提出不信任動議。公民黨指議員有權提出討論,質疑李慧琼不熟悉議事規則,是否有能力擔任內會主席一職。"

"立法會內委會就下周三再次安排議員宣誓問題進行討論。公民黨楊岳橋質表示,當日有議員宣誓時無說出「香港」字眼,要求立法會秘書長陳維安清晰交代,是以甚麼標準界定青年新政兩名議員未能完成宣誓。

民主黨林卓廷表示,陳維安不可以以讀心術作判斷,質疑他有政治目標及過分敏感。"

男爵府

要下台

琥珀宮

畀面勳章

如果係外國,呢種垃圾議員一早要辭職,仲以後唔駛旨意可以參選,係香港選民咁既質素先會選呢兩條畜牲出黎

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆樓主:

out

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

其實又係嘅,如果有心玩野,唔正正經經宣誓,應DQ佢地,無需俾多次機會。

伯爵府

ireneyklo 發表於 16-10-15 01:48
要下台

同意

公爵府

引用:泛民不嬲都有標準,係唔要道歉要下台,唔可

原帖由 樂富 於 16-10-14 發表
support x 100000000000

禁止訪問

醒目開學勳章

子爵府

200yan 發表於 16-10-15 11:53
重有教協都無影

葉建源都有話唔認同佢哋咁做嘅!
但我諗只限於此!

伯爵府

王國教室勳章 好媽媽勳章

MsBusy 發表於 16-10-14 22:17
民主派唔係撐嗰3個咩?

佢地實盲撐啦~牛鬼蛇神要埋堆。上次隻游G,發表朴野論,泛民都無咩批評佢!

男爵府

醒目開學勳章

叫佢兩個快out!

禁止訪問

大宅

立法會秘書處公共申訴辦事處: [email protected]

致 香港立法會主席

投訴:議員宣誓辱華

本人土生土長有投票權的香港居民,昨天看到有候任議員宣誓公然辱華,侮辱全中國人,以當年日軍侵華的情況,對中國婦女的羞辱,再一次以言語表達出來,游蕙禎在宣讀「People's Republic of China」以「re-fucking of 支那」表達出來。而梁頌恆在宣誓時,以手部語言展示了「fucking」配合將誓詞中的China讀成「支那」。這兩人的行為,完全脫離了香港代議士的立法會議員的職能,其侮辱性行為,制造出一個香港人在其他地方有可能被辱罵性的報復處境。
本人懇請立法會為香港人著想,宣佈他們宣誓無效,不得成為議員。而當日包庇二人惡行的反對派議員,應為緃容辱華言論向全港市民道歉。

香港市民XXX上

首頁

尾頁

跳至