使用意見

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

大力大力 發表於 16-10-15 10:36
講下自己/家人得野,下下又比人圍,什麼男人老狗........我都廢事出些用心,有深度,大家可討論的 post.... ...

大力你講咩都多數俾人圍,啲人睇名唔睇事

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

piv 發表於 16-10-15 08:45
現今世界已經唔需要講道理,講良知。
你係自己友?就算有幾咁口出狂言,幾咁不知所謂,都一定要撐,都可以 ...

撐樓主

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

豬吉 發表於 16-10-15 10:56
其實我都鍾意睇你post
當係一個分享
但班瘋婦好似未食藥咁
瘋婦,形容得好好,平日點扮嘢都無用,一見大力,真面目出晒黎

芝麻街    發表於 16-10-15 11:13

大宅

回覆 Gerard 的帖子

好彩還未有直選特首,如果直選這種垃圾出來做特首,香港必亡!每次想起要交稅養這兩個垃圾議員, 心有忿忿不平!

annann246    發表於 16-10-15 12:15

子爵府

廷廷媽 發表於 16-10-15 10:40
其實呢單野咁大鑊,比人係自由討論一下都無可口非,根本好多事情都同時事息息相關,泰王駕崩其實都係時事啦 ...

係喎!
泰皇駕崩都係時政話題,點解無被移去時政果邊

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

flowerrain 發表於 16-10-15 10:54
已是國際笑話

睇野唔好只看表面果層,點解果兩隻野有市場,會被選到先,如果回到老懵,貪曾年代,佢地出黎選,有冇可能會選到,依家選到,就係689太不得民心,就算傳統利益果一批,都遠離佢,佢又將港獨無限放大,慌死無人知,兩隻野我不認同,但亦不入其圈套,兩隻野就係想激都我地跳跳下

珍珠宮

引用:其實呢單野咁大鑊,比人係自由討論一下都無

原帖由 廷廷媽 於 16-10-15 發表
其實呢單野咁大鑊,比人係自由討論一下都無可口非,根本好多事情都同時事息息相關,泰王駕崩其實都係時事啦 ...
無錯,今次好大鑊!

兩位侮辱中國的議員,正正挑戰緊香港立法制度,一班負責香港立法事務議員,竟然無視法律!

亦令香港人跟所有華人站在對立面!

之前香港司法制度已經慢慢被攻陷,如果今次事件,暴露出香港立法制度的漏洞,香港可以講,已經失守了!

珍珠宮

scheong 發表於 16-10-15 09:44
唔可以講得太白,我驚好奶奶會追咬我!

哈哈!笑死!

好奶奶準備秋冬季節再變身出動,可能係公海show下新會朋友幫她買的靚陳皮。大家拭目以待!

侯爵府

littlecar 發表於 16-10-15 09:26
D深黃守住自由廣場,要留俾佢地洗人腦,一見意見不同即舉!!! 跟手不停講時政D人點點點,等D人唔想入去!!! ...

同意! 果班人就係咁,道理唔夠人講,就醜化人地。

子爵府

平平常常 發表於 16-10-15 11:06
哈哈!笑死!

好奶奶準備秋冬季節再變身出動,可能係公海show下新會朋友幫她買的靚陳皮。大家拭目以待!

為何我一頭霧水?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

flowerrain 發表於 16-10-15 11:10
為何我一頭霧水?

入時政睇,講香港不再可愛了個post

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

oceandeepsea 發表於 16-10-15 11:04
睇野唔好只看表面果層,點解果兩隻野有市場,會被選到先,如果回到老懵,貪曾年代,佢地出黎選,有冇可能 ...

就算冇689,而家都會有呢班人出現,佢地目的只係打倒689嗎?睇野唔好咁表面

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

oceandeepsea 發表於 16-10-15 11:04
睇野唔好只看表面果層,點解果兩隻野有市場,會被選到先,如果回到老懵,貪曾年代,佢地出黎選,有冇可能 ...
唔好乜都賴人,政府點不濟,都唔係議員無禮,年青人佔路,甚至初一暴動合理嘅理由呀?每個人都有自己品格,良知尺度,人哋差就要做更差嘅事?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

scheong 發表於 16-10-15 11:05
無錯,今次好大鑊!

兩位侮辱中國的議員,正正挑戰緊香港立法制度,一班負責香港立法事務議員,竟然無視法 ...
仲有,作為中國香港的立法會議員,攞住旗話Hong Kong is Not China, 係咪已經違反基本法?唔係應該要褫奪議員身份咩?香港就係太包容,做成今日每況愈下的局面。

象牙宮

good_pig 發表於 16-10-15 10:58
都岩
直頭啱啦,如果你嘅時政舖只係講學校,我嘅講法又有咩唔同?

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

廷廷媽 發表於 16-10-15 11:14
就算冇689,而家都會有呢班人出現,佢地目的只係打倒689嗎?睇野唔好咁表面
...

因為689太差太差,應該大勢已去,看成報就知,佢無聲出,因背後是習派,生果佢就會出律屍信

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

MsBusy 發表於 16-10-15 11:12
入時政睇,講香港不再可愛了個post
呀好奶奶比人禁左言喎 無得睇添

象牙宮

oceandeepsea 發表於 16-10-15 11:21
因為689太差太差,應該大勢已去,看成報就知,佢無聲出,因背後是習派,生果佢就會出律屍信
...
既然眼中釘大勢已去,點解仲有選民選你口中所講的兩隻嘢? 即係有冇689, 你口中嗰兩隻嘢都有人選?

象牙宮

芝麻街 發表於 16-10-15 11:22
呀好奶奶比人禁左言喎 無得睇添
吓?禁咗咩?我未去睇,幾時嘅事?唔通一切都係真的?

公爵府

廷廷媽 發表於 16-10-15 10:40

就係。你講出個重點。我當然知政治要入時事。但處理上係咪可以好些?公平些?

首頁

尾頁

跳至