樓市動向

跳至

首頁

尾頁

別墅

打左厘印,但個地産唔見左2份租約正本(業主&租客),咁可以點?個地産話已經打左厘印,唔會有問题,但其實佢有冇責任要負?

大宅

揾反業主簽多次,
冇租約,有事起上來係睇份租約,唔係睇厘印,咪信個aa 呀

伯爵府

補簽份新的,因為合約內容有包括出租物品和租客按金,也可以要求賠新合約厘印費

男爵府

samchan168888 發表於 16-10-15 10:52
打左厘印,但個地産唔見左2份租約正本(業主&租客),咁可以點?個地産話已經打左厘印,唔會有問题,但其實佢 ...

補簽過一份新約就最妥當,至於個代理,老實講,無下一次了。

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個agent好唔掂喎, 咁重要既文件都可以整唔見
同意樓上意見, 盡快搵業主再簽返份正本得嗎?(但再簽過唔知使唔使再打厘印)

別墅

回覆樓主:

明白,唔該晒各位!

大宅

瑤瑤~ 發表於 16-10-16 23:27
個agent好唔掂喎, 咁重要既文件都可以整唔見
同意樓上意見, 盡快搵業主再簽返份正本得嗎?(但再簽過 ...
唔唔使的,只要所有資料相同,包括文件日期

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

地產係網上打厘印, 根本份租約唔洗離開地產舖, 點會唔見得. 話唔定地產喺份約做咗手腳, 唔俾得份約你睇就話唔見咗. 重新簽過份啦.

首頁

尾頁

跳至