網購天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

平平常常 發表於 16-10-30 15:52
之前立信搬倉,深圳搬去東莞,都無瘋狂裝修咁亂。

我昨天問他們為什麼30號不能發貨,回覆說,星期日香港 ...

我用toplxxk逢星期六都唔發貨

珍珠宮

99819925 發表於 16-10-30 16:34
我用toplxxk逢星期六都唔發貨

星期六不發貨都算正常。

但是他們最初的通告沒有說30號(星期日)不發貨,昨天我要求星期日發貨時才知道做不到。令人安排時間大失預算。

我體諒他們初成立經驗不足,我只求儘早發貨減低影響。他們後來也修改了通告內容,31號開始發貨,比原本時間提前一天。

珍珠宮

sohato 發表於 16-10-25 12:37
尼間個叫得瘋狂就要信,自己睇網頁,識字既都明係乜野,心照就得啦!
個D掛羊頭賣狗肉者,睇過D苦主既帖,自己執 ...

金石良言。

大宅

集運大怠 :

1) 搬倉,擴充

2) 繁忙時節

3) 海關查車

4) 大部份都有一日只收唔發,你最後個件就俾佢停左两日!

大部分時間都係今發明到,有小小甩漏就差一日.
周時港島既自提點條友無啦啦行開左-尼種仲興-

無唔見貨己好好彩

最貴未必永遠最好,最平又唔係衰得矖,平常心好過.

人地都系揾飯食,過得去就算啦,太過揾笨,下次咪幫襯

珍珠宮

sohato 發表於 16-10-30 19:43
集運大怠 :

1) 搬倉,擴充

說得有道理。

他們自取的天數太短,時間緊張,遇到店員外出吃飯容易引發矛盾。當然也可以理解他們經營成本的壓力,希望他們能夠儘早摸索出一個平衡點。

我這次黑仔,剛好遇到他們於通告預告的日期之前提前癱瘓。

幸好今天傍晚時發現全部包裹都已經入倉,昨天還擔心可能星期一都未入倉或者會遺失,現在總算鬆了一口氣。馬上申請合併發貨及付款,務求他們一開工就可以處理,以免日長夢多。

傍晚支付運費時,順道看了一下他們的淘寶評價,調整了心理預期。

珍珠宮

平平常常 發表於 16-10-30 21:51
說得有道理。

他們自取的天數太短,時間緊張,遇到店員外出吃飯容易引發矛盾。當然也可以理解他們經營成 ...

10月31日發貨,今天下午兩點多D收到短信及電郵通知可以到自提點取貨。

拆開包裹後,發現食物狀態很好,很開心。有個賣家很醒目,係紙盒開兩個小洞,讓食物呼吸透氣,用順豐速遞縮短運輸時間。最近天氣轉涼,濕度不高,也有幫助。

撞正瘋狂集運大裝修,最初很無奈,幸好集運及時改善,把影響減到最少。

如果平時運作可以保持穩定的話,真係幾抵!

大宅

如果秀茂坪有自取點就好。

大宅

lyh80115 發表於 16-10-21 18:26
我今次都用,寄緊一大堆食品過去。
佢網頁寫食品吾運,其實真係冇問題?今次雙11想淘湯包同手提電話,港島區自提咁平冇嘜邊間,所以心大心細用吾用佢,吾該比D意見

翡翠宮

CarolChan 發表於 16-11-6 01:01
佢網頁寫食品吾運,其實真係冇問題?今次雙11想淘湯包同手提電話,港島區自提咁平冇嘜邊間,所以心大心細用吾用 ...

就係見佢網站首頁寫寄到食物、液體等敏感貨,結果順利收到貨。

大宅

lyh80115 發表於 16-11-6 09:57
就係見佢網站首頁寫寄到食物、液體等敏感貨,結果順利收到貨。

你好叻,真係淘寶達人,咩都答到我

翡翠宮

CarolChan 發表於 16-11-6 17:11
你好叻,真係淘寶達人,咩都答到我

我唔係淘寶達人,近期鍾意試其他網站,琴晚又喺飛牛網落單,翼支付99減15。

珍珠宮

lyh80115 發表於 16-11-6 17:41
我唔係淘寶達人,近期鍾意試其他網站,琴晚又喺飛牛網落單,翼支付99減15。
...

八卦一下,翼支付是什么?

翡翠宮

平平常常 發表於 16-11-6 22:01
八卦一下,翼支付是什么?

中國電信嘅一個支付平台,但暫時只受大陸身份證實名及綁卡。

珍珠宮

lyh80115 發表於 16-11-7 10:12
中國電信嘅一個支付平台,但暫時只受大陸身份證實名及綁卡。

哦,原來如此。

我記得中國電信喜歡用「翼xx」這類名稱來稱呼他們的服務/產品,以為這個翼支付是開發給使用他們電信服務的客戶。

近排我在深圳Walmart超市收銀處,看到歡迎使用微信支付及翼支付的標誌。

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

百貨百客

我要嘅係平同方便,合理溝通,就可以
用咗呢間超過十次,自提點係公司隔離,同事太大癲到隔日有貨攞,最低消費係HK$5

試過發錯貨,漏貨,佢地會試攞返,又俾佢揾到

有時個system係出唔到已收嘅貨,多數係因為運單d字唔清楚,呢d情況,自己key入就即刻見到!
如果都係無,whatsapp佢地,合理時間回覆(半日內),問題解決到

applepanman    發表於 16-11-9 09:37

複式洋房

想請問瘋狂集運晚上七點後送唔送住宅

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:我啱啱淘左組裝鞋架,單边135cm,+間間一係

原帖由 Fiona919 於 16-10-23 發表
我啱啱淘左組裝鞋架,單边135cm, 間間一係話唔送,一係話計體積重,好貴,呢間都係計體積重,但除9000,運 ...

大宅

呢間好野黎,又平, 又快
我每次都荃灣西自取
用左好多次, 每次我都滿意服務
不過而家加哂價, 以前$4/KG果陣真係好抵

大宅

hijk001 發表於 16-10-15 13:43
長乘闊乘高除9000 好抵用呀! 送貨準時第二日就到應該會再用
入倉唔駛入單自動會update

我想問點比運費?

大宅

sohato 發表於 16-10-26 20:45
回覆 wovoe 的帖子

網頁話到左就可以取.有時 email 同 whatsapp 唔可靠.

而加係咪無左灣仔自取點啦?我上次用呢間搵極都搵吾到灣仔自取點,焗住簡銅鑼灣自取點。

首頁

尾頁

跳至