自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

而家個肚四五個月

嘔得無以前咁頻密

想有時帶下個一歲bb去迪迪尼玩玩

有無有經驗媽咪?

咁o既狀態可以enjoy到幾多次迪迪尼?

水晶宮

引用:而家個肚四五個月嘔得無以前咁頻密想有時帶

原帖由 greenmum 於 16-10-15 發表
而家個肚四五個月

嘔得無以前咁頻密
自己一個帶?又要排隊,又熱,一個一歲小朋友又要抱,應該好辛苦

大宅

zoekayan 發表於 16-10-15 21:06
自己一個帶?又要排隊,又熱,一個一歲小朋友又要抱,應該好辛苦

...

所以我會買多另一個成人門票陪我
但我唔去另一成人更加唔會去

所以考慮緊兩個成人年票抵唔抵買呢

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

greenmum 發表於 16-10-15 21:07
所以我會買多另一個成人門票陪我
但我唔去另一成人更加唔會去

宜家做緊同時買3張有85折嘅優惠!你可以考慮下!

wcpcelia    發表於 16-10-16 08:18

珍珠宮

baby_chu 發表於 16-10-15 21:13
宜家做緊同時買3張有85折嘅優惠!你可以考慮下!

Thank you jm
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

侯爵府

2018復活節勳章

greenmum 發表於 16-10-15 21:04
而家個肚四五個月

嘔得無以前咁頻密

我囡囡以家21個月了, 我同C6係年頭做咗全年証 (銀咭) 即我女當時係1歲

好老實講, 我個女基本上係無咩反應, 以家大啲叫好少少, 但唔會話有好興奮感覺

但今年我生日入咗海洋公園, 嘩,我個囡個反應係同迪士尼完全唔同, 睇到魚, 熊貓, 海獅呢啲真係好興奮, 仲好開心, 平時佢係12~2要瞓午睡, 但個日抱住佢點都唔肯瞓, 勁睇魚, 點都唔肯走, 最後捱到4點半先捱唔住瞓咗, 係氹都唔駛氹個隻。

經過呢次, 我覺得睇真實嘅嘢會比睇人扮嘅好好多, 加上海洋公園有教育成份係度。

所以我同C6決定買海洋公園年票

出年唔續迪士尼了

子爵府

引用:而家個肚四五個月嘔得無以前咁頻密想有時帶

原帖由 greenmum 於 16-10-15 發表
而家個肚四五個月

嘔得無以前咁頻密
其實1years真係冇乜感覺, 禁不如生埋先買

大宅

小心呀 好多人去迪迪尼俾人偷bb車
捉唔到人 連車都搵唔返架

用戶要求終止服務

回覆樓主:

車站行去迪士尼條路太長太辛苦。
bb1歲又真係未能夠玩到機動遊戲,如果係我我會停年票,到小b1歲,大b3歲先再去。
我啲小朋友成4歲幾先第一次去,我覺得大啲先好玩又夠力行。

大宅

淘寶 發表於 16-10-15 23:44
我囡囡以家21個月了, 我同C6係年頭做咗全年証 (銀咭) 即我女當時係1歲

好老實講, 我個女基本上係無咩反應 ...

好吧 謝謝分享!

子爵府

先唔講你辛唔辛苦

太細小朋友對人扮公仔驚

又玩唔到機動遊戲、連坐船仔都驚

侯爵府

2018復活節勳章

fxxaa82 發表於 16-10-15 23:51
小心呀 好多人去迪迪尼俾人偷bb車
捉唔到人 連車都搵唔返架

無錯, 我親眼見到個小偷想偷我架車, 好彩我見到咋

之後我都唔帶車入, 用咩帶

男爵府

回覆樓主:

睇下你鍾唔鍾意影相啦! 一歲同城堡卡通人物影相, 又有全家照, 又影埋大肚相, 個人感覺十分值得呀! 遲d有聖誕新年, bb出世前又有復活節,報景靚呀!

男爵府

淘寶 發表於 16-10-15 23:44

好老實講, 我個女基本上係無咩反應 ...
Yes!玩左3年都厭呀!海洋公園年票幾錢呀?

侯爵府

2018復活節勳章

Bobo1210 發表於 16-10-16 00:25
Yes!玩左3年都厭呀!海洋公園年票幾錢呀?

我見上網有人放1800 2張, 正價$1090金咭,340日都可以入去

https://www.oceanpark.com.hk/tc/smartfun-pass/overview

珍珠宮

生完先再講

水晶宮

回覆樓主:

你而家大肚買年票, 一年內你bb 出世, 佢去廸士尼都係得幾個月大, 玩唔到d咩。你當入場逛公園

水晶宮

greenmum 發表於 16-10-15 21:04
而家個肚四五個月

嘔得無以前咁頻密
1歲未識e n j o y,仲有個n b,冇謂破費

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

淘寶 發表於 16-10-16 00:26

我見上網有人放1800 2張, 正價$1090金咭,340日都可以入去

第一次去要對身份証, 之後印手指模
日後入都要對指模
對呢D網上放既要小心, 隨時入唔到去

----------------

SORRY, 我誤會左, 以為講緊迪士尼
海洋公園我就唔清楚
唔好意思 ^^;

天朗氣清

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

1歲小朋友,入到去都係。。。飲奶,掃風,換片,瞓覺,唔識玩哦!

你粗身大細,揾尼辛苦,要行,要排隊,又曬!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

首頁

尾頁

跳至