懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

話說放產假就住到奶奶屋企,因為近東區醫院,自己兩公婆本身住大埔,當初覺得東區醫院會好d,兼老公返工時有奶奶睇住我

放左一個星期假係奶奶度未有反應,趁昨日星期五晚同老公好開心返大埔屋企,點知今朝4點左右開始少少陣痛,都差不多10分鐘痛一下,5點幾決定起身沖涼準備去醫院,去到廁所見到血沿大腿流出,喇喇聲沖涼洗頭叫醒老公走人。出門口,一起身,feel到似水流出來,覺得自己穿水,心諗竟然三樣嘢一齊來但因為已用m巾,無理佢,快快出門口開車去醫院

好快入到醫院登記檢查,換衫驗尿後又來一次流水感覺,因為我中左B鏈,有些緊張,醫生幫我check下面,兩個醫生check左兩次,都話無穿水

於是為有上床慢慢等啦,結果全日陣痛又開始不規律,只是keep見紅同埋都有隔一陣又流疑似水嘅嘢,姑娘幫我睇塊濕嗮嘅m巾,都懷疑,又叫醫生幫我check,但都系話唔系穿水,應該係分泌,但都唔知點解甘多甘水,真係無耐

而家繼續等待唔知幾時來真d,好想速戰速決

複式洋房

我預產期今個月22,都係係東區生,
我都好緊張隨時要入院丫(emoji)

加油丫媽媽,希望你快啲有好消息

水晶宮

kkk23 發表於 16-10-15 22:26
話說放產假就住到奶奶屋企,因為近東區醫院,自己兩公婆本身住大埔,當初覺得東區醫院會好d,兼老公返工時 ...
醫生睇過就得啦。我入院後都見紅咗一日,係keep住好似月經加分沁咁。

別墅

kk_wing 發表於 16-10-16 16:47
我預產期今個月22,都係係東區生,
我都好緊張隨時要入院丫(emoji)

我預產期本身系21號,昨晚終於生左嚕

首頁

尾頁

跳至