自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

間唔中都見樓主會出來評擊這個品牌的精油。

其實我最唔明,各人身體各人自己負責,佢睇唔睇醫生,真的與我何干?

人地點sell佢的事,買唔買那品牌精油亦是佢的事。。。。。

樓主,放輕鬆些,香港人太多怨氣,唔好為小小的品牌而動氣,如果有任何問題自會有政府相關跟進。

ps,周街好多人食煙,我唔會對佢地食乜品牌的香煙有任何反感。佢身體佢自己負責。

珊瑚宮

leekung261105 發表於 16-10-21 15:03
間唔中都見樓主會出來評擊這個品牌的精油。

其實我最唔明,各人身體各人自己負責,佢睇唔睇醫生,真的與我 ...

我無誇大事情, 只係講事實, 何來抨擊。
我會出聲, 真係好多時睇唔過眼。
無錯, 賣買你情我願, 無強迫。
但用誇大實失事情去令人相信傳銷產品係有效, 就真係太....
有病痛, 求醫心理, 或者係家長愛小朋友心態, 利用人既弱點去賺取金錢, 但又唔係幫到手, 就真係無良了。

男爵府

cbeyond 發表於 16-10-21 15:27

你覺得事實又如何?
我試過去看中醫,有中醫師放那品牌的精油在枱面,好彩佢無sell我。
亦有朋友帶我去聽分享會,我見其實會員中有醫生,護士,營養師,中醫。。。
亦好彩我朋友無sell我。

世界好大,我唔可以講有病唔看醫生是對,但最後佢身體有乜事佢要自己負責。
放輕鬆些,勞氣令自己容易病,亦會令樣貌變老。。。一切唯心做。

我教小朋友,如果佢病,唔係人地傳染俾佢,係自己抵抗力弱。

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

回覆樓主:

我都想用又平、質素好的精油。但求油冇門,樓主可否講給我知邊你用開的牌子是什麼?

珊瑚宮

leekung261105 發表於 16-10-21 15:38
你覺得事實又如何?
我試過去看中醫,有中醫師放那品牌的精油在枱面,好彩佢無sell我。
亦有朋友帶我去聽 ...

咁, 我講事實又如何呢?
討論區, JM你好意提醒, 我亦明白, 不過我亦有想講說話。
我既朋友亦有用緊這個牌子精油, 佢地幾位用油方法正確, 唔係信埋d誇大事實。我從唔會出聲, 亦唔會叫佢唔好用。
只有俾人點既朋友, 我先會出聲。
既然對精油有點認識, 我做唔到乜都眼睇唔到, 等d錯誤資訊傳落去。
講真網上討論區點講,點鬧, 我唔會上心, 又唔係自己朋友。
你既情緒, 最快反映係在你自己皮膚上, 自問經常俾人讚皮膚靚

珊瑚宮

回覆樓主:

唔需要問我點買精油, 我唔會答。
BK 已經打手已經很多很多, 我唔想俾人覺得我只係踏緊傳銷,sell其他牌子。

男爵府

cbeyond 發表於 16-10-21 15:55
咁, 我講事實又如何呢?
討論區, JM你好意提醒, 我亦明白, 不過我亦有想講說話。
我既朋友亦有用緊這個牌子 ...

那就好啦!放鬆情緒,心境好,身體好,皮膚亦好!

共勉之。

大宅

cbeyond 發表於 16-10-16 17:29
會, 我唔係講緊品質問題, 雖然都有唔少質疑品質的聲音。
講緊係銷售人員專業資格及專業知識水平問題。
係B ...

認同。朋友係香薰治療師考晒牌,佢話從來冇聽過呢隻品牌

大宅

ccyin 發表於 16-10-16 11:28
yes, 我都有frd 係fb不停post, 好煩

中晒毒咁款,好簡單,如果佢係神油,醫生唔洗生存啦 ...

同那些Forevxx , Herbal lifx , Nu SkiX 等傳銷食品、補充劑一樣道理,咁厲害的話医生冇得撈啦!

大宅

isa_ty 發表於 16-10-17 12:47
我都好憎Fb 一大班人講YL. 又話人生教練本精油書好難買,買到開心到開香檳咁制。

仲有個乜鬼笨B媽?!個fb ...

笨B媽受人贊助供應商產品梗要係自己blog度宣傳啦!商業世界嘛!

大宅

cbeyond 發表於 16-10-21 14:28
精油唔係專利產品, 要效果, 唔使用傳銷牌子, 一樣有相同或更好效果。
YL唔係貴d, 係好貴。
你會唔會用支Y ...

可以用邊隻油去對付牆上一點點的蟲仔?屋企好多,好苦惱

大宅

cbeyond 發表於 16-10-21 15:57
唔需要問我點買精油, 我唔會答。
BK 已經打手已經很多很多, 我唔想俾人覺得我只係踏緊傳銷,sell其他牌子。
...

樓主你的分享令到大家好有興趣,點樣平價買枝乳香,又或薰衣草來拖地。但,又唔可以講係邊買,不如幫個小忙,教下大家可在那處search。又或點為之係靚精油?

珊瑚宮

alice_csy 發表於 16-10-21 17:42
可以用邊隻油去對付牆上一點點的蟲仔?屋企好多,好苦惱

May Chang essential oil, 我諗應該好多人連名都未必聽過。
超市買支bio kill, 應該會快d。

男爵府

MGM_DRAGON 發表於 16-10-16 10:59
最可怕係
連《盛女愛G戰》嘅人生教練,自然療法博士 WiXXie LeZZg
都出書話最信得過YL

你無用過就一口咬定唔好?

珊瑚宮

Kiiyii 發表於 16-10-21 18:22
樓主你的分享令到大家好有興趣,點樣平價買枝乳香,又或薰衣草來拖地。但,又唔可以講係邊買,不如幫個小 ...

靚精油睇產地, 種植方法, 提取精油方法, 提取植物邊部分。

男爵府

cbeyond 發表於 16-10-21 15:27

睇完你所講,只有一個感覺,就係有時你眼見既就唔一定係事實既全部囉,講完。

首頁

尾頁

跳至