自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

我個女5歲,佢依家學緊k pop舞,最近跳舞嗰度有個表演活動,我想俾佢參加,但聽啲跳舞同學仔家長話上一次去表演有啲揾笨,因為上一次佢哋俾左六百幾蚊本身包括埋件衫,但最後佢哋話印唔切件衫就咁著番平時跳舞件t shirt貼張主題貼紙上件衫度就算,今次個表演俾500蚊加一張證書,有包括埋表演衫,好多同事同我講梗係參加啦可以拎表演經驗令佢大膽啲,我個女幼稚園成日都有表演參加又冇怯場所以呢方面我唔膽心,我最爆頭就係會唔會好似上一次啲家長講到咁揾笨,因為我個女上一次未去學跳舞冇參加!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

首先,你俾小朋友參加表演嘅目的係乜先?印咗主題 T Shirt? 攞表演經驗?

想話你知,幼稚園表演唔怯場(因為未知醜,唔識驚),唔等於大咗都一樣。
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

大宅

畀面勳章

emt1314 發表於 16-10-17 10:01
首先,你俾小朋友參加表演嘅目的係乜先?印咗主題 T Shirt? 攞表演經驗?

想話你知,幼稚園表演唔怯場(因 ...

我就係想睇下表演可以令佢有咩得著,我見到平時都好鐘意表演,表演膽量方面應該ok啩,但係實際上佢個人好細膽,如果表演可以令佢某方面有改善我會俾佢參加

男爵府

kawaii262003 發表於 16-10-17 09:32
我個女5歲,佢依家學緊k pop舞,最近跳舞嗰度有個表演活動,我想俾佢參加,但聽啲跳舞同學仔家長話上一次去 ...
如果練習咗隻舞咁耐, 其他小朋友去表演但佢冇份, 可能會唔開心喎....而且你又唔係錢問題, 係覺得驚比人扼啫, 咁五舊水最多咪比佢扼一次咁多... 唔會次次件衫都印唔切啩...

去啦....大家一齊練習, 一齊係台上表演, 有成功感好多架... 而且如果唸住繼續學, 但你唔去表演, 老師唔知以後會點對你個女(可能我唸多咗)

首頁

尾頁

跳至