自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

學校應該已有公佈, 我細囡學校講明上午班同全日班校長正常, 下午班就停課, 安排好好

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:又未3號風球,又話幼稚園停課??

下午班停?

子爵府

又唔係第一次掛三號波以前點做宜家咪點做囉

珊瑚宮

2024年龍年勳章

宣布左停課就停課,唔一定要掛左先可以停架

你都唔咪掛左8號波先有得放工啦

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

好清楚喎,唔明d咩?

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

5分鐘前仲叫我細佬去接個女返黎換衫返學

因為睇左天文台仲係寫1號

好彩見到呢個post

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

而家講定其實都係比下午返學既同學仔知唔使返...
唔係一陣返緊路上先收到話唔返..... 如果你地覺得
有需要接小朋友走可以而家去學校接都得.....

公爵府

回覆樓主:

今次已經好好,一早知會掛就宣布定停課,好過掛咗先宣布,跟住有啲人又已經返緊去學校,咪仲亂

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

LedTV 發表於 16-10-17 11:42

咁即係你都明吖

下次留意電視或者bk喇

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

LedTV 發表於 16-10-17 11:42

http://www.edb.gov.hk/mobile/tc/index.html
下次如果打風落雨,可以睇下呢個網站公佈

瑪瑙宮

引用:Quote:LedTV+發表於+16-10-17+11:42+5分鐘

原帖由 cheese08 於 16-10-17 發表
http://www.edb.gov.hk/mobile/tc/index.html
下次如果打風落雨,可以睇下呢個網站公佈
...
Thx

瑪瑙宮

引用:Quote:LedTV+發表於+16-10-17+11:42+5分鐘

原帖由 sasa0208 於 16-10-17 發表
咁即係你都明吖

下次留意電視或者bk喇
姐係我對上一次起身個下已經宣佈左唔駛返

頭先發緊個好夢

比個鬧鐘嘈醒

再睇多次天文台又未3號

如果第一次起身開個電視睇下

就唔駛無左個好夢,因為唔會搞鬧鐘

呢d 夢咁耐以黎第一次發

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

LedTV 發表於 16-10-17 11:52
姐係我對上一次起身個下已經宣佈左唔駛返

真係唔好發夢喇

侯爵府

Sumyeema1 發表於 16-10-17 11:02
呢度咁多回應,好似只有樓主唔明,其他人好理性。

樓主頭腦唔清析所以亂

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

早講就係等教育局快啲安排停課
依家你又話點解咁早停課

珍珠宮

我仔第一年番幼稚園,全日制,今朝問左老師,如果天氣唔惡劣,可以放4點半。
其實唔明可以問番幼稚園。

男爵府

1314625 發表於 16-10-17 10:54
全日班可接走, 或繼續留校, 因為學校要如常辦公, 直至所有幼兒離校. 但學校未必會繼續的上堂, 可能只是玩下 ...

同意,特別對下午班家長清晰好多!

公爵府

回覆樓主:

好似係得樓主唔明!!
不如你去做台長,咁就一定明

男爵府

1314625 發表於 16-10-17 10:54
全日班可接走, 或繼續留校, 因為學校要如常辦公, 直至所有幼兒離校. 但學校未必會繼續的上堂, 可能只是玩下 ...

我小朋友全日班學校叫家長等學生食完lunch先去接放學,咁我就可以煩少佢餐飯

公爵府

kwankwan717 發表於 16-10-17 12:04
早講就係等教育局快啲安排停課
依家你又話點解咁早停課

啲人係甘,早又話早,遲又話遲。

首頁

尾頁

跳至