烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

民房

見佢出左好多隻色, 呢排太太鐘意整麵包,想買部比佢做禮物。
請問值唔值得買?因為都唔係平...同請問耐唔耐用? THANKSSS

公爵府

chickentt 發表於 16-10-17 18:26
請問值唔值得買?因為都唔係平...同請問耐唔耐用 ...
美國嘅主婦都鍾意用 Kitchen Aid,而且也風行左好幾十年,想必有其道理。我幾年前買廚師機時都考慮過佢,但比較起 Bosch 同 Kenwood,Kitchen Aid 嘅馬力差一截,我唔知其實 Kitchen Aid 的馬力是否都足夠搓麵包麵團,當時想法係,既然都係買,市面又有馬力大 d 嘅,我唔搏了,都係選擇馬力大嘅穩陣,我最後買左 Kenwood

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:請問Kitchen Aid 攪拌器好唔好用?

如果整麵包,kitchenaid要買較高階果隻,例如artisan or professional,普通275watt果款係多色,但我唔會搏啦,我見美國呢邊而家好多人用bosch,我睇咗兩三年,最後揀咗bosch,等到減價即買。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

翡翠宮

大廚勳章

引用:見佢出左好多隻色, 呢排太太鐘意整麵包,想

原帖由 chickentt 於 16-10-17 發表
請問值唔值得買?因為都唔係平...同請問耐唔耐用 ...
KA 打麵糰部機會走位

大宅

tp168 發表於 16-10-18 02:12
KA 打麵糰部機會走位

我就係呢個原因,諗緊想換 Bosch, 因為KA打面糰打到部機慶晒都未起到簿膜

民房

goolima 發表於 16-10-18 08:35
我就係呢個原因,諗緊想換 Bosch, 因為KA打面糰打到部機慶晒都未起到簿膜
...
我見佢SOGO有個COUNTER,個職員介紹左好耐, 請問係款款Kitchen Aid都係咁,定高楷型號會好D? 謝謝!!

民房

請問其他網友可以給些意見嗎?謝謝!

翡翠宮

大廚勳章

引用:Quote:goolima 發表於 16-10-18 08:35 我就

原帖由 chickentt 於 16-10-18 發表
我見佢SOGO有個COUNTER,個職員介紹左好耐, 請問係款款Kitchen Aid都係咁,定高楷型號會好D? 謝謝!! ...
你似乎是鍾情KA 多一點,祝你好運

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

KA高端model OK架。
一定要Artisan以上。再澄清:Artisan打麵包唔掂,要再高level先得。
我識人用高端KA打齋嗰d麵筋。
我只有一部Artisan,打麵包係有d吃力,勉強都得既。
你今日backup左未?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

眼訓 發表於 16-10-18 18:16
KA高端model OK架。
一定要Artisan以上。再澄清:Artisan打麵包唔掂,要再高level先得。
我識人用高端KA打 ...
不過Artisan都已經唔平,去到Professional,Pro Line或Commercial Series,價錢都可以買Bosch或Kenwood,咁KA都係靚在個色,普通嘅低馬力機整下蛋糕同曲奇係冇問題,但整包要大D馬力至夠。

大宅

回覆樓主:

想問如果整麵包,選bosch,應該買邊個型號好?

民房

YinYeung媽 發表於 16-10-19 21:58
想問如果整麵包,選bosch,應該買邊個型號好?不選擇KITCHEN AID嗎?

男爵府

我有一部紫色的kitchen aid artisan. 買的原因是太靚及優雅. 放在廚房賞心悅目.

最主要用响攪拌做蛋糕, 打麵包糰反而係次要. 因為打麵包要高力度, 要一直監測以防走位. 不過OK 的, 因為打麵包吾需要太長時間.

因為懶, 最近反而用麵包機打麵糰及做麵包仲方便.

王國長老

YinYeung媽 發表於 16-10-19 05:58
想問如果整麵包,選bosch,應該買邊個型號好?
去呢個BOSCH帖爬下文,果邊有好多BOSCH用家,可以俾到意見你。

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=16904560&extra=page%3D1

男爵府

回覆樓主:

我有部KA artisan用左6-7年打面糰既話總重300g都可以,再多d就唔得。

民房

女皇駕到 發表於 16-10-27 17:38
我有部KA artisan用左6-7年打面糰既話總重300g都可以,再多d就唔得。
好詳細資料,唔該晒!!

首頁

尾頁

跳至