自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

852fafa 發表於 16-10-17 23:12
問題係上去sir滑梯下面已經睇到曬,除非你一去玩就換褲。

我係架,去公園一定著褲,如果個日著裙係唔會去公園玩

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

應該打底褲

大宅

回覆樓主:

唔止小朋友 大既都唔打底 ~

男爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我囡就算BB時著裙要著片都會穿多條褲仔
由細到而家4歲都一定打底

珍珠宮

著裙一定要著短褲在內。 我是咁同女女講,因為多細菌,佢做事太漫不經心,連掃好條裙先坐都無概念, 所以只好保護自己。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

瑪瑙宮

唔明大人諗乜, 著住裙都比 d 細路去琴高琴低, 出面太多變態佬, 變態無樣睇架.

侯爵府

陪月勳章

choco_soup 發表於 16-10-17 19:43
事源: 前幾日同個仔搭,同有個阿婆湊住兩個同阿仔差不多年紀既女仔,佢地著裙。

嗰兩個女仔一入就兩 ...
我有同我囡著﹐但去玩真係見好多女仔無著的﹐
有D人仲要話細路囡唔緊要﹐
真係哩﹐
有無哩個習慣咪就係細細個養成架囉﹐
細個唔介意﹐
大個時又點會介意;

各位家長﹐
好習慣要由細養成呀﹐
記住教囡囡要著打底褲。

珍珠宮

MSAA 發表於 16-10-17 20:00
我從來冇比兩個女著,因為由細教佢地女仔著裙要斯斯文文,唔可以擘大對腳坐。
...
係囉...我由細都大...到依家都唔會打底...媽咪會教著裙要斯文d....所以唔會去公園著裙囉.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

回覆樓主:

我囡自細已經著打底褲

幼稚園時向校長提議同校服商傾用返校裙布做打底褲,係整套校服價錢貴左,但會教到佢地要保護自己,校長最終同意呢個建議。
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

翡翠宮

我一定同個女著
屋企有爸爸以外既男人在都會

但我本人就唔會

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我有同兩個女打底但我覺得樓主你唔洗同個仔講洗眼, 你個仔可能睇到都無乜感覺, 俾你講一講佢更加記住?

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

著片年代已開始打底
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

子爵府

小小兔仔 發表於 16-10-17 23:06
有著底褲已經好好,上次同仔去公園玩,個女仔無著底褲,我立即帶左個仔仔。
...

我試過係鞋鋪有個3,4歲妹妹試鞋,著條勁大底褲我企係度都望到個重要部位,我即刻同妹妹個媽媽講,點知個b6媽話咁細個冇所謂

珍珠宮

jasmine0527 發表於 16-10-18 12:01
我有同兩個女打底但我覺得樓主你唔洗同個仔講洗眼, 你個仔可能睇到都無乜感覺, 俾你講一講佢更加記 ...

我個仔其實乜都睇唔到,又唔知發生咩事。

珍珠宮

日日媽媽 發表於 16-10-18 12:26
我試過係鞋鋪有個3,4歲妹妹試鞋,著條勁大底褲我企係度都望到個重要部位,我即刻同妹妹個媽媽講,點知個b6 ...

有次我係街見到個女仔隨地小便,成個部位比人睇到晒。

大宅

mww654321 發表於 16-10-17 19:46
我會 ! 著裙唔會去玩公園!
係啊,去公園玩唔好着裙

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章

choco_soup 發表於 16-10-17 19:43
事源: 前幾日同個仔搭,同有個阿婆湊住兩個同阿仔差不多年紀既女仔,佢地著裙。

嗰兩個女仔一入就兩 ...
唔單止著裙要打底,著衫都要打底.

細路啲衫方便除,個袖口夾位通常都大同闊.細路女一舉高手個胸都比人睇曬.啲家長成日話怕咩個胸都無嘢睇.

但啲變態男人/男仔就係鐘意睇,睇到唔合眼.佢地最鐘意留係啲細路玩的地方,扮等人睇書報紙咁.

成日見啲女仔走光唔係見底底,係個妹妹約忍約見,一動個妹就出來,引來一班男人企係到睇.班人見我怒視先扮嘢走開.

珍珠宮

畀面勳章

Koala_Chu 發表於 16-10-17 19:56
每次著裙都會著打底褲

打底還會著內褲嗎?

大宅

我&阿囡由細到大著裙一定會著打底褲, 天氣熱一熬都一定著背心打底

首頁

尾頁

跳至