美容扮靚

跳至

首頁
45678...50

尾頁

禁止訪問

大宅

原文章由 hooimama 於 08-12-3 23:11 發表

真係多謝你o既 提供呀~~~
我o尋日去藥房買咗, 買完先記得問佢磨埋得唔得, 點知佢話冇喎.
咁我自己有部細細部o既 磨粉機, 諗住咁自己返屋企磨啦, 唔知部野係咪年紀大咗定 d 藥材真係好硬, 磨兩磨機底舊膠都爛埋:bad ...

攪笑 我以前磨nuts磨到即日壞咗(成佰五蚊部),我冧要唔好心急,小小地磨會好啲。
女人為咗靚 ,真係幾多困難都阻唔到佢

複式洋房

原文章由 Hei-Hei 於 08-12-3 12:16 發表
我都試左一次......

我都係好難上面呀!! 完全同 cloud_1222 一樣問題.....

請問其他試左這面膜的媽咪, 容易敷上面嗎?

Thanks.

份量要自己慢慢調教,試吓用蜜糖開傑D,再full上面后用保鮮紙或用完的paper mask洗乾淨凉乾后full上面cover.

大宅

做脖子會比較難控制,建議只做面部比較好.
不過我可以分享的這個美白脖子的方法 (又是我99教我)

茶葉水一碗(盆)、毛巾一條

因為脖子本身血紅素較少,再加上油脂分泌較少,所以總是容易比臉部看起來更顯蠟黃、暗沉,也會有提早鬆弛或產生浮腫

材料要選擇泡出來茶水顏色較淺的茶葉(或茶包),然後經沖泡後,以茶水浸濕毛巾,再將毛巾擰一下(勿過乾),利用毛巾的熱度與蒸氣,敷在脖子(臉上也可以),一週一次,真的可以有效改善暗沉、水腫問題,並平衡頸部油水比例.

原文章由 hugobbbb 於 2008/12/4 21:45 發表
我想問可唔可以整埋頸?
如果唔係塊面白,而條頸咪唔白?

複式洋房

我已30多歲, 面部無乜暗瘡, 但我下巴時常出暗瘡, 請問有沒有方法幫到忙呢? 我想攪攪d暗瘡及暗瘡印!
謝謝分享!

大宅

Thanks
原文章由 sleepingbeauty 於 08-12-4 14:52 發表
須然我scan咗,但PM唔倒俾你. 我照佢文章打出黎啦.
係:"白茯苓,白芷,白僵蠶,白及,白薇,白術,白附子,白扁豆,白蘝,白滑石各10g,以水調糊狀敷十五分鐘,之後用水沖洗,可淡化各種色斑." ...

大宅

支持..支持,養生我仲like

原文章由 lovpucca 於 08-12-4 17:23 發表
謝謝你地既support.
我62以前係新加坡做中醫好耐lu.. 不過幾年前交通意外就走左.
所以99身體和皮膚都保持得好好.99無斑ka..
我老公皮膚你係剛拍拖時比我還要白滑.
我99日日都飲自泡既養生茶.
再開多個DIY topic ...

大宅

原文章由 小傻瓜 於 08-12-4 23:20 發表
我已30多歲, 面部無乜暗瘡, 但我下巴時常出暗瘡, 請問有沒有方法幫到忙呢? 我想攪攪d暗瘡及暗瘡印!
謝謝分享!

其實我都係個下巴, 嘴唇四週好多暗瘡, 而家食緊中藥. 都想搵d有效的方法醫下d暗瘡.
見到樓主同咁多人話lee個面膜掂, 我都試左. 但要知道lee個面膜對暗瘡的治理應該唔大, 最多係淡印.
琴晚第一次用lee個diy中藥mask, 好攪笑 .將d粉溝左水上面後好似full左咖啡灣d沙上面.

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 sleepingbeauty 於 08-12-3 18:02 發表
係桃園粥麵後面,你係濕濕地既斜路行上去,有d大排檔呢,得一間,係豆付花後面,隔離有一間咖喱屋,我lunch time去佢叫我當日放工攞,不過我兩天後先去攞(today lunch time),佢話計錯咗我,計平咗我喎,不過算啦, 應該收多$20 ...

我lunch time 去左, 都係話放工攞, 本來有個女人話$140, 好彩個醫師話$100。 今晚 攞左試吓先
可唔可以喺相簿加相落個人簽名度?

民房

我昨晚試左一次, 好似真係白左少少, 我會連試3天, 看看效果如何? 我買番屋企自已磨, 磨機係韓國牌子, 可能無藥材鋪d磨機咁專業, 磨出嚟唔夠細, 所以做唔到面膜有槳既效果, 只係一pat pat, 好易趺出來, 唔知會唔會影響效果呢?

子爵府

好媽媽勳章

拎左啦, 今晚返屋企喺手肯試少少, 睇吓會唔會敏感先。冇事就聽日上面
可唔可以喺相簿加相落個人簽名度?

大宅

你講得對. 我99係我第一次用的時候都是這樣提我

敷面膜前,可先在手臂內側測試,
約敷5~10分鐘,若沒有紅腫等過敏情形,就可使用

多謝支援

原文章由 polarmama 於 2008/12/5 20:00 發表
拎左啦, 今晚返屋企喺手肯試少少, 睇吓會唔會敏感先。冇事就聽日上面

複式洋房

原文章由 m123s789 於 08-12-4 23:39 發表
Thanks

係咪真嫁, 點樣磨成粉, 係咪用攪拌機?

子爵府

聽日去買, 我好信中醫, lovpucca post 多d

子爵府

真的嗎? 等我都去個度買先, 係呢, 你總共用左幾多錢呀連埋啲料.

原文章由 sleepingbeauty 於 08-12-3 18:02 發表
係桃園粥麵後面,你係濕濕地既斜路行上去,有d大排檔呢,得一間,係豆付花後面,隔離有一間咖喱屋,我lunch time去佢叫我當日放工攞,不過我兩天後先去攞(today lunch time),佢話計錯咗我,計平咗我喎,不過算啦, 應該收多$20 ...

男爵府

有無人將軍澳買過,磨埋, 多少錢? thanks

大宅

原文章由 yeungmammy 於 08-12-8 13:31 發表
有無人將軍澳買過,磨埋, 多少錢? thanks

厚德商場地下個間藥房有呀,$110,不過要等2日

複式洋房

有冇沙田或馬鞍山買過(磨埋),幾多錢呀?

大宅

終於你幾錢買到呀!!!
原文章由 詠豬媽 於 08-11-29 21:28 發表

今日我去買個老闆話:「!琴日先有個先生嚟買咗4劑,我都未得閒磨俾佢,要星期一先有。」之後佢留咗我電話話磨好通知我,但未知幾錢。死啦!我好驚佢海鮮價呀! 希望唔會啦!個老闆真係好似好老實咁架! ...

民房

我都係買返屋企自已磨, 已磨了3遍好幼細, 但加水後不會好像臉膜咁痴住塊面, 又容易趺出嚟, 連用3 日, 效果就好明顕, 我真係白左, 連毛孔都細左, 証實係掂架。 相信每區中藥鋪價錢都不同, 我一次過買左雙倍分量, 嘩好大包, 反正都要磨, 不如一次過啦, 完成後有2大樽柯華田樽, 有排用, 材料只用左$100.00, 好抵。

首頁
45678...50

尾頁

跳至