美容扮靚

跳至

首頁
23456...50

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都揾日try try 先.

大宅

今日買左喇. 間藥房話佢地d機唔夠力, 因為d藥材好硬. 要攞去廠磨, 但廠要買起碼一斤先磨, 如果唔係當我地一斤咁收錢. (要加幾十蚊) . 我話屋企有機磨, 係藥房靚半母d機一樣. 佢都係話唔夠力. but我堅持自己試左先.
所以最後54大元出門口.
而家未磨, 唔知係咪真係咁難磨呢?

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

Thank You for Sharing

大宅

磨左喇. 係就係耐d, 不過點都會想比藥房賺, 反正屋企有磨粉機. 越諗越覺得老細點會攞去比廠磨喎, 咪又係佢地磨, 想收多我錢咋. 而家咪一樣磨到.
磨左成粉之後, 好大盒粉呀, 應該唔止10-15次.
想問存放問題, 係咪要放雪櫃呢?

複式洋房

多謝分享 !試下先

複式洋房

請問CWB邊道有得磨呀!請提供唔該..

大宅

99平時放係陰涼位.
我就放係雪櫃, 不過要用蜜實袋入好再入樽.

我想提示下: ~
如果本身是敏感底的bk 朋友, 我建議先用15分鐘如沒有過敏的反應, 可以繼續full多15分鐘.
到下一次再加長時間.

原文章由 pxyky 於 2008/11/30 16:10 發表
磨左喇. 係就係耐d, 不過點都會想比藥房賺, 反正屋企有磨粉機. 越諗越覺得老細點會攞去比廠磨喎, 咪又係佢地磨, 想收多我錢咋. 而家咪一樣磨到.
磨左成粉之後, 好大盒粉呀, 應該唔止10-15次.
想問 ...

複式洋房

回覆 #57 lovpucca 的文章

睇完我聽日都要去買呢試試, 因為我本身 d 膚色都好黃, 試過日日做 mask, 但效果唔大而且無咁好恒心. 希望今次真係白到.
好期待 keep 胸個 topic呀, 你快 d開啦, 因為生完個女, 個胸超唔惦呀

大宅

原文章由 lovpucca 於 08-11-29 14:57 發表
個mask雖然不是很起眼. 但效果係唔錯!
我99用左好耐lu. 眼部我唔建議用來full,
因為眼是比較細緻又薄既地方!

有個bk fan1提議用溫水來開我都未試過, 或者同99講下先.

我同我99既溝通大部分都係美客保養/養生之類 ...

份量 係湯匙 還是茶匙呀, THANKS

大宅

chloe666,咁total買左幾多錢?

同埋有冇人知唔知屯門有冇得買呀?

我Mummy同我問左間藥房料$26...but佢磨唔到,要交比人地磨,不過要一斤起計..... too bad....

原文章由 chloe666 於 08-11-30 03:22 發表

我喺元朗大橋街市入面間藥房買過呀,我唔記得藥房個名.
你由對住17兩嗰個門口入去,一两個路口之後轉右.藥房對面係買熟左ge雞翼.

別墅

我買左喇....55元,又係冇得磨....要找藥粉廠...好彩住旺角邊度都方便.....今日攞左去,後天先有得囉...$30/斤..唔夠一斤當一斤計......好緊張呀.....希望可以白0的啦...邊個媽咪試左呀...報來聽下

大宅

請問有無人知道旺角邊度有得磨埋架?
thx

大宅

有無媽咪可以幫我買埋磨了的(藥粉),或夾份
我附近的都唔肯磨,再唔係就寸我,唔做我生意

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 ~~~Tinny~~~ 於 08-12-1 17:30 發表
chloe666,咁total買左幾多錢?

同埋有冇人知唔知屯門有冇得買呀?

我Mummy同我問左間藥房料$26...but佢磨唔到,要交比人地磨,不過要一斤起計..... too bad....

...

我買左$80 仲要寫漏左白僵蠶比佢呀.

男爵府

我琴日lunch time 係中環街市附近買咗,不過要等佢磨,所以未攞,要$80.我想應該會有效,因我自己本身都好鐘意美白野,尤其係中藥同天然野.我都用咗好耐白朮,白芷,薏仁粉同綠豆粉加旦白做臉膜.以前都睇過一d雜誌中醫出黎講一隻"十白"中藥面膜,同lovpucca講既差唔多(sorry,唔太記得成份,剩係記得樣樣都有個"白"字),今次就想試吓呢個介紹,希望可以加快淡吓斑.

如果有人開始試請上黎分享吓啦... thankyou lovpucca先.

別墅

原文章由 chingching03 於 08-12-1 23:47 發表
請問有無人知道旺角邊度有得磨埋架?
thx

係新填地街40x號.....朗豪酒店對面有一間叫永德藥粉行.專幫人加工中藥,係一幢唐樓入面,要上樓架(2樓),門口有一個好大既招牌....門的左手邊有鐘按,叫佢開門..

$30/斤..唔夠一斤都當一斤計....我今日有得攞喇.....

大宅

回覆 #4 daydaybaby 的文章

我都係咁, 係馬鞍山d藥房, 唔做我生意, 請問有無d 旺角或者馬鞍山藥房界紹 ?

別墅

原文章由 goreme 於 08-12-2 14:27 發表
我都係咁, 係馬鞍山d藥房, 唔做我生意, 請問有無d 旺角或者馬鞍山藥房界紹 ?

我住旺角架...問左好多藥房都唔包磨粉....因而有0的中藥好難磨,佢地一般的機唔夠力...所佢藥房老闆介紹我去新填地街一間中藥加工既公司.....製粉製粒....可以叫佢磨....一斤原來$26....唔夠一斤都當一斤計....叫永德藥粉行.....新填地街40x號...大約朗豪酒店對面...要上樓(二樓)....係門口有大大個招牌,好易見到

男爵府

畀面勳章

I also want to be white ne...

Let me go and buy it tonite sin

禁止訪問

首頁
23456...50

尾頁

跳至