美容扮靚

跳至

首頁
34567...50

尾頁

大宅

coolboxer
你就好啦,有朋友在大陸幫你

我見到淘寶網有人賣類似的粉,不太貴,但我唔識用它的支付寶交易

複式洋房

我今日試第2次,我覺得應該惦~~多謝lovpucca推介及分享,不過我加左D天然蜜糖落去同用礦泉水開粉,潤好多,各位可以参巧吓!!真係值得一試.

別墅

我今晚試左了....冇咩分別.....我想要用多幾之先得.....好難上面....3匙粉,1.5匙水,開唔到....溶唔晒.......又好似唔多夠查一個面...我自己加多左1 匙粉,再加多2匙水先可以上到面...一舊舊咁....仲上左好耐,成20分鐘呀....有咩方法上面上得好0的呀

大宅

我都試左一次......

我都係好難上面呀!! 完全同 cloud_1222 一樣問題.....

請問其他試左這面膜的媽咪, 容易敷上面嗎?

Thanks.

原文章由 cloud_1222 於 08-12-3 00:45 發表
我今晚試左了....冇咩分別.....我想要用多幾之先得.....好難上面....3匙粉,1.5匙水,開唔到....溶唔晒.......又好似唔多夠查一個面...我自己加多左1 匙粉,再加多2匙水先可以上到面...一舊舊咁....仲上左好耐,成20分鐘 ...

Hei-Hei

禁止訪問

大宅

可唔可以比個地址我....我可能lee個weekend 上羅湖果面,謝!

原文章由 coolboxer 於 08-12-2 17:44 發表
我叫我係深圳住既朋友幫我係北京同人堂到買 磨埋粉都係 20幾元 .. 好平呀 ..

大宅

佢係純加工or可配埋藥材??

原文章由 cloud_1222 於 08-12-2 13:24 發表

係新填地街40x號.....朗豪酒店對面有一間叫永德藥粉行.專幫人加工中藥,係一幢唐樓入面,要上樓架(2樓),門口有一個好大既招牌....門的左手邊有鐘按,叫佢開門..

$30/斤..唔夠一斤都當一斤計....我今日有得攞喇.....: ...

大宅

原文章由 sleepingbeauty 於 08-12-2 11:30 發表
我琴日lunch time 係中環街市附近買咗,不過要等佢磨,所以未攞,要$80.我想應該會有效,因我自己本身都好鐘意美白野,尤其係中藥同天然野.我都用咗好耐白朮,白芷,薏仁粉同綠豆粉加旦白做臉膜.以前都睇過一d雜誌中醫出黎 ...

sleepingbeauty

請問你係中環街市附近邊間藥材舖買架?要等幾多日先有得取?
Thanks !
一家三口, 樂也融融, 冬天唔需穿羽絨

男爵府

係桃園粥麵後面,你係濕濕地既斜路行上去,有d大排檔呢,得一間,係豆付花後面,隔離有一間咖喱屋,我lunch time去佢叫我當日放工攞,不過我兩天後先去攞(today lunch time),佢話計錯咗我,計平咗我喎,不過算啦, 應該收多$20喎,佢話好多功夫,今日又show俾我睇有BK mum去過,我睇倒張紙都係print出黎.佢話都要收返佢多$20.呢間應該ok,我都同佢買過其它藥材.

原文章由 雪兒 於 08-12-3 15:23 發表

sleepingbeauty

請問你係中環街市附近邊間藥材舖買架?要等幾多日先有得取?
Thanks !

禁止訪問

回覆 #86 ~~~Tinny~~~ 的文章

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 coolboxer 於 08-12-3 18:07 發表
好近 的 係香格里拉酒店 果條街 ..

請問喺大陸磨粉是否即日有得攞呀?

別墅

原文章由 Hei-Hei 於 08-12-3 12:16 發表
我都試左一次......

我都係好難上面呀!! 完全同 cloud_1222 一樣問題.....

請問其他試左這面膜的媽咪, 容易敷上面嗎?

Thanks.

Hello, Hei Hei...你試左有咩效果呀....我就無咩分別.....不過我今晚會再接再勵

複式洋房

原文章由 cloud_1222 於 08-12-2 16:20 發表

我住旺角架...問左好多藥房都唔包磨粉....因而有0的中藥好難磨,佢地一般的機唔夠力...所佢藥房老闆介紹我去新填地街一間中藥加工既公司.....製粉製粒....可以叫佢磨....一斤原來$26....唔夠一斤都當一斤計....叫永 ...

真係多謝你o既 提供呀~~~
我o尋日去藥房買咗, 買完先記得問佢磨埋得唔得, 點知佢話冇喎.
咁我自己有部細細部o既 磨粉機, 諗住咁自己返屋企磨啦, 唔知部野係咪年紀大咗定 d 藥材真係好硬, 磨兩磨機底舊膠都爛埋
正係度煩緊咁包藥材點算, 睇到你 o既 提供, 真係多謝哂呀, 聽日就攞出去整. thx

禁止訪問

男爵府

我琴晚試咗啦.OK喎,可能我不嬲都有用開呢類中藥加綠豆粉做mask,我就無跟份量落,剩係用手指攪倒覺得夠杰就上臉,洗臉後覺得好似白咗d,我有一粒暗瘡印成個月都好顯眼,望落去都好似淡色咗,所以我覺得會有美白作用囉.我之前提過我見過雜誌有中醫講類似既“十白”臉膜,我琴晚“的”起心肝去揾我d“收藏”,終於揾倒,睇返佢話可以淡化各種色斑喎.希望做多幾次會有明顯d既效果啦.大家努力呀!用完上黎分享吓感受啦!

伯爵府

下次如果我同事去開深圳, 我都叫佢幫我買先.

原文章由 babesiu 於 08-12-4 09:32 發表
我都諗住去同仁堂買. 係咪買埋磨埋至廿蚊人仔咋? 幾耐有得攞?

大宅

o甘你o的十白配方係點嫁????
原文章由 sleepingbeauty 於 08-12-4 09:45 發表
我琴晚試咗啦.OK喎,可能我不嬲都有用開呢類中藥加綠豆粉做mask,我就無跟份量落,剩係用手指攪倒覺得夠杰就上臉,洗臉後覺得好似白咗d,我有一粒暗瘡印成個月都好顯眼,望落去都好似淡色咗,所以我覺得會有美白作用囉.我之前提過我 ...

男爵府

回覆 #1 m123s789 的文章

須然我scan咗,但PM唔倒俾你. 我照佢文章打出黎啦.
係:"白茯苓,白芷,白僵蠶,白及,白薇,白術,白附子,白扁豆,白蘝,白滑石各10g,以水調糊狀敷十五分鐘,之後用水沖洗,可淡化各種色斑."

大宅

謝謝你地既support.
我62以前係新加坡做中醫好耐lu.. 不過幾年前交通意外就走左.
所以99身體和皮膚都保持得好好.99無斑ka..
我老公皮膚你係剛拍拖時比我還要白滑.
我99日日都飲自泡既養生茶.
再開多個DIY topic 一齊分享下. 大家甘支持....

ccmelody  自泡既養生茶~~可以教我嗎  發表於 11-6-2 00:11

禁止訪問

首頁
34567...50

尾頁

跳至