自由講場

跳至

首頁
45678...17

尾頁

珍珠宮

jump.jump 發表於 16-10-18 08:27
樓主我要先講唔好意思,以下講既說話好直白,你如果自問呢一刻受不了真相的話,唔好睇

我好認同你~
直覺話我知,樓主老公心腸好有問題,佢好似個個都愛,其實係個個都唔愛,佢最愛佢自己。
一時同你玩吓,一時同第二個玩吓,滿足哂佢唔同既欲望。我直頭覺得呢類人心理有問題,真面目好恐怖,情緒病既一種,唔刺激得。。
我係樓主既話,我會睇吓點做對自己最有利,未必即時離婚返外家,大家鬥假先,盡量令佢覺得自己同個仔重要,務求拎多啲錢……
而依家首先要做既,係對佢死心,心底裏唔好再當佢係老公……
另外我會保持同第3者聯絡,但唔會俾個男人知。

珍珠宮

jodyfan 發表於 16-10-18 08:06

樓主都無籌碼,樓主要依附佢C6生活,無得揀。

完美演繹----落井下石

子爵府

elong 發表於 16-10-18 05:49
我而家係喊住咁打呢個post
我唔知下一步應該點做
原本想開新acc講呢件事

問一問識法律朋友,如果部署離婚,有乜要預備。

我記得有朋友同我講過,首先起清楚有幾多資產,包括現金,股票同樓宇之類。可以嘅,偷偷影印低d statement. 如果真係要離婚,到時會好有用,甚至可以申請將層樓釘契,等佢轉吾走d錢。

如有需要,補係香港註册結婚,最好揾律師見証。不過,吾好用佢揾嘅律師,以防有古惑!

祝福你!

珍珠宮

為你好難過
你要知道既事已經足夠,
知得再多都只令你傷心,
唔會令你變得好過。

老公話resign,就叫佢resign 然後返屋企。
如果同佢攤牌,比佢知你知道D乜,
咁佢就唔需要再顧你感受去對你,
冇錯,佢可能會有好多大話,
但攤左牌佢用真面目對你時,
你承受得住嗎?
佢趕個女人走,都可以趕你走,
但起碼呢刻佢仲係緊張你,
不如冷靜D面對佢,再見步行步。
佢要做戲由佢做,
又或者佢真係回頭呢?
咁你接受佢嗎?

唔洗今日決定哂所有野,
照顧好自己同BB先,
呢度好多jm陪你一齊走,
你唔係孤單一個的。

大宅

你要堅強,加油,唔好為d既人傷心

珍珠宮

回覆:我今日先知自己嫁錯人,而家唔知可以點

樓主,加油!

我明白,被出賣呢種痛是難以釋懷!

我自己會為小朋友要迫自己堅強,任何事要以小朋友利益做出發點!

加油

男爵府

Vinccy 發表於 16-10-18 06:39
如果無退路我會忍,因為孩子還小⋯但他對於我來說只是提款機

正常女人好難做到

wcpcelia    發表於 16-10-18 11:57

大宅

我覺得去社會福利署幫手,會有社工幫你,仲可以特快比你同仔上公屋tim,特別case,當然搵政府幫忙。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

冷靜d! 呢個時間錢先比到安全感! 諗左日後點生活先! 不過在關島結婚係一個儀式黎, 但都有法律效力! 又唔係呃既!anyway 加油!!
放下自在

子爵府

畀面勳章

elong 發表於 16-10-18 06:24
我原以為佢好錫阿仔,好錫我,
但係今日知道原來佢去澳門唔係為工作
佢選擇向阿仔未滿月就搬左去澳門,
男人喊呢家野真的不能心軟,我遇過最衰的兩件極品都係又喊又跪,又誓神劈願,查實根本對個個女人都係甘,可能連自己都呃埋,大話一籮籮,騙子扮情聖。你輕易原諒呢d人,將來受的傷害會更深!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

樓主,好明白你既難過,你要為仔仔同貓貓堅強呀!

無論你決定點,都支持你!

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

太突然

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

你諗多左
你阿媽都係關心你先打比你
你係佢個女,你個仔係佢個孫
點會想你地死
返娘家搵你阿媽啦
bless you

珍珠宮

畀面勳章

樓主會吾會吾係大婆? 冇理由 bb 未滿月就搬走。
佢會吾會係有真正大婆在澳門?

子爵府

離開他,因為佢可以咁短時間同3個女人同居,佢跟本唔愛你依個家,對自己好一點,不要浪費青春,依個世界仲有好多人,唔係只可以靠依個男人去生活

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

3個女人? 叫人點原諒佢呀????

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

關島結婚.... 咁保障到你嗎???

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好突然呀…點會咁架...
而家唔好郁住, 不動聲息,再部署吓點做, 唔好俾佢知, 你知道佢啲嘢

禁止訪問

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章

伯爵府

首頁
45678...17

尾頁

跳至