自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

想要6尺床,但擔心6尺床褥入唔到lift ,sales建議買兩張3尺床褥合併,有冇人試過? 中間有條隙會否訓得唔舒服?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:想要6尺床,但擔心6尺床褥入唔到lift ,sal

原帖由 lollollol 於 16-10-18 發表
想要6尺床,但擔心6尺床褥入唔到lift ,sales建議買兩張3尺床褥合併,有冇人試過? 中間有條隙會否訓得唔舒 ...
可否上下cut 開?

別墅

上下cut 開? 唔明

別墅

其實我度過部lift斜角有6呎,但床褥有厚度....

公爵府

2024年龍年勳章

回覆 lollollol 的帖子

攞個尺寸返去度下架LIFT入唔入到得唔得呢??
如果分兩張三尺,咁咪要用兩個三尺的牀冚??

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我係一張四呎床加一張三呎床拼埋,冇乜野丫。
仲可以選擇自己喜歡的床裖。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:想要6尺床,但擔心6尺床褥入唔到lift ,sal

原帖由 lollollol 於 16-10-18 發表
想要6尺床,但擔心6尺床褥入唔到lift ,sales建議買兩張3尺床褥合併,有冇人試過? 中間有條隙會否訓得唔舒 ...
問一下尺寸,用尺糧一下電梯先,因為兩張三呎中間有條罅隙,會瞓得唔舒服,絶不建議用兩張~

真係入唔到電梯,又一定要用6呎,我情願自己同朋友慢慢搬或比錢搬運工人搬樓梯~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:回覆 lollollol 的帖子攞個尺寸返去度下架L

原帖由 judycyk 於 16-10-18 發表

可以舖個床墊再笠...

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

lollollol 發表於 16-10-18 10:06
我係兩張單人床褥變成一隻雙人床, 其實無咩野, 你都唔會瞓正係床中間架啦

NatalieKong    發表於 16-10-18 13:37

珍珠宮

畀面勳章

有條隙,一定唔舒服

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

judycyk 發表於 16-10-18 10:12

兩張床褥平排架嘛, 用番一張6尺床笠笠住咪得囉

寶石宮

引用:Quote:原帖由 lollollol 於 16-10-18 發表

原帖由 大力大力 於 16-10-18 發表
問一下尺寸,用尺糧一下電梯先,因為兩張三呎中間有條罅隙,會瞓得唔舒服,絶不建議用兩張~

真係入唔到電 ...
我38樓。。。冇可能搬樓梯

子爵府

我係蓆夢思一開二個款6呎King size, 即是兩張3呎扣埋,因為一張過King size 入唔到(emoji),所以揀呢個款。我覺得都ok喎,每人訓一邊,唔覺得中間條隙會「銀」。

當然,分開兩張床,每人有50尺queen size最正

珍珠宮

問吓管理處入唔入到,我見香討有人真係試過自己用幾張A4拼埋試位,同埋有人話床褥有彈性,可以屈少少入,但如果太厚可能未必得

如果可以我會一張過,因我老公成日瞓瞓吓走左去中間 (但分2張可能就解決左呢個問題 XD)

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 大力大力 於 16-10-18 發表問

原帖由 good_pig 於 16-10-18 發表
我38樓。。。冇可能搬樓梯

等你C6練習一下大隻,慢慢搬5分鐘一層,應該三個鐘搬到上去~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:問吓管理處入唔入到,我見香討有人真係試過

原帖由 cheung2000 於 16-10-18 發表
問吓管理處入唔入到,我見香討有人真係試過自己用幾張A4拼埋試位,同埋有人話床褥有彈性,可以屈少少入,但 ...
係,床褥一些有彈性,可以屈~

反而妳比電梯尺寸床褥公司,他們應該有經驗處理到~

買基金真係好傷

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

如果你仔女吾會跟你地瞓, 得你地兩個瞓, 我覺得OK呀

侯爵府

好媽媽勳章

回覆:6尺床褥 VS 兩張3尺床褥

Sinoxxx 以前有只太空魔方床褥,由多塊床褥組合而成,可自由併合唔駛訓埋一邊凹哂,lift一定入到,因為拆開多塊,我張係King Size好舒服,你問吓sales !

侯爵府

好媽媽勳章

引用:Sinoxxx+以前有只太空魔方床褥,由多塊床褥

原帖由 小師妹 於 16-10-18 發表
Sinoxxx 以前有只太空魔方床褥,由多塊床褥組合而成,可自由併合唔駛訓埋一邊凹哂,lift一定入到,因為拆開 ...
http://www.sinomax.com/hk/tc/product-all/mattresses/12.html?view=product

寶石宮

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 16-10-18 發表我

原帖由 大力大力 於 16-10-18 發表
應該響8樓已經碌返落去

首頁

尾頁

跳至