自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

iris5a 發表於 16-10-18 15:57
sorry to hear

其實呢D 情況有無得話酌情由病人自然離去?

據醫生說,如果病人能夠自行呼吸,就可以選擇拔走插入身體幫助呼吸的喉,假如拔走這個喉,靠自行呼吸,就會好快告終。

翡翠宮

回覆樓主:

肌肉放鬆咗,所以會流鼻涕流眼淚

伯爵府

好媽媽勳章

kkc886 發表於 16-10-18 18:54
痛楚唔肯定 但肯定是有意識的

所以好難過。

我唔明,醫生話腦死了,只餘幾多小時,可是倒數後,足足捱了成個月,而器官亦未有衰竭現象,唯一很不對勁的,是頭顱有點變形。

那麼,腦死了,為何器官自行運作?怎樣確定腦死呢?由手術室推出來時,話腦細胞死了六成,那麼餘下的4成,是用甚麼方法去診斷的?

好難明白。

子爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

我之前進修讀下啲COURSE知道人死後最後消失係聽覺,死後都可以維持到幾個鐘。所以唔好係剛死去既講衰野,佢地係會聽到。

大宅

psyche0306 發表於 16-10-18 20:05
我之前進修讀下啲COURSE知道人死後最後消失係聽覺,死後都可以維持到幾個鐘。所以唔好係剛死去既講衰野,佢 ...

唔好意思想問問
人死後雖然有4個鐘可以聽到野姐
但佢地個腦已經停左 已去世既人仲會唔會接收到句說話?

伯爵府

好媽媽勳章

psyche0306 發表於 16-10-18 20:05
我之前進修讀下啲COURSE知道人死後最後消失係聽覺,死後都可以維持到幾個鐘。所以唔好係剛死去既講衰野,佢 ...

咁有靈魂嗎?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

伯爵府

jlam 發表於 16-10-18 20:54
咁有靈魂嗎?

我覺得有,
我聽到我媽回魂果晚返黎。

伯爵府

jlam 發表於 16-10-18 20:54
咁有靈魂嗎?

我覺得有,
我聽到我媽回魂果晚返黎。

伯爵府

好媽媽勳章

我更新一下。女孩去世後,做了一次極簡單的出殯儀式,簡單到讓我心痛,很久很久都不能釋懷。我本身冇宗教,偶然下,有人送我一本經,叫我嘗試念「地藏本願經」,話可以幫忙超渡女孩。我打開經書一看,老實說,好多好多字,好「luck luck cut cut」,好難念。

但係,我真係好出乎自己預料,查字典確定個讀音之後,真係日日讀,每日讀個幾鐘,我唔知幫唔幫到女孩,但,第一個係幫到我,我竟然舒坦左,容易訓,一覺訓到天光,即使有夢,夢中都冇遺憾。

好可能因為太「e e r r」,哦到自己都眼訓,多謝哂咁多位姊妹,我心中女好多啦。
我想講,

首頁

尾頁

跳至