自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章

今日預約左去睇醫生,望落應該剛畢業冇耐,開頭都冇咩嘢,跟住我問一個我剛才佢原來問左我,我miss 左佢嘅問題,佢就即刻發晒顛話我,話我攪亂晒啲嘢。佢講嘢超快,我聽唔切真係唔出奇,使咩咁惡啫,跟住有問題都唔想再問佢。不嬲知街症醫生忙又好求其,唔係因為某啲原因要政府醫院跟進,我都唔想再去睇。睇得街症都預左唔會諗有咩服務,不過唔想冇厘頭比人做發洩對象,真激氣

禁止訪問

珍珠宮

我睇過不少街症,基本上80 % 好好,20% 就好hea

LUCKYO    發表於 16-10-18 18:34

公爵府

2024年龍年勳章

何止街証醫生,私家醫生都唔少........

睇過咁多醫生,係養X的醫生最NICE,坐低第一句係問我 "有咩唔舒服,睇下可唔可以幫到你".........仲要加個微笑.....

珍珠宮

kikibebe 發表於 16-10-18 15:13
今日預約左去睇醫生,望落應該剛畢業冇耐,開頭都冇咩嘢,跟住我問一個我剛才佢原來問左我,我miss 左佢嘅 ...

試過好多次 唔只態度差,整親去睇醫生, 同醫生講好痛,腫咗,個醫生睇完叫走得(hea到爆), 我問佢連止痛藥都冇 ???佢話唔好食藥, 食藥無益

男爵府

有D醫生態度的確係差,

但係無計, 政府唔夠醫生.
都唔會理佢地態度好唔好.

男爵府

回覆樓主:

我又唔覺,我長期覆診暫時遇到的醫生姑娘都好好

珍珠宮

讀醫,代表佢成績好叻,勤力學習。 但未必表達能力好, 脾氣好和細心...
所以好多時睇醫生都會受氣 或者睇完醫生都唔知自己睇左乜
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

都係睇人, 有遇過好好的

禁止訪問

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:讀醫,代表佢成績好叻,勤力學習。+但未必

原帖由 貓頭雀 於 16-10-18 發表
讀醫,代表佢成績好叻,勤力學習。 但未必表達能力好, 脾氣好和細心...
所以好多時睇醫生都 ...

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

本來唔覺, 但試過私家之後就覺得公立醫院醫生好差, 護士超惡!

珍珠宮

回覆樓主:

醫生實有好有唔好。我老公睇職員診所,一次睇幾個病,個醫生都話唔可以一次過睇咁多病。o 晒咀。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

其實唔止街症醫生,就算私家大國手,講你又唔聽,之後又要問番一樣嘅野,佢都一樣會係咁。

侯爵府

我睇幾次態度都唔錯, 不過街症真係都係個幾種藥, 有問題就叫佢寫信轉介專科, 但一排就一年後.

伯爵府

小朋友專科在政府覆診、醫生態度好好

男爵府

2018復活節勳章

我都相信政府有nice嘅醫生,不過可能比例少啲,我今日唔好彩,遇着個靚妹醫生,佢心情唔好咁啱搵左我發洩啩 算啦!今年犯太歲,响街都試過兩次無端端比人鬧

珍珠宮

15週年勳章

睇運氣, 我少睇, 暫時遇著都幾好,

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我冇睇私家醫生好多年,只係有必要時睇街症,醫生有男有女,多數都4X歲左右,有少部份HEA,但就未遇過態度差嘅醫生。
盡我一己之力,發放正能量!

公爵府

kikibebe 發表於 16-10-18 15:13
今日預約左去睇醫生,望落應該剛畢業冇耐,開頭都冇咩嘢,跟住我問一個我剛才佢原來問左我,我miss 左佢嘅 ...

唔止醫生態度差,連做登記嗰啲都係,恰啲低収入無乜知識既弱勢社群,恰佢地唔識去投訴佢,點解我咁講?有次去街症登記嗰個自己整錯野 ,唔解釋叫我行返去counter 收返我張嘢再比個張新另一張我,成個過程沒解釋係咩事,仲要攪到我比其他病人誤會我打尖! 佢地講多句嘢都唔會,大佬點知你咩事? 去做物理治療又係好差,不論登記、醫生、物理治療師都係好求其,我有痛症,政府幫唔到,幸好我現在仲有小小能力可以出外睇,但對於老人長者低收入就要受到佢地氣不特止,仲要醫唔好,有啲只比止痛藥及冬青膏你,死得啦!食藥都食死了!

首頁

尾頁

跳至