論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

Agent話新請菲傭要去菲領事館聽講座,要姐姐電話號碼,話必須要去,有冇人聽過?

大宅

最近新請姐姐的雇主有聽說過這個情況嗎?如果她去,我要請假,她來去又要一日。

大宅

有呀,但係星期日佢放假時去喎

大宅

回覆 byanleung 的帖子

Thanks. 請問你是給自己電話number定是姐姐電話佢地聯絡?

大宅

係agent叫我提佢星期日返去agent到,幾個新黎既姐姐會一齊去!如姐姐有電話,就比姐姐電話算呢

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

要聽全日嗎?我個賓賓都係咁話,好似要去二次(每年一次)。
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

大宅

回覆 emt1314 的帖子

我都唔知,遲點問下agent,最好是佢放假時間去啦。

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

Sandy小熊 發表於 16-10-19 09:41

我都唔知,遲點問下agent,最好是佢放假時間去啦。
但我個賓係被安排在下星期二去聽!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

大宅

佢工作日去,邊個睇bb啊?星期二你會不會算佢放假啊?請問是去中環聽嗎?我屋企去中環起碼來回三個鐘。

珍珠宮

Sandy小熊 發表於 16-10-19 10:04

佢工作日去,邊個睇bb啊?星期二你會不會算佢放假啊?請問是去中環聽嗎?我屋企去中 ...
我小朋友讀小學了,只要佢3點前返到屋企接人,對我影響唔大。

大宅

有沒有知講座幾多小時?工人約咗下午1點

公爵府

畀面勳章

我無比姐姐去,朋友比過,話係d party黎,教d姐點保障自己
各位服用任何中藥前,應先向中醫師請教為宜!

子爵府

回覆樓主:

大家有冇了解係咩講座??

男爵府

我工人有去過,Sunday 時去。我當時是叫agent book 星期日的時間去。

大宅

BK Milk勳章

新例黎架,講座係俾晌菲來港既工人,weekend/ sunday 都有得上堂,但要叫中介先注冊啊

大宅

Sandy小熊 發表於 16-10-18 20:09
Agent話新請菲傭要去菲領事館聽講座,要姐姐電話號碼,話必須要去,有冇人聽過? ...

我7月新請海外菲, 就是要去聽講座..

男爵府

其實係咪一定要聽?好怕聽完學壞了

大宅

AAMamama 發表於 16-11-2 22:21
其實係咪一定要聽?好怕聽完學壞了

一定會,係領事館教佢地protect 自己,知道自己有乜嘢right. 即什麼應該做,什麼應該拒絕

首頁

尾頁

跳至