婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

話老公輸左股票要賣樓填數,賣樓要交吉,冇得佢唔搬,叫佢搬返去同佢個女住,自己攞翻舊錢,再租返間屋岩岩夠自己一家住,等楼價跌翻D再買得唔得呀

男爵府

molly3332 發表於 16-10-19 08:09
無辦法了,奶奶是绝对不肯回旧屋的,佢讲到明,死都要跟住仔,郁佢到時一哭闹三上吊就世界大战了,所以老 ...

你定啦jm, 呢d 99 點捨得上吊, 得把口架咋, 不如你同老公傾清楚先兩公婆行動啦, 大不了賣樓攬炒

伯爵府

樓主,而家係你C6嘅問題呀,你要同佢傾,同佢做思想工作,佢依D愚孝行為嚴重影響你地一家嘅生活。

別墅

JM, 你覺得真係可以搬走, 你奶奶講到明要跟仔, 無論你賣樓還是搬佢都會一哭二鬧三上吊架啦, 你而家要做係唔好俾老公心軟, 速戰速決.

大宅

不如來個絕地反擊...搬返去99舊屋住...對住99同姑9要俾佢地咁加惡...對住c6就扮死狗...長期戰來架...最緊要自己堅強...自己可能會辛..但你諗辛苦幾年...可以得到之後既安定...

翡翠宮

唔同住都好D嘅,寧願洗D錢都唔好搞到自己唔開心

水晶宮

molly3332 發表於 16-10-18 22:49
老公唔会郁奶奶的了,驚人老适应唔到,而且奶奶好恶,一定唔会同意,所以唯有我地搬细屋,大屋留畀佢
...

99好惡就唔好惹佢,寧願離佢遠D啦

珍珠宮

引用:Quote:做個靚太 發表於 16-10-19 05:10 其

原帖由 molly3332 於 16-10-19 發表
無辦法了,奶奶是绝对不肯回旧屋的,佢讲到明,死都要跟住仔,郁佢到時一哭闹三上吊就世界大战了,所以老 ...
你老公本身份人群唔群腳?
我99以前都好中意一哭二鬧三上吊,尤其最中意同老公講:阿媽死左你做乜都無用!
咁以前老公唔想嘈,咪由得99想點就點囉~到之後老公讀完書,開始番全職,99愈管愈多,影響到老公嘅事業同計劃,咁咪開始唔聽99,99就成日無論老公做乜,都話老公不孝,要死~
點知老公有次同99講,尼世人最憎人威脅,99自殺就係唔珍惜生命,會落地獄,況且佢無做錯啲乜,就算99死佢只有傷心幾日,無辦法,我當時仲覺得老公好絕,但老公話佢要死我地阻止唔到,有心死唔駛掛日夜係嘴邊~
然後99愈嘈,老公愈冷漠~最後99咪轉用其他招囉~無見佢有死喎!

大宅

姑奶既然未嫁,叫姑奶搬去同奶奶住,你地住舊居,咁就算要供樓都慳左租屋錢

複式洋房

dclm 發表於 16-10-19 21:35
姑奶既然未嫁,叫姑奶搬去同奶奶住,你地住舊居,咁就算要供樓都慳左租屋錢
...

呢個方案都唔行喔,姑奶也不肯同奶奶住啦,加上我們的樓遠離市區,姑奶絕對不方便不肯來住,宜家都幾個月都不過來探阿媽一次,奶奶又不肯回舊屋住,所以搞死

複式洋房

回覆樓主:

奶奶絕對戰鬥經驗豐富,之前老爺退休,她在家就日鬧夜鬧,終於成功逼走左老爺,然後她就說是老爺自己拋妻棄子要出走

公爵府

引用:Quote:dclm 發表於 16-10-19 21:35 姑奶既

原帖由 molly3332 於 16-10-19 發表
呢個方案都唔行喔,姑奶也不肯同奶奶住啦,加上我們的樓遠離市區,姑奶絕對不方便不肯來住,宜家都幾個月 ...
學樓上有jm講,如果你c6同你一條心嘅,話經濟唔掂要賣樓,跟手你哋租個豆腐潤咁細嘅單位住,99冇得唔搬返自己屋企嘛?姑9唔鍾意同99住咪又自己搬囉!

複式洋房

molly3332 發表於 16-10-18 21:36
樓是老公買的,帶埋奶奶同我地住,但是關係就越來越差,住得極不開心,請神容易送神難,奶奶就不會離開這個 ...

我都好想搬… 我寧願分擔開支,都唔想同99一齊住…

大宅

回覆樓主:

未結婚我都講明唔同99住,如同住就唔結,6299都知我性格,唔係林善個種

子爵府

做個靚太 發表於 16-10-19 13:55
你老公本身份人群唔群腳?
我99以前都好中意一哭二鬧三上吊,尤其最中意同老公講:阿媽死左你做乜都無用!
...

jm,你老公好

珍珠宮

16年10月既post仲推上黎。。。

伯爵府

樓是老公買的,帶埋奶奶同我地住,但是關係就越來越差,住得極不開心,請神容易送神難,奶奶就不會離開這個 ...

你地搬走,你c6辛苦,我都同99同住

男爵府

我都想唔明點解樓主會唔明, 道理咪就係因為嗰位係你C6的媽媽囉, 換轉諗, 你會唔會趕你媽走?

首頁

尾頁

跳至