親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

下年一月中出發 同行有我同老公加兩個分別2&4.5歲女 5日4夜

Day 1 關西機場高速船到神戶機場,去面超館,睇下夜景,回民宿
Day 2 民宿check out, 放行李到三宮站寄存(民宿附近)去神戶動物王國hea遊 五點左右離開返三宮取回行李回大阪日本橋 當晚去千日前食國產牛
Day 3 出發 expocity + 萬博公園
Day 4 海遊館 天保山摩天輪 坐帆船
Day 5 黑門巿場閒逛 出發機場回港

請問大家day 1去完面超館附近有咩野食推薦? 神戶牛上次去有馬食過 今次無乜話特別想再食

Day 3 又係問下附近有咩好食? 不過我打算午餐食飽飽 玩完直接走 車程內訓覺 返千日前附近食野

Day 4 係咪話買週遊券之類有優惠定送摩天輪? 請問有無網址集中介紹不同pass? (我上次去大阪一律乜都嘟icocoa

另外 想問下因一月係冬天 有無啲親子冬天節目可以加落行程?我可能會買早一日機票 如成功的話會多一日用

男爵府

蕃茄薯仔湯 發表於 16-10-18 23:55
下年一月中出發 同行有我同老公加兩個分別2&4.5歲女 5日4夜

Day 1 關西機場高速船到神戶機場,去面超館, ...

我都係一月中去,可以一齊參考下嗎!

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

大阪周遊卡:http://www.osaka-info.jp/osp/cht/

但你未必抵喎,
呢張卡要去番咁上下多景點先抵,
如果你坐帆船加多一個景點都勉強抵番,
一唔坐帆船就好難回本

水晶宮

shinku 發表於 16-10-19 08:45
大阪周遊卡:http://www.osaka-info.jp/osp/cht/

咁我未必坐了
因我都有啲擔心到時坐船食海風好凍

我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

水晶宮

kicoting115 發表於 16-10-19 00:59
我都係一月中去,可以一齊參考下嗎!

交流下
你之前去過關西嗎

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

蕃茄薯仔湯 發表於 16-10-19 08:50
咁我未必坐了
因我都有啲擔心到時坐船食海風好凍
老實講,我坐過,真心唔特別,都幾無聊下

水晶宮

shinku 發表於 16-10-19 08:53
老實講,我坐過,真心唔特別,都幾無聊下

係比啲細路高興上咋 大人就無乜興緻了

咁果日早啲離開 搵個地方食飯加附近行下街算
或者去q's mall

男爵府

可以買海券..要喺機場/難波站先有得賣.

包一種鐵路一日任搭+海遊館入場, 憑海遊券有好多大阪景點入場優惠..包括天保山摩天輪.

唔同鐵路既配搭就唔同價錢. http://www.kaiyukan.com/language/chinese_traditional/kaiyu.html

我住難波SWISSOTEL..搽地鐵出入..而且當日有去埋天王寺動物園..所以買地鐵海遊券.

水晶宮

sue_ki 發表於 16-10-19 16:54

包一種鐵路一日任搭+海遊館入場, 憑海遊券有好多大阪景點入場優惠 ...

多謝你呀~
我研究下先~

我編排得好少行程,因為我唔想趕頭趕命 (我估係第一日趕D因為要趕去面超館)
所以有時諗, 如果去到果度發覺悶悶地/消磨唔到時間, 係咪應該諗定D景點hea下

公爵府

day 3 expocity好多餐廳選擇,入面有個商場,上層有個大型foodcourt,我暑假去,超多人,餐廳基本等位都最少等個半鐘,foodcourt完全搵唔到位
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

水晶宮

shop_baby 發表於 16-10-19 22:08
day 3 expocity好多餐廳選擇,入面有個商場,上層有個大型foodcourt,我暑假去,超多人,餐廳基本等位都最 ...

expocity好玩嗎?
其實我係貪佢旁邊個萬博公園, 又可玩長滑梯又可消磨一日, V.good

水晶宮

sue_ki 發表於 16-10-19 16:54

包一種鐵路一日任搭+海遊館入場, 憑海遊券有好多大阪景點入場優惠 ...

請問你有無印象 佢話其他景點discount係大概幾折? 例如摩天輪?
因佢只寫有折扣話要打電話先問到進一步資料

公爵府

蕃茄薯仔湯 發表於 16-10-19 22:42
expocity好玩嗎?
其實我係貪佢旁邊個萬博公園, 又可玩長滑梯又可消磨一日, V.good
...

我地中午先去到expocity,冇去萬博公園,因為5點關門趕唔到,我地係expocity玩到5,6點就返去心齋橋晚餐

expocity小朋友覺得好好玩,我地係比卡超館都停左好耐,行下高達cafe果邊精品,等位食野,行下商場,咁就冇左1日
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

男爵府

蕃茄薯仔湯 發表於 16-10-19 22:50
請問你有無印象 佢話其他景點discount係大概幾折? 例如摩天輪?
因佢只寫有折扣話要打電話先問 ...

好在我冇掉到(emoji)唔好俾我老公知我又儲垃圾

男爵府

蕃茄薯仔湯 發表於 16-10-19 21:27
多謝你呀~
我研究下先~

但海遊館玩唔到一日
我兩個女喺海遊館整埋手工 都係三個鐘左右
所以你如唔想趕其他景點
可以訓晏啲先出發

水晶宮

sue_ki 發表於 16-10-20 00:24
好在我冇掉到(emoji)唔好俾我老公知我又儲垃圾

鍚哂你呀呢位JM
好清楚

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我都同你咁上下時間去,諗住買2日周遊咭

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

麵超館附近有好多食肆,我去漁人碼頭食buffet,大約二百蚊一位,望住海景食好舒服
I 大蚊豬   

水晶宮

happywah 發表於 16-10-20 10:08
我都同你咁上下時間去,諗住買2日周遊咭

我上次同我老公兩個去, 都無買週遊卡,
除非一日去好多地方, 否則其實唔抵
你可以計下數先~

今次帶埋細路, 行程會更加少, 所以唔會買週遊卡了

男爵府

畀面勳章

蕃茄薯仔湯 發表於 16-10-20 10:18
我上次同我老公兩個去, 都無買週遊卡,
除非一日去好多地方, 否則其實唔抵
你可以計下數先~

因為想去既景點佢都免費入,所以先諗住買,唔係都只係買icoca咭,不過環球張飛仲未諗掂

首頁

尾頁

跳至