自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

這個星期許多學校都考試測驗……,大家學校有沒有對星期五亂時突發天氣,而有對應安排呀?

珍珠宮

好媽媽勳章

希望唔好打得成

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

十月底至十一月初

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

11月初。。。

子爵府

好媽媽勳章

我不怕打風,只要我仔身體好,抵抗力好,因為佢班同學已有7個請病假,有手足口,有發燒,希望病毒快遠離

水晶宮

呢個星期只係小考,唔係大考,我諗學校未必提早講定有咩應變措施. 如果八號咪停課,下星期再測驗.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

jannlly 發表於 16-10-19 11:20
這個星期許多學校都考試測驗……,大家學校有沒有對星期五亂時突發天氣,而有對應安排呀?
...
呢個禮拜未係...下星期開始就到, 27/10開始考試喇! 不過好彩我小朋友學校冇任何測驗和評估, 就只有全年4考, 相對輕鬆少少, 依家學校每日俾嘅功課都係以溫習為主, 我覺得幾好, 續D續D幫學生做功課溫書! 大家加油~~~

公爵府

好媽媽勳章

whywhite22 發表於 16-10-19 11:27
呢個星期只係小考,唔係大考,我諗學校未必提早講定有咩應變措施. 如果八號咪停課,下星期再測驗. ...

我學校有,已出晒,全部延遲一日。
學校的測驗和考試一樣看重的。
而且今次測驗係小六程分試。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

十月尾和十一月頭

水晶宮

jannlly 發表於 16-10-19 11:33
我學校有,已出晒,全部延遲一日。
學校的測驗和考試一樣看重的。
而且今次測驗係小六程分試。

你呢次測驗係呈分試又唔同講法,呈分試影響好大,一定要安排好應變措施,否則實比家長嘈。

首頁

尾頁

跳至