自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

KT0603 發表於 16-10-20 06:44
係呀,趕佢哋走,特時特辦

如果一定要家長接,住深圳個 d 點算
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

珍珠宮

減齡達人勳章

milkylok 發表於 16-10-19 21:15
我囡中學放3:50 ,果陣紅雨已經吾俾走,到黑雨佢通知我就算家長去接都吾俾走
...

我女中學好有先見,放學如果係紅雨,已經立刻開咪趕d學生快d走,唔准再留校試過好多次係咁,所以暫時未試過黑雨困在學校唔比走。

昨天阿女3點幾放學,未掛黑雨已經返到家。

禁止訪問

大宅

合理喎,安全第一。有咩事學校點負責?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

KT0603 發表於 16-10-20 10:34
唔使咁遠啦,叫我去接,我都唔際

仲諗住叫你順便幫我接埋添
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:黑雨中學唔比走, 一定要家長接才可走

學校早前俾我地選擇交回條,要家長接or 學生自己走,我地選左後者,都中5,仲接mug鬼。尋日黑雨留校有活動,放學時雨都收得7788。

男爵府

醒目開學勳章

我仔中學. 無得走 (除非有家長接). 轉紅雨後, 收學校SMS 話剛轉紅雨, 正安排學生放學. 好 like 學校有SMS通知, 俾家長即時資訊, 可估計學生回家時間.

阿囡小學, 興趣班4:30pm 完. 有D同學仔自行放學, 無家長接 (住附近, 步程十分鐘內). 學校老師逐個送回家, 好感動.

禁止訪問

公爵府

回覆樓主:

就算返工,跟足指引,黑雨都唔比走,要等紅雨先放人。我家姐公司就糸咁。
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

首頁

尾頁

跳至