家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

冇咩好投資, 如果贖樓有咩費用

禁止訪問

禁止訪問

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:要揾律師樓攪

原帖由 mandyurjban 於 16-10-19 發表
要揾律師樓攪
x 2

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

複式洋房

問銀行個屬會數同到期日, 同佢講要屬會, 銀行就會俾料你去做架啦. 都不需律師的. 買賣先要找律師, 如轉會都好似唔洗律師的. 我幾年前試過

複式洋房

問銀行個屬會數同到期日, 同佢講要屬會, 銀行就會俾料你去做架啦. 都不需律師的. 買賣先要找律師, 如轉會都好似唔洗律師的. 我幾年前試過

複式洋房

侯爵府

問過葉謝x 1800蚊律師費
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

禁止訪問

伯爵府

回覆:請問屬樓要不要找律師?

要, 我上個月剛拎返張契,冇記錯$2300

男爵府

hk1beauty 發表於 16-10-20 12:38
問銀行個屬會數同到期日, 同佢講要屬會, 銀行就會俾料你去做架啦. 都不需律師的. 買賣先要找律師, 如轉會都 ...

但仍要在land search release mortgage loan 的record. 是否也自己做?

複式洋房

一定要揾律師..約 1500- 3000 左右..可以講價..比較..
不要自己取..可能取少文件也不知..
咁辛苦供完樓..揾自己律師保障自己..

禁止訪問

別墅

hoping_c 發表於 16-10-19 21:17
冇咩好投資, 如果屬樓有咩費用

搵律師樓安全啲,其實價錢唔貴,因為律師樓都係玩斯既幫你做。

男爵府

有人教我, 可以留少少債當保險箱費, 讓樓契繼續存銀行, 免儲存樓契麻煩及風險, 待將來換樓或賣樓才處理樓契問題, 又慳一次律師費。

男爵府

CheungMichelle 發表於 16-10-22 09:21
有人教我, 可以留少少債當保險箱費, 讓樓契繼續存銀行, 免儲存樓契麻煩及風險, 待將來換樓或賣樓才處理樓契 ...

問題是唔知銀行可否比我還反爭佢小小

大宅

CheungMichelle 發表於 16-10-22 09:21
有人教我, 可以留少少債當保險箱費, 讓樓契繼續存銀行, 免儲存樓契麻煩及風險, 待將來換樓或賣樓才處理樓契 ...
年年火險越來越貴!

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

hsongk 發表於 17-4-20 13:06
年年火險越來越貴!
火險唔需要經銀行買, 自己搵相熟的保險經紀, 定額唔會年年加.

子爵府

親子王國15週年勳章

要。
Land search, copies charge, registered fee.....
視乎律師樓巧立名目

別墅

tantanmama 發表於 17-4-20 16:32
火險唔需要經銀行買, 自己搵相熟的保險經紀, 定額唔會年年加.

有冇得介绍

首頁

尾頁

跳至