自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

電箱係咁跳fuse, 熄左制d電器仲著,頭先上網搵左個師父上黎睇,佢話fuse老化,換fuse唔換電箱,收$6800!我聽到眼到突,驚比佢掠水,跟住佢收左$400檢查費就走左!請問JM們知唔知合理價多少?

子爵府

我都想知,之前裝修,師傅換左电箱,是否表示fuse都換左。

伯爵府

我之前成個電箱換過新要7000。

伯爵府

男爵府

我連箱都換埋都係收四千,不過係整埋其他野,如果單單整一樣野,唔知會唔會收貴D。

禁止訪問

大宅

E_gold8806 發表於 16-10-19 23:31

下~原來要咁貴架!

大宅

lisagary 發表於 16-10-19 23:31
我連箱都換埋都係收四千,不過係整埋其他野,如果單單整一樣野,唔知會唔會收貴D。 ...

3年前裝修,我記得換電箱要$3000,但裝修佬話唔換都得,所以無整,而家堅後悔!

大宅

而家唔敢開總制,好驚佢漏電著火

男爵府

回覆樓主:

我自己就對網上找回來的師傅,就不太信任。 最好叫屋企附近的維修水電的師傅做,將來有什麼手尾要跟,都可以容易找到他。

RAA    發表於 16-10-20 10:20

侯爵府

引用:我自己就對網上找回來的師傅,就不太信任。

原帖由 jadechant 於 16-10-19 發表
我自己就對網上找回來的師傅,就不太信任。 最好叫屋企附近的維修水電的師傅做,將來有什麼手尾要跟,都可 ...
非常同意

水晶宮

男爵府

imokifurhapi 發表於 16-10-19 23:19
電箱係咁跳fuse, 熄左制d電器仲著,頭先上網搵左個師父上黎睇,佢話fuse老化,換fuse唔換電箱,收$6800!我 ...

原來咁貴,我之前都係成個電相換,不過搵自己人換只收左料錢唔洗1000。。。
:-xhttp://hk.photos.yahoo.com/debby1292000 :oops: :oops: :oops: :oops:唔經唔覺我已經2歲啦........ :-) :-) :-)

珍珠宮

回覆 imokifurhapi 的帖子

唔係上門報價唔收錢的嗎? 揾多個人打價

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:電箱換fuse, 師父報價$6800合理嗎

換fuse肯定唔駛咁貴

男爵府

我覺得合理, 因之前裝修時換都收5千幾

wcpcelia    發表於 16-10-20 10:03

男爵府

回覆樓主:

我之前舖頭都係成日跳制,收左工,一跳制,防盜又響,煩死,因工作關係,都識幾個電燈佬,電燈佬A,之前舖頭D電線,佢幫我拉過,入埋電箱,成日跳制,我梗係揾佢,佢黎睇過,但唔知咩事,話要湯開D電線睇,佢又好忙,跟住揾電燈佬B,係電話講個情形俾佢聽,佢一黎,開我錶箱,我係三上電,問佢洗唔洗熄電制,佢話唔洗,冇吹水,十分鐘攪掂,我淨係見佢剪左D線,包番膠布,攪掂,佢話2條fuse通左喎,所以跳制,我都唔知佢講乜?我淨係想講電燈佬A,係負責起新樓,電燈佬B係負責維修,原來差好遠,唔好問我幾$,係朋友價,亦無意介紹,你揾多2個c父比較下啦

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

試過換一個fuse連檢查費$500

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

半年前裝修完 換新電箱+改位收7000

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

imokifurhapi 發表於 16-10-19 23:19
電箱係咁跳fuse, 熄左制d電器仲著,頭先上網搵左個師父上黎睇,佢話fuse老化,換fuse唔換電箱,收$6800!我 ...

齋換fuse, 唔換電箱洗咩咁貴,再問多2個先。

首頁

尾頁

跳至