論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想借問有經驗的媽媽們,本地菲律賓姐姐可以自己攪手續,不用經 agent ...

如果我有合心意的本地菲律賓姐姐,而她是未完約,break contract 的,現在仍替舊僱主工作,至12月尾才唔做,我可否襯她仍在港期間自己攪direct hire 本地菲律賓姐姐,不經 agent, 但我要她開始工作的日期係下年3月頭呢?

勞煩賜教,謝謝!!!

象牙宮

自己最好, 別預支任何費用。

到工人上工時, 你才付。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

回覆樓主:

break contract 要離境後入境處才受理申請,你冇菲當地聯繫點搞?

伯爵府

R.Monique 發表於 16-10-20 00:18
想借問有經驗的媽媽們,本地菲律賓姐姐可以自己攪手續,不用經 agent ...

如果我有合心意的本地菲律賓姐姐 ...

Break 一定經agent

複式洋房

唔該曬大家,請問有沒有平又可靠的agent可以介紹我(emoji)(emoji)

大宅

請問有冇人用緊3380呢間sonet顧傭中心?直接申請菲姐的過程有交帶嗎?整個過程快唔快?需幾耐?

大宅

回覆 R.Monique 的帖子

我上星期去入境處, 只有完約同符合4個條件既人先至唔洗經 agent,
顧主經濟問題, 或者移民, 又或者老人家死亡及去老人院而沒有完約的工人都可以直接去入境處不用經agent.

複式洋房

sandyhome 發表於 16-11-15 15:46
回覆 R.Monique 的帖子

我上星期去入境處, 只有完約同符合4個條件既人先至唔洗經 agent,

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

鄧豬太太 發表於 16-11-15 15:20
請問有冇人用緊3380呢間sonet顧傭中心?直接申請菲姐的過程有交帶嗎?整個過程快唔快?需幾耐? ...

請問可否給我agent 資料?我都想direct hire. 感謝!請pm我

首頁

尾頁

跳至