論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我嗰個背景同你嗰個差不多又係新黎新出國(菲)
但佢冇咁早入房
冇咁懶但成日做野慢吞吞
拖到11-12點先瞓
又成日做錯野,例如電水煲冇水但開著,燉湯燉到冇水都唔知,煲燶我成煲薑醋,烚奶樽機唔記得開,自己d bra沖完涼唔記得拎入房,教過整嘅餸唔記得,成日煑錯野(佢已經寫低左),冇幫貓加糧餓到佢地癲等等,仲成日自以為事,明明叫佢做A先做B佢又調轉,搞到我唔敢比我個b佢湊(2個月大)。而家晚晚自己頂佢完全冇起身幫手

又話如果湊b咁d家務及煑餸要減少!我地架車佢黎左半年仲未有時間抹過!

同埋鐘意食好野!偷食我煲湯d縲頭肉(食曬),成日食我d出前一丁。。。

又成日話佢加姐點點點,又唔洗做淨湊b,奶奶煑埋佢食

又同陪月complain話多野做又冇啖好食(我地有比野佢食!),佢已經唔洗湊b淨做清潔同煑飯!

而家仲complain點解要裝cam喺廚房!我冇問過佢因為我好驚佢成日做錯野!

係咪炒得?

子爵府

pyaleung88 發表於 16-10-26 06:02
我嗰個背景同你嗰個差不多又係新黎新出國(菲)
但佢冇咁早入房
冇咁懶但成日做野慢吞吞

係!

大宅

回覆:工人咁樣,換吾換好?

我嗰個都係咁樣, 啱啱嚟咗一個禮拜.我屋企有兩個工人姐姐, 我個bb喊嘅時候,舊嗰個姐姐幫手 氹bb ,佢交低咗畀夠姐姐氹 ,之後自己就 九秒九 ,入返房玩電話真係好勞氣。

全日不時都會返房玩電話,好多時候bb喊我都要入房叫佢幫手抱bb。 真係唔知好唔好炒佢好?!

子爵府

Jmachi 發表於 16-10-26 10:02
我嗰個都係咁樣, 啱啱嚟咗一個禮拜.我屋企有兩個工人姐姐, 我個bb喊嘅時候,舊嗰個姐姐幫手 氹bb ,佢交低 ...
我會玩吓佢先,鍞佢房門,
開房門要問你

首頁

尾頁

跳至