自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我買iherb,一舊用2.5個月,我老公明明表面積大過我,起碼用3、4個月,我個女我相信用到5、6個月,我係咪摔得舊皂太狠呢?不過用咗皂沖涼,感覺環保咗,唔使成日掉沐浴露膠樽

珊瑚宮

2024年龍年勳章

回覆:一舊沖涼皂大家用到幾耐?

冇留意用幾耐,但一定用唔到3、4個月

男爵府

feifei_baby 發表於 16-10-21 21:43
我買iherb,一舊用2.5個月,我老公明明表面積大過我,起碼用3、4個月,我個女我相信用到5、6個月,我係咪摔 ...

你咁講又係喎!手工皂係可以24小時內分解無殘留有害物質,所以環保,我竟然諗漏左無膠樽呢個point 即刻覺得自己係環保小寶寶

男爵府

你舊皀幾多gram? 用到咁耐?
我果D一個幾月用完。

公爵府

一個月到

侯爵府

回覆樓主:

一個月左右
愛是恆久忍耐......

公爵府

cowe 發表於 16-10-21 21:54
你舊皀幾多gram? 用到咁耐?
我果D一個幾月用完。

141g,用iherb最出名果舊非洲黑皂果隻牌子咋

男爵府

feifei_baby 發表於 16-10-21 22:15
141g,用iherb最出名果舊非洲黑皂果隻牌子咋

有無相睇?

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我用body shop的六角形蜜糖皂1舊用大約3個月, 我女用未夠1個月就用晒.
綽盈媽咪 ;-)

珍珠宮

feifei_baby 發表於 16-10-21 21:43
我買iherb,一舊用2.5個月,我老公明明表面積大過我,起碼用3、4個月,我個女我相信用到5、6個月,我係咪摔 ...

一塊用個幾月啦

大宅

回覆樓主:

1個月一舊,點解可以用超過一個月甘耐???

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我女用到1個月到咋喎

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我冇為意用幾耐...
但係同一個SIZE的洗面皂...我老公用2,3舊我先用1舊...
沖涼皂我沖全身,佢只係洗腳(佢沖身堅持用皂液)...佢淨係洗腳舊皂都用得快過我用黎洗全身舊皂....

我諗係力度問題

洗面巾....我一次買2SET一樣的(3隻色,一家三口每人2條)...結果...仔同老公2條毛巾都用到穿...我都重係用緊第一條面巾....重要我用到佢地果D已爛晒,我條毛巾都重係軟的,但佢地果D一早又穿又硬

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我用起泡袋,普通size,已經用左六個月。我應該最慳皮哥個了。。。。。係日本溫泉區賣的炭性梘。

wcpcelia    發表於 16-10-22 16:02

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

melody93949596 發表於 16-10-21 23:01
我用起泡袋,普通size,已經用左六個月。我應該最慳皮哥個了。。。。。係日本溫泉區賣的炭性梘。
...

用起泡袋應該haan 好多,就咁卒落皮膚用多好多

公爵府

vivi0308 發表於 16-10-21 22:25
有無相睇?

呢隻牌子,我已經好唔慳咁用,每次好多泡,我用起泡綱包住用,我仲諗用咁耐,平過用沐浴露

珍珠宮

我和兩個仔女一齊用 dove 皂,用到一星期至十日, 視乎小朋友沖涼時有無玩舊皂。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

綽盈媽咪 發表於 16-10-21 22:25
我用body shop的六角形蜜糖皂1舊用大約3個月, 我女用未夠1個月就用晒.
我都係用起泡網袋入住皂來用, 先用得耐.
綽盈媽咪 ;-)

伯爵府

提外話
用起泡網真係好方便
又乾淨
超好 (emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

公爵府

我大約一個月一舊

首頁

尾頁

跳至