想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

sykmj 發表於 16-11-2 12:09
抽血好快,冇人的話15 min,佢開9:00,除非你旺角返工同返9:00後, 否則應該也要請一日
...

多謝你解答。咁請問抽血係咪一早要抽,下午先可以有report? 而照完超聲波又幾時有report呀?thanks

大宅

neckmum 發表於 16-11-2 12:29
多謝你解答。咁請問抽血係咪一早要抽,下午先可以有report? 而照完超聲波又幾時有report呀?thanks
...

係要早上抽,2至3點有email report, 如果唔係出唔切報告,超音波即係有,醫生照完即刻寫低落張紙比你,記得留意是否有齊卵泡數量,大小,內膜厚度,將呢d資料連抽血數據打落email比愛群,佢會覆你是否如期開針

別墅

sykmj 發表於 16-11-2 12:54
係要早上抽,2至3點有email report, 如果唔係出唔切報告,超音波即係有,醫生照完即刻寫低落張紙比你,記 ...

好詳細呀,明白曬。原來都要請一日假。jm祝你今次一take攪掂,順順利利!

大宅

neckmum 發表於 16-11-1 22:18
開左好多藥,租左兩個冰袋先袋得曬。有排卵藥,有size, gonal f, memopur, 防跑卵針。你呢?
我9月ivf衰左 ...
隔一個月、就開始第二個療程?

別墅

hihicatcat 發表於 16-11-2 16:45
隔一個月、就開始第二個療程?

隔兩個月呀,打算12月開針

大宅

我想問如果放雪胎係咪即係抽完卵那個月等來完月m後等排卵期後放的?

大宅

我欠植入 暫時用了五萬幾港元
抽了23粒卵 5支試管

大宅

CS51 發表於 16-11-3 15:34
我欠植入 暫時用了五萬幾港元
抽了23粒卵 5支試管
哇~好西利!
可否講下當時DAY 2照時基礎卵泡幾多?

大宅

回覆 熊寶寶bb 的帖子

DAY2 得右邊三粒 左邊一粒 好慘但唔知點解最好咁多 翁揀左DAY15抽
而且手勢好好 做完唔太痛
俾姑娘叫聲左就即走了

PS 唔係高0
自己沒有問題 係C6丁丁問題

大宅

CS51 發表於 16-11-3 17:27

DAY2 得右邊三粒 左邊一粒 好慘但唔知點解最好咁多 翁揀左DAY15抽

4粒變23粒,好犀利

大宅

4粒變2x粒真係超好成績?
請問你day8驗時有幾多?本來翁叫你day幾回台抽架?之後變左day15抽?回台後中間翁翁有冇加針?

大宅

Slamduck 發表於 16-11-2 02:20
咁之前個post係咪無左?
之前個post好似重係度,不過已經無得再發表留言

大宅

Day 8時有十三粒左右 但大小不一翁話要day11回台時翁沒有講幾多粒
只話大小不一 再追加打排卵同穩卵針
所以由day14抽改到day15
問佢會抽到幾多粒 佢都係話十粒
到手術後一醒問就話抽左二十三粒
之後隔日電郵話有二十一粒成熟 五個試管放

我之前爬文都話day2時卵泡數目已定
只見人有少無咁多
所以已打定輸數再抽多一次 抽夠數
估唔到可以谷到咁多
大家都要加油

大宅

CS51 發表於 16-11-3 23:44

Day 8時有十三粒左右 但大小不一翁話要day11回台時翁沒有講幾多粒

翁翁真係好勁!由預計十粒變23粒!仲受精21

質素如何?咁你幾時放卵呀?

大宅

icecocoa 發表於 16-11-3 22:10
之前個post好似重係度,不過已經無得再發表留言

有無之前個post條link給我

大宅

Slamduck 發表於 16-11-5 01:10
有無之前個post條link給我
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=12151086&extra=&page=284

複式洋房

嘩,我睇完你地D POST真係覺得你地好犀利,過程好辛苦,又難預計,唉~!
我自己本身係香港做左2次IUI,但係都5成功.已預備做IVF家,香港做10萬坐低,但
睇完你地既POST,我應該都會去台灣做,又平成功率又高D,我係公司仲有8日假,應該都夠,想問下,其實IVF同IUI既開頭係咪都一樣呢?我做IUI都係打左5枝排卵針,2枝安胎針咩塞藥呀,食藥都無啦,醫生話無用家,安胎用既已經夠啦~!咁就用左2萬蚊啦,其實我係C6既精子好差,佢得2%精子,我係咪無希望啦......

大宅

sue0088 發表於 16-11-5 18:29
嘩,我睇完你地D POST真係覺得你地好犀利,過程好辛苦,又難預計,唉~!
我自己本身係香港做左2次IUI,但係都5成 ...

如果精子差, 我建議男士check下有冇靜脈曲張先。我朋友老公都因為呢個原因, 做左手術, 休息半年後就自然bingo左。

複式洋房

靜脈曲張,去邊度CHECK呀?有咩徵狀?

男爵府

虎到金來勳章

c6丁丁問題。。禁使唔使係旦旦抽精呀?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊