想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

vvyy1016 發表於 19-9-16 10:39
剛確定11月植入,翁要我額外購買Prednisolone 5mg 60粒,請問樓主或其他jm知道香港可以在哪裡買?需要醫生 ...

你試下去有得配藥的藥房問下,我之前係紅磡的藥房都配到大部分藥

大宅

mkh0914 發表於 19-9-17 08:54
想問下,如果放左胎後去針灸是針咩位置?使唔使針肚的?謝謝.

要針肚的,重有針腳

大宅

mkh0914 發表於 19-9-17 08:58
植入後可以針肚位置嗎?謝謝!

我當時有針肚呀

大宅

史迪女1231 發表於 19-9-16 21:18
回覆 eva102 的帖子

開左兩隻藥話養卵

我記得翁都有給我這兩重藥

大宅

icecocoa 發表於 19-9-17 20:10
你試下去有得配藥的藥房問下,我之前係紅磡的藥房都配到大部分藥

多謝,已經買咗
Actions speak louder than works

別墅

icecocoa 發表於 19-9-17 20:13
要針肚的,重有針腳

原來如此。聽人講植入後不能針肚(emoji)

大宅

vvyy1016 發表於 19-9-17 20:46
多謝,已經買咗

请問在哪裡買?

大宅

回覆 eva102 的帖子

剛好有朋友係台北旅遊, 叫佢代我去愛群買藥.
Actions speak louder than works

大宅

mkh0914 發表於 19-9-17 22:29
原來如此。聽人講植入後不能針肚(emoji)

我諗係針唔同穴位,應該肚的某些穴位是可以針

大宅

回覆 sugurk 的帖子

我問翁應該食啲咩可以提高卵子質素,佢就話開呢兩隻藥俾我。

大宅

岩岩愛群覆我三個胚胎PGS檢測全部都唔pass
我仲有兩個胚胎3cc做左切片仲未驗PGS,苦惱緊應唔應該做埋PGS? 好驚呢2粒都唔pass 呀

唉,心情勁低落 (emoji)

別墅

史迪女1231 發表於 19-9-18 18:05
回覆 sugurk 的帖子

我問翁應該食啲咩可以提高卵子質素,佢就話開呢兩隻藥俾我。 ...

哦,我無問佢,所以佢無開比我。

大宅

funnybe 發表於 19-9-18 18:31
我仲有兩個胚胎3cc做左切片仲未驗PGS,苦惱緊應唔應該做 ...

似乎你內心並未完全相信pgs 呢個事情。如果你都切咗片,又唔做pgs, 咁其實咪讓胚胎白捱一刀? 其實無乜事最好唔好切片,有可能損壞胚胎。如果你信pgs, 咁如果佢唔pass 其實係保障你身體,唔好將有問題胚胎擺落去造成胎停流產。如果你唔信pgs , 咁唔pass 無得擺落去就係嘥緊你胚胎。我覺得你先要諗清楚你自己信唔信pgs 能幫你偵測有問題的胚胎。你才會知道你想唔想做埋淨低嘅胚胎。

複式洋房

回覆樓主:

大家好,我剛進入療程,想問各位如果喺香港照超聲波同抽血你哋會去邊度做呢?

大宅

funnybe 發表於 19-9-18 18:31
我仲有兩個胚胎3cc做左切片仲未驗PGS,苦惱緊應唔應該做 ...

我都試過好多次全部都唔pass, 所以好明白你的心情,你試下正面啲諗,因為PGS,所以預先知道胚胎有問題,比起放胎後等兩星期先流返出黎,對你自己的身心壓力都無咁大。今次冇pass,唔等於下次冇,收拾好心情,保養好身體,再嘗試。如果你相信PGS,其餘的胚胎就都應該驗PGS。加油呀!

大宅

LYKK 發表於 19-9-19 12:05
大家好,我剛進入療程,想問各位如果喺香港照超聲波同抽血你哋會去邊度做呢?
...

抽血可以去旺角雅蘭Gallus
照超聲波可以去林雅麗,都係旺角,不過比較full

大宅

icecocoa 發表於 19-9-19 16:58
我都試過好多次全部都唔pass, 所以好明白你的心情,你試下正面啲諗,因為PGS,所以預先知道胚胎有問題,比 ...

剛剛收到愛群回覆day5卵,但在day3后發展慢叫我先冷凍胚胎。如day6都不發展就要放棄个胚胎。

请問應否冷凍?

複式洋房

icecocoa 發表於 19-9-19 17:00
抽血可以去旺角雅蘭Gallus
照超聲波可以去林雅麗,都係旺角,不過比較full
...

Thanks for the info.
已book 了Gallus. 林醫生已full, 我book 了愛群俾個list入面嘅覃伯英醫生。有無人搵佢照過呢?

大宅

LYKK 發表於 19-9-19 17:52
Thanks for the info.
已book 了Gallus. 林醫生已full, 我book 了愛群俾個list入面嘅覃伯英醫生。有無人搵 ...

有。搵過一次,但那次抽卵很不順

大宅

icecocoa 發表於 19-9-19 16:58
我都試過好多次全部都唔pass, 所以好明白你的心情,你試下正面啲諗,因為PGS,所以預先知道胚胎有問題,比 ...

我上次PGS三粒都唔pass, 好唔開心呀!
樓主你試左幾多次先pass PGS啊? 放胎是一次成功嗎?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊