想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

可能今年都冇得去愛裙ivf(emoji)

大宅

Tamama2 發表於 20-8-18 13:46
寶寶已經健康出世,以下物資購自愛群,如有JM 需要可PM 我。數量不多,希望幫到手。

1. 快孕隆 Crinone 8% ...

我想要必賴呀我pm左你未見你覆

大宅

Penguin22 發表於 20-8-18 19:47
可能今年都冇得去愛裙ivf(emoji)

唉!諗起就冇心機,我原本今年2月去植入的,點知就爆疫情,我已經超高齡,都好擔心再去唔到點算好!

大宅

icecocoa 發表於 20-9-24 15:33
唉!諗起就冇心機,我原本今年2月去植入的,點知就爆疫情,我已經超高齡,都好擔心再去唔到點算好!
...

我都係超高齡。好想通關後即刻衝去Ivf (emoji)

大宅

vvyy1016 發表於 20-7-25 00:48
上年在這裏分享過愛群初診、開針抽卵、失敗後養卵再抽過,有一粒pass PGS,十一月初放胎,好感恩bingo咗
Bb ...

恭喜你呀!我都記得你!我仲等緊台灣開關呢!

大宅

史迪女1231 發表於 20-9-25 14:17
恭喜你呀!我都記得你!我仲等緊台灣開關呢!

多謝你
祝你早日成功
Actions speak louder than works

洋房

回覆 icecocoa 的帖子

我都係原定2月放胎,疫情問題,等到依家。。。有喺愛群申請醫簽,不過未批,好似話好難批,而且要隔離
有無JM同我情況一樣?我考慮緊喺香港開針試左先。。。

別墅

回覆 Suetyee1129 的帖子

我都係原本2月中拖到現在 =.=唯有自然試試
原來愛群可以申請醫療簽牙
但要隔離太麻煩了

即係你現在又再hk ivf 了?!

洋房

回覆 babi725 的帖子

我2月到9月都有試自然嘅,不過都預左無。。。唔知要等幾耐先去到台灣,所以應該會考慮喺HK ivf
我揀緊醫生,諗住去初診聽下意見同睇下醫生感覺再決定

別墅

想請問你2月plan 植入前有冇打柳培林?
如果有打你係咪好快就正常返?

我上年12月打了一支長效柳培林,2月中停藥來了一次m 後就一直未來>< 等到現在先至來
超過7個月好恐怖...

同埋你向愛群申請簽證,佢哋一直冇回音嗎

都五太敢再抽卵,對身體五知有咩影響&#129318;&#127995;‍♀️

洋房

我有打呀,好似打感一枝,開始有啲潮熱反應二月頭停藥,原定二月尾放胎,
我2月5黎左一次,2月7左右停左藥,跟住就到3月尾先再黎

無隔太多個月喎。。。

洋房

至於醫簽,有個員工keep 住follow up我,都係email back and forth 不過申請交左上去1個月都未有消息。。。只係等
中間有覆過話要隔離完再做一次檢測先可以轉酒店嘅,跟住就無消息了

大宅

babi725 發表於 20-9-26 15:26

想請問你2月plan 植入前有冇打柳培林?

我都係1月打柳培林,但3月中就正常黎M。

大宅

Penguin22 發表於 20-9-25 14:04
我都係超高齡。好想通關後即刻衝去Ivf (emoji)

係!真係想開關即刻衝去台北!

大宅

Suetyee1129 發表於 20-9-27 18:45

至於醫簽,有個員工keep 住follow up我,都係email back and forth 不過申請交左上去 ...

我都考慮緊申唔申請醫簽,但因為要䣓離,加上小朋友2歲多,唔係好可十幾日唔係香港。所以未申請。

如果你申請,可唔可以係尼度同大家分享?
祝你成功!:)

大宅

知唔知有冇可能將胚胎運送來香港?

別墅

請問你打既係長效或短效柳培林?

別墅

你有問過愛群嗎

洋房

申請醫簽大致流程: 先同愛群聯絡,大約估算想幾時放胎,計埋下次幾時period,會出個預計timeline,會知自己大約幾時要飛

先過去隔離14天,再要去醫院做檢測,-ve先可以離開防疫旅館,之後先可以住普通酒店

要簽張declaration form,declare會配合隔離檢測需求等等
要俾到proof of USD30,000以上醫療保險或USD30,000流動現金
要按照預計時間表,訂防疫旅館,訂埋離開防疫旅館下一星期的酒店,訂埋去程機票
集齊以上所有野交晒俾愛群,佢地睇晒無問題先會開始幫你辦理申請,時間約一個至個半月

洋房

我有問過,佢地答如果喺香港揾到醫生或者lab肯接,係可以運返黎,不過當中風險及一切費用自己承擔,我自己覺得有啲危,所以無考慮

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊