想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

icecocoa 發表於 19-1-6 00:31
我自己覺得個過程好奇妙,一路以來我取卵都係9至11粒左右,但都過唔到PGS。
但pass PGS個次,只取到4粒卵 ...

那麼放咗胎未呀?
我都係得一個胚胎pass pgs。

洋房

2019新春慶豚圓

今天晚上老公幫忙打了肚皮的破卵針,擠藥的時候真的痛得要命

等待11/1 一大早由翁翁抽卵,心情既擔心又緊張,就過來集集氣,望一切順利

大宅

yhyeung 發表於 19-1-8 14:02
那麼放咗胎未呀?

BB 已經出左世六個幾月

大宅

babik 發表於 19-1-9 23:51

等待11/1 一大早由翁翁抽卵,心情既擔 ...

祝您一切順利!加油!

大宅

icecocoa 發表於 19-1-10 00:17
BB 已經出左世六個幾月

好羨慕! 真的太好了!

大宅

yhyeung 發表於 19-1-10 07:49
好羨慕! 真的太好了!

你都加油呀!

複式洋房

franchoi 發表於 18-5-3 15:19

必須打。

請問戴醫生診所在哪???

大宅

Luckybbbb 發表於 19-1-18 20:52
請問戴醫生診所在哪???

旺角雅蘭中心

大宅

x0kwan0x 發表於 18-7-10 11:34
各位,你們好﹗
我已經在愛群待了三年了,三年前就是看著親子王國的帖去找愛群的。

真係好感動!睇到眼淚不停流!我都試過凌晨收到email , 心想那麼晚他們還未收工嗎?

我之前做第一次IVF 流了,現在正等待第二次IVF PGS 結果,day 3 的報告胚胎細胞少過第一次,最壞打算要再做IVF 了

本來想問你第幾次先有合格PGS,最後看到了,6次真的不容易!

謝謝你!祝你BB 健康成長!

大宅

babik 發表於 19-1-9 23:51

等待11/1 一大早由翁翁抽卵,心情既擔 ...

我16/1 抽了!你成績點啊?

大宅

yhyeung 發表於 19-1-8 14:02
那麼放咗胎未呀?

有一個pass PGS 都好丫!放胎機會率好高的!請問你day 3 的胚胎有幾多個細胞?什麼grading 的?

大宅

Manmanman12345 發表於 19-1-20 12:05
有一個pass PGS 都好丫!放胎機會率好高的!請問你day 3 的胚胎有幾多個細胞?什麼grading 的?

...

我唔係好記得了
因為我是抽了幾次卵,淘汰了一些胚胎

複式洋房

回覆樓主:

我想問下初診一般要預帶幾多錢?我想3月去愛群睇睇。。

大宅

Cakelee 發表於 19-1-20 18:29
我想問下初診一般要預帶幾多錢?我想3月去愛群睇睇。。

你可以email問佢地架,佢地好好,下面呢個佢1月7覆我嘅,俾我參考。

您好:

可以看診後在診所抽血驗,
初診抽血大約需要5000~1萬元台幣,
若有計畫帶療程用藥回去,需另外準備3~5萬元台幣。

謝謝您

複式洋房

nanababyhope 發表於 19-1-20 23:12
你可以email問佢地架,佢地好好,下面呢個佢1月7覆我嘅,俾我參考。

您好:

thx.等我book到時再問下先

複式洋房

2019勳章

Manmanman12345 發表於 19-1-6 00:46
真係好幸運呀!4粒有1粒pass PGS 真係好難得的!恭喜您!沾沾孕氣先!

我上一次抽6粒,4粒受精,2粒去到 ...

不要太難過! 請問你bingo那個有做PGS嗎 有無吊ivig? 大家努力!

大宅

loklokcheung 發表於 19-1-21 15:15
不要太難過! 請問你bingo那個有做PGS嗎 有無吊ivig? 大家努力!

香港Bingo 那個沒有做PGS,沒有吊ivig

剛剛出了day 5 report , 得一個最差grading 的3CC, 其餘發育慢要再觀察,都吾知點過PGS好怕又要重頭再來過

大宅

Manmanman12345 發表於 19-1-21 18:41
香港Bingo 那個沒有做PGS,沒有吊ivig

剛剛出了day 5 report , 得一個最差grading 的3CC, 其餘發育慢要 ...

我抽了幾次,變得習慣了。要我再抽都無咩嘢,係要洗多d錢。總有胚胎能pass 的,keep 住樂觀。本來我胚胎質素唔係咁好,又少卵。但原來我竟然都有1 個pass 到。所以不好擔心!

複式洋房

2019勳章

yhyeung 發表於 19-1-21 19:11
我抽了幾次,變得習慣了。要我再抽都無咩嘢,係要洗多d錢。總有胚胎能pass 的,keep 住樂觀。本來我胚胎質 ...

系啦 心態緊要! 大家都有希望的!

大宅

yhyeung 發表於 19-1-21 19:11
我抽了幾次,變得習慣了。要我再抽都無咩嘢,係要洗多d錢。總有胚胎能pass 的,keep 住樂觀。本來我胚胎質 ...

我都預左最壞打算要再抽
請問你pass PGS 的day 5 是什麼grading 的?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊