夫婦情感

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

畀面勳章

5000蚊咁用法都有剩,好野!!
快啲搵工!

侯爵府

回覆:成日比老公話大洗

5000先剛剛夠錢請工人,所以女人都係有份工好d...否則連工人都不如

大宅

嵐嵐喵1234 發表於 16-10-27 11:19
我地1家3口, 家用5千, 包小朋友所有洗費(衫褲,興趣班,學校雜費), 3個人早餐晚餐, 小朋友帶返學校小食,下午 ...

痴線!我返工一個月一個人都要用4千啦,屋企水電煤都要2千啦仲要供3個人食,佢有無問題?

伯爵府

回覆樓主:

你老公自己每月袋住成萬蚊,拎願自己享受,都唔願每月出多2、3千令你3母子有好日子過,老實講,佢係愛自己多過愛你哋,完全係一個冇責任心亦冇承擔既男人!

男爵府

回覆樓主:

我覺得你老公好孤寒
真係要做野,咪睇佢面色

大宅

回覆:成日比老公話大洗

男人唔想俾家用總有千萬個理由,5千全包已經好勉強,重要減,最怕係你揾到pt後就借題發揮連5千都唔俾你,5千當然可以過活,唔會餓死,但慳老婆仔女去闊佬自己就點都講唔過去!

侯爵府

wing1388 發表於 16-10-27 11:32
5000咁樣用都仲有錢剩?妳真係好叻!

我都想講尼句!

侯爵府

20forever 發表於 16-10-27 22:36
男人唔想俾家用總有千萬個理由,5千全包已經好勉強,重要減,最怕係你揾到pt後就借題發揮連5千都唔俾你,5 ...

你令我想起一個公園識嘅媽咪

佢因為C6唔肯俾多d家用(佢c6有錢㗎)就襯個仔返學個段時間去做惠X嘅PT,佢仔返幼全日;(佢因為想俾d錢自己媽媽)結果佢老公堅賤到計佢一個鐘幾錢返咗幾多個鐘,扣佢家用;
最後佢哋離婚了。佢就自己返工養自己

公爵府

你揾pt,小心你老公又扣你家用

禁止訪問

男爵府

嵐嵐喵1234 發表於 16-10-27 12:11
如果佢好似你咁講, 我都無咁嬲, 最嬲佢闊佬自己慳個屋其, 買條喇叭線都成千蚊, 一套喇叭洗成萬蚊, 又話想換 ...

依d老公唔使恨

小猴子兒    發表於 16-10-27 23:03

伯爵府

jackiemei 發表於 16-10-27 22:56

佢因為C6唔肯俾多d家用(佢c6有錢㗎)就襯個仔返學個段時間去做惠X嘅PT,佢仔 ...

痴根, 未遇過咁既男人, 個女人都算爭氣, 飛Q左個賤男靠自己

小猴子兒    發表於 16-10-27 23:06

子爵府

20forever 發表於 16-10-27 22:36
男人唔想俾家用總有千萬個理由,5千全包已經好勉強,重要減,最怕係你揾到pt後就借題發揮連5千都唔俾你,5 ...
我最擔心就係咁, 佢之前受傷無返工, 果段時間無比家用, 都係剛剛返左幾個月工, 佢好似習慣左無比家用, 頭1個月話要儲錢比2千蚊家用, 第2個月3千, 根本無可能夠用, 我要個個月貼2-3千先夠, 佢比我感覺佢係唔想比家用, 想公一份婆一份, 若果我返工有收入, 到時都唔知仲有無2-3千蚊家用, 我都唔知佢諗咩, 都同佢捱左咁耐, 好似可以共患難唔可以共富貴, 最驚佢有錢身痕。

子爵府

jackiemei 發表於 16-10-27 22:56

佢因為C6唔肯俾多d家用(佢c6有錢㗎)就襯個仔返學個段時間去做惠X嘅PT,佢仔 ...
我都有呢個念頭, 唔到最後一步都唔想, 佢以前唔係咁, 好好仔好慳家, 係受傷後好似好大打擊個人變左, 以家係衰孤寒, 都仲好錫小朋友, pt我照搵, 有個錢傍身安全d, 有咩事我一定攬實小朋友, 希望佢慢慢變好。

子爵府

Aprilacm 發表於 16-10-27 22:13
痴線!我返工一個月一個人都要用4千啦,屋企水電煤都要2千啦仲要供3個人食,佢有無問題?
...
水電煤管理費差餉地租佢比, 無可能包埋, 佢無咁變態。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

嵐嵐喵1234 發表於 16-10-27 11:44
樓係自己, 唔洗比租, 唔洗比四大長老, 無供車, 小朋友讀緊小學, 佢自己計過條數比我睇, 除哂屋其所有洗費+ ...

如果係咁,可唔可以請個姐姐,之後你自己出去搵野做?
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

子爵府

若果請工人, 屋其多個人水電煤樣樣都貴d, 仲要包埋食, 勞工保險, 洗費多好多, 又驚工人虐待小朋友, 應該唔會請啦。

男爵府

嵐嵐喵1234 發表於 16-10-27 23:20
水電煤管理費差餉地租佢比, 無可能包埋, 佢無咁變態。

咁超級市場米油鹽及藥房既日用品老公包吾包? 呢條數都吾少架~

5000 只夠街市同食下茶記麥記。
洋房, 複式洋房, 別墅, 大宅, 男爵府, 子爵府, 伯爵府, 侯爵府, 公爵府, 珍珠宮, 水晶宮, 翡翠宮, 珊瑚宮, 瑪瑙宮, 琥珀宮, 象牙宮, 寶石宮, 榮譽會員, VIP, 官方特派專員, 王國會長, 家長會會長, 管理員, 超級版主, 版主, 彩鑽殿, 天珠殿, 雲母殿

大宅

甘你老公應該有好多存款,你知道佢銀行存款的金額嗎?如果佢因爲慳而剩左一大筆錢,甘都比較好啲,如果只系慳家用,而剩下的全部自己使曬,甘就大獲喇!

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆 嵐嵐喵1234 的帖子

你C6有冇攪錯,5000蚊顧咁多野邊樹夠,有時你都要'買下 cream 買下衫㗎或者買小小自己鍾意食嘅野,雖然唔多,都唔係咁樣刻薄個老婆

首頁
12345...9

尾頁

跳至