興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

StunningWkgMom 發表於 16-12-6 17:55
我仔同學媽媽 group 一年前有5, 6個媽咪,包括我,一齊買咗 V10,呢兩三個月陸續 c 機,拎去整又係個個都 ...
我同老公都覺得佢塊底版只得年多貨仔睇下好唔好彩
過唔過保養only

我上次G3唔好彩
過左保養個幾月
所以換v10

V10好彩仲我有一個月保養

男爵府

cacy 發表於 16-12-6 20:45
過唔過保養only
請問換左底板後仲有無問題呀?我部V10琴晚死左, 真係好彩死得合時, 保養剩番10日咋

男爵府

97+01 發表於 16-12-9 14:51
請問換左底板後仲有無問題呀?我部V10琴晚死左, 真係好彩死得合時, 保養剩番10日咋
...
換左5日完全無問題

子爵府

fanny590 發表於 16-10-30 13:58
我由V10白色轉左V20
V10重, 佢個上下巴係膠, 仲樣衰, 同埋個上下巴好易DIRTY, 白色更易DIRTY
我喜歡V20係金 ...

洋房

LOL 咁SAD~~
咁睇下SONY 果啲囉~~好似唔差

禁止訪問

子爵府

cacy 發表於 16-12-6 20:45
過唔過保養only

據聞G4同V10大量死板原因係採用同一款808 CPU,呢粒CPU特性係超熱,所以令大量用家用一段時間就燒底板,而家V20採用820 CPU,是否重覆燒底板問題,半年後自有答案

男爵府

baby668 發表於 16-12-12 17:03
據聞G4同V10大量死板原因係採用同一款808 CPU,呢粒CPU特性係超熱,所以令大量用家用一段時間就燒底板,而 ...
但我地之前G3都係咁諗定轉iphone定huawei

子爵府

cacy 發表於 16-12-13 21:27

因為qualcomm snapdragon 由801 cpu開始就有過熱問題,800 CPU都未有問題,到808,810直頭係熱到煎蛋,Sony Z3+亦有呢個問題

大宅

cacy 發表於 16-11-30 22:00
我部v10琴晚無啦啦死機,今曰去整,要星期一先有
好彩未過保養
同我一樣, 只欠兩星期就到期, 又係死機, 上去要等3個鐘, 原來底板燒了, 所有資料都無晒, 後來先知, 我身邊好多用 LG V10 的朋友都有此問題, 仲叫我一整好後就放咗佢, 因為好易會燒第二次

複式洋房

我用V20又幾好用覺得

男爵府

hyma 發表於 16-12-15 10:28
同我一樣, 只欠兩星期就到期, 又係死機, 上去要等3個鐘, 原來底板燒了, 所有資料都無晒, 後來先知, 我身邊 ...
我整好左,但唔放住嘞,都唔值錢,用到V2O跌價或者出iphone8就prefect嘞

大宅

BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章

V20 個款都幾好,不過如果無咗logo或者係機背仲好。

王國會長

王國會長

jadeikiki_mami 發表於 16-10-29 13:36
如題
終於等到LG V20出
我去左百老滙睇實機

如果用V10 同V20 比, 我就覺得V10 更樣衰而且更膠

子爵府

cacy 發表於 16-12-15 22:32
我整好左,但唔放住嘞,都唔值錢,用到V2O跌價或者出iphone8就prefect嘞

想耐用,一發現部機熱,馬上關機,最小等15分鐘後再開或電話唔再熱至開機,盡量唔好連續上網,chat,打機over 30 mins,一熱記得一定要即關機,有個人去LG換底板後,跟足我教佢以上步驟做,佢部G4用了一年都無事,

不過用電話用得咁辛苦,係我就换機

男爵府

baby668 發表於 16-12-17 17:29
想耐用,一發現部機熱,馬上關機,最小等15分鐘後再開或電話唔再熱至開機,盡量唔好連續上網,chat,打機ov ...
咁用法即係成日都要熄機

算罷啦

翡翠宮

cacy 發表於 16-12-13 21:27

呢期華為多搞作呀,琴日發布嘅榮耀magic幾正,sell人工智能系統及當今最快嘅充電技術,外形又特别;iphone近年毫無新意,只sell品牌效應不實際,充電技術方面同前幾代無異!

子爵府

cacy 發表於 16-12-17 20:21
咁用法即係成日都要熄機

算罷啦

係當長時間用,而機身又好熱至熄機

子爵府

lyh80115 發表於 16-12-17 20:41
呢期華為多搞作呀,琴日發布嘅榮耀magic幾正,sell人工智能系統及當今最快嘅充電技術,外形又特别;iphone ...

完全諗唔到一個理由用四千幾蚊買呢部機

1.採用國產華為舊款麒麟950 CPU

2. 5.09 吋的 Quad HD AMOLED 屏幕(Amoled垃圾屏幕用一年必定燒印,三星之所以末落就係因為堅持用AMOLED )

3.今時今日,二千幾蚊中階機都用4GB RAM 和 64GB ROM,四千幾蚊機無6G RAM和128G ROM,我接受唔到囉

4.完全無二手市場,推出半年賣四千幾蚊P9 plus,旺角收機佬大部份直頭唔收,有極小數收$1000或以下,買咗唔洗旨意可以trade in

5.快速充電得啖笑,雖然10 分鐘能灌入 40%,20 分鐘可充到 70% 的電量,但電池竟然只有 2,900mAh ,高用量用家肯定一日最小充三四次

重有太多太多理由,除非極度鍾情華為品牌或唔識手機才會買,否則算把啦

大宅

V10 做工唔好, 底部有gap位.

首頁

尾頁

跳至