跳至

首頁

尾頁

大宅

我係bk見到好多媽咪已經幫bb搵學校讀n1, 好多媽咪都想bb入讀上午班, 因為大部份媽咪都想bb可以下午回家瞓晏覺, 但係我又見到有d學校只辦下午班, 唔開上午班, 因為佢哋論點話bb下午精神d吸收力能強d, 所以想問一問大家既意見, 究竟比bb讀上午班好d定係下午班好d呢??

別墅

下午精神d吸收力能強d???? 我諗係因為個間學校只得下午班所以佢地先咁講...
我個仔上午都不知幾精神.... 佢返上午 PG 學嘢多個下午 PG... (因為下午佢根本無精神同心情上堂)... 所以我覺得只不過 depends on 你bb自己個 schedule..

原文章由 yatyat07 於 08-11-25 11:14 發表
我係bk見到好多媽咪已經幫bb搵學校讀n1, 好多媽咪都想bb入讀上午班, 因為大部份媽咪都想bb可以下午回家瞓晏覺, 但係我又見到有d學校只辦下午班, 唔開上午班, 因為佢哋論點話bb下午精神d吸收力能強d, 所以想問一問大 ...

別墅

Hello一一媽咪,
我囝囝都係瞓醒午睡後最精神。不過,通常下午班都係start at around 1:00pm,都根本未午睡。所以我都係會考慮上午班。Btw, 你考慮緊邊間幼稚園呀? 有冇收到聖彼得堂取錄信?

大宅

子牧媽,

st. peter收咗一一讀下午班呀! 我報讀下午班因為知道人無咁多, 老師對學生既比例少過上午班, 咁老師可以多d心機同時間照顧學生, 班房又無咁迫, 空間都多少少感染病菌既機會都少d!! 同埋一一日間係比一個ee照顧, 佢朝朝7點半就同我一齊出門口, 所以我唔怕佢因為返下午班而養成遲睡遲醒既習慣!

原文章由 GiGiP 於 08-11-26 10:02 發表
Hello一一媽咪,
我囝囝都係瞓醒午睡後最精神。不過,通常下午班都係start at around 1:00pm,都根本未午睡。所以我都係會考慮上午班。Btw, 你考慮緊邊間幼稚園呀? 有冇收到聖彼得堂取錄信? ...

複式洋房

環保接龍勳章

我幫bb報咗上午班,因習慣bb午睡!(早上可以有多d朋友仔一齊玩)

首頁

尾頁

跳至