懷孕前後

跳至

首頁
34567...30

尾頁

複式洋房

Re: 預產期2005年5月o既準媽咪入黎啦!

Hello 各位5月份準媽咪,
我都係上星期啱啱check到bingo咗呀! 預產期係5月15日!依家心情好緊張,因我係第一胎。希望各位媽咪多多指教! :lol: :lol: :lol:

大宅

WongMing 寫道:
AngelyHo....St.Teresa即係法國e院,係咪?我都大有可能係喎,我搵麥潔慈e生,佢喺法國&浸會掛牌,but法國平d! 到時可能見到妳都未定喎!

係! 請問麥e生好不好? 因是第2胎可能未必見到你, 因為人

大宅

shopgirl,

恭喜你! 你同我同一日預產期,真開心!!:lol:
你想在哪兒生?

複式洋房

AngelyHo,
多謝哂,我都恭喜您呀!有人同我預產期一樣真好!我未決定睇哪個e生,亦未決定响哪間e院生,不過我諗我會响私家e院,因為我想開刀(我好怕痛gar)。

子爵府

AngelyHo....麥e生其實係我家姐介紹嘅,佢個女都係搵麥e生接生,而我就一直搵佢做婦科檢查,佢個人好溫柔,我都幾鍾意佢,不過有d媽咪對佢評價唔太好囉,妳可以睇一次feel吓如何嘅,我未正式俾佢做產前檢查,所以都未知佢喺呢方面如何,why?因為我check到有咗之後差不多一真瞓喺屋企休息呀!

大宅

dear all
let me join in, my expected date of confinement is
7 May 05

大宅

hi 妳哋好呀!

我都係上星期先知道有了,應該5weeks到但現在有少許出血不能上班,醫生話我有少少 "裂痕" 要我瞓牀我好驚呀。今
朝開始食乜吐乜好辛苦,心情好down呀!我不知應該怎麼
做呀。 :cry:

子爵府

helloxo...恭喜妳先! 妳係咪得5weeks唔係5個月呀?嚇死人咩! :mrgreen:
我好明白妳嘅心情,因為我依家都喺屋企,唔返得工,不過我未有見紅,只係星期一果日照ultrasound,見到有少少積血,所以e生叫我休息1week,好鬼悶呀!
妳唔駛太驚架,因為再聽多d人講,其實好多人都試過好似我地咁,都順利咁生到個bb出黎,同埋諗諗吓,擔心都無用架啦,係妳嘅始終都係妳嘅!

大宅

Wong ming,

I got the information from other ma ma as follows about Dr Mak. Thus, I will not consider her.

MySweetBB 寫道:
Hello CherryBB & Angelyho,

我之前有個同事介紹我睇麥潔慈, 但係我覺得佢唔好羅, 我有左六個星期去睇佢, 佢超聲波又無幫我照, 但就係甘 "禁"我個肚(胎既位置), 同埋breast (我到依家都唔明點解佢要禁), 跟住我個晚就即刻流啡色野, 同埋肚痛. 星期一打電話比佢, 話佢聽, 佢話我作小產, 只係只我休息吓, 我問佢我幾時要來覆診, 佢話下個月 ......成一個月, 我肚裡面有個小生命呀, 叫我點放心得落. 後尾我轉左睇第二個醫生, 個醫生即刻幫我打安胎針, 寫假比我休息.

依家唸起麥潔慈, 我都好唔開心!!! 仲有我有個同事睇佢, 後尾小產左. 亦都聽到朋友講, 話佢好出名..... 比人投訴, 登個報紙, 佢遲去產房接生bb, bb出左世佢都未到, 搞到個bb要飲"c"水.

個人認為, 佢無物責任感, 個診所的環境又差, 睇既人多數係作婦科檢查, 無物孕婦, 張sofa仲係好舊個隻 (Yun面個隻), 我老公第一次同我去既時侯, 見到甘既情況, 就想即刻叫我走, 我當時唸同事介紹到, 睇吓點先啦, 點知佢令我有甘既經歷 !!!

複式洋房

helloxo,
我同您差唔多,係5.5weeks,我聽人講有害喜反應係好事,代表BB陀得穩,我自己就乜反應都冇,反而仲担心,唔知BB仲係咪响度,唉!

我想請教其他5月準媽咪,您地有乜pregnancy symptoms呢? 我係咪唔正常呢?Thanks!

大宅

shopgirl2004

妳不用害怕我聽我的朋友說她懷過兩胎都沒有害喜現象呀!妳可放心。

子爵府

嘜麥潔慈真係咁差咩? 有人話陳帆好,轉頭我又見到有mami話佢呢樣唔好果樣唔好,咁,究竟邊個e生會十全十美呢? 所以我都揸唔定主意搵邊個好!

大宅

me too. Very trouble, no idea. Any mum can help me? :-(

WongMing 寫道:
嘜麥潔慈真係咁差咩? 有人話陳帆好,轉頭我又見到有mami話佢呢樣唔好果樣唔好,咁,究竟邊個e生會十全十美呢? 所以我都揸唔定主意搵邊個好!

[/quote]

民房

Re: 2005年5月o既準媽咪入黎啦!

Dear All

May i join in, 我預產期是五月十五日,但正在家安胎,e生
give me 10 day holiday, very worry BB.

洋房

我想問下大家諗住幾時去健康院做產前檢查好呢?同埋係未一定要去醫院度做產檢呢?我阿嫂都只係在健康院度做產檢,冇去醫院度睇.........

洋房

AgnesTang 歡迎,咁你依家在家未好悶lor,因為我都係,日日係屋企都唔知做乜好 :-(

民房

係呀,好悶呀和擔心,我要等到下星期五覆診.

洋房

點解要在家安胎的?不過點都好,休息多D,冇事的

子爵府

Agnes Tang...hi!我都係呀,前前後後都差唔多2weeks啦,悶到我死死吓!我等下星期一再照就知bb點啦,都有d緊張!

禁止訪問

首頁
34567...30

尾頁

跳至