論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

, 我個工人真係好鬼煩。成日一時一樣。問左佢12月返唔返菲,又話唔返。而家又話要返。唔駛買機票咩!!!!

Anyway, 請各位JM指教。第一次續約,唔知點安排放假。

佢工作簽證1218日完。新約1219日開始。而家同佢搞緊入境處續約同完約後先放假 (即係EXTENDVISA一年)。佢而家有10日大假剩。

我想佢1216日返菲,可以嗎? 因為我1217-21要去旅行,想望住佢走,ensure佢無拎走屋企既野。如果可以的話,10日大假佢即係要幾時開工?

佢之後仲需唔需要係extend visa果一年離境?

除左提供來回機票?我仲有咩錢要俾佢?又或者要預備d咩文件咁呢??

請各位jm幫幫我。感謝!!!!

水晶宮

回覆樓主:

大假10天, 即係有10個工作天放假, 你自己計番佢边日開始大假, 第十一個工作天要開工就係喇。

續完約睇清楚個visa label 先至買機票。

男爵府

birdbird 發表於 16-11-2 11:01
大假10天, 即係有10個工作天放假, 你自己計番佢边日開始大假, 第十一個工作天要開工就係喇。

續完約睇清楚 ...

我要買機票喇因為已經好貴。真係多得佢唔少。cebu airline都要成2000$!

點解要睇埋個visa?唔係一定extend一年架咩

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

DengCK 發表於 16-11-3 08:53
我要買機票喇因為已經好貴。真係多得佢唔少。cebu airline都要成2000$!

點解要睇埋個visa?唔係一定exten ...

你哩種唔系延遲放假系完約即放假啊,放完10日之後再入境翻嚟先開始新合約,2年visa, 唔係一年要extend果種

大宅

BK Milk勳章

DengCK 發表於 16-11-2 09:31
唉, 我個工人真係好鬼煩。成日一時一樣。問左佢12月返唔返菲,又話唔返。而家又話要返。唔駛買機票咩!!!!
A ...

10個天大假,不計算星期日及她應有假期。
另外要提供一至兩天膳食及交通費給她,每天$100。

記住所有文件及金錢都要簽收。

首頁

尾頁

跳至