使用意見

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

用win10 + firefox/ edge 好慢, 用平版chrome等都load 得好慢. 唔止load 得慢, 連打字都慢. 有冇辦法改善? 謝.

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我用紅米+chrome上bk都ok呀,打字亦正常,不過您用win10,唔係android,唔知有冇分別。
盡我一己之力,發放正能量!

珍珠宮

blackgarlic 發表於 16-11-7 04:30
用win10 + firefox/ edge 好慢, 用平版chrome等都load 得好慢. 唔止load 得慢, 連打字都慢. 有冇辦法改 ...

我也是這樣,去其它網站就回復正常。
網站的問題,並非電腦問題。

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

平平常常 發表於 16-11-23 16:15
我也是這樣,去其它網站就回復正常。
網站的問題,並非電腦問題。
請問您全日上BK WEB版都慢? 定係某D時段會慢? 又或者係某D頁面先慢?

珍珠宮

召藥師 發表於 16-11-23 19:10
請問您全日上BK WEB版都慢? 定係某D時段會慢? 又或者係某D頁面先慢?

全日,整個BK網站的任何內容,當我用電腦去BK網頁版就會這樣,OS是Windows 7。

用IOS平台則變順暢。

超級版主

平平常常 發表於 16-11-23 19:25
全日,整個BK網站的任何內容,當我用電腦去BK網頁版就會這樣,OS是Windows 7。

用IOS平台則變順暢。

請問電腦您用邊個browser? 大概幾時開始覺得慢?

另ios平台係指apps定係iphone 開safari上bk web版?

珍珠宮

召藥師 發表於 16-11-23 19:40
請問電腦您用邊個browser? 大概幾時開始覺得慢?

另ios平台係指apps定係iphone 開safari上bk web版?

Windows browser: chrome, opera 都有同樣問題
估計跟廣告有關,因為load 網頁等很久,直到廣告出現之後,內文就很快出來。
這問題很久了,多於一年,所以後期大部分時間改用Apps。

用iPhone,ipad 的Apps就沒此問題。

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

平平常常 發表於 16-11-23 21:25
Windows browser: chrome, opera 都有同樣問題
估計跟廣告有關,因為load 網頁等很久,直到廣告出現之後, ...
您好,已通知技術部檢查及跟進。謝謝!

珍珠宮

國務專員 發表於 16-11-24 10:37

今天發覺速度有改善,謝謝跟進。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

國務專員 發表於 16-11-24 10:37
多謝你地跟進同埋大家既幫忙反映意見. 呢個問題真係維持左好耐, 我upgrade 左firefox 好似好d, 我仲以為係我個firefox 既問題. 我遲d 試下用平版上bk 會唔會好d!

首頁

尾頁

跳至